Vila Adriana: sladkobolný příběh nenaplněné lásky

Vila Adriana: sladkobolný příběh nenaplněné lásky https://www.databazeknih.cz/img/books/43_/435097/mid_vila-adriana-h8m-435097.jpg 4 3 3

Diana začne studovat v dívčí rodinné škole Vila Adriana, chce se osvobodit od svého dosavadního života. Sice už má maturitu, roční praxi na poštovním úřadě a je dokonce zasnoubená, ale s prací není spokojená a společný život s přítelem ji ještě dlouho nečeká. S Martinem si slíbili, že na sebe dva roky, které musí on strávit na vojně, počkají, ale Diana hlavně potřebuje uniknout z rodného města. Nástavbové studium se zdá jako ideální volba a nedlouho po svém příjezdu se seznámí s Petrem, který změní její život navždy.... celý text

Přidat komentář

jana-cisarova
11.01.2024 4 z 5

Sladkobolný příběh nenaplněné lásky je napsán podle skutečné události. Hlavní hrdinové a někteří z dalších jsou osoby skutečné, nikoliv vymyšlené. Místo, kde se příběh odehrál je naopak vymyšlené. Internátní škola Vila Adriana, kde hlavní hrdinka Diana prožívala svoji nenaplněnou lásku, ve skutečnosti neexistovala. Částečně se děj vyvíjí v kamarádských vztazích mladých dívek na internátě, částečně v městečku, kde měla Diana trvalé bydliště.
Její příběh je z velké části pravdivý, jsou tam jen některé dodatečné události, které se odehrály jinak, než je popisováno. Byla jsem vtažena do děje, který prožívala Diana a její láska, o málo starší hoch Petr, která jí změnila život navždy. Jako všechny moje napsané a vydané knihy, i tuto miluji a mám ji znovu a znovu již po několikáté přečtenou.

Rose-Mary
23.11.2022 4 z 5

Diana opouští své rodné město a začíná nástavbové studium na dívčí rodinné škole v Čechách. Vila Adriana je internátní škola s přísným domácím režimem. Diana se rozhodla pro tuto školu daleko od domova, aby časově vyplnila dva roky, kdy bude její snoubenec Martin na vojně.
Spřátelí se se všemi dívkami na jejich pokoji. Ve volném čase poznává okolí školy a město.
Změna pro ni začne, když se dostane na praxi do potravinářského obchodu s kamarádkou Broňou. Zde poznává Petra, o málo staršího chlapce, který se právě vrátil z vojny. Diana se postupem času do něho zamiluje. Přestože je zasnoubená, nová láska ji pohltila jako lavina. Snaží se Petra poznat, seznámit se s ním, později z nich jsou kamarádi, a Diana stále o něho usiluje.
Petr se měsíc po měsíci mění k horšímu. Diana nad ním pláče, neboť poznává, že začíná neúměrně holdovat alkoholu. Později má pocit, zda dokonce nebere drogy. Někdy se zdá být takový divný. Jednou se jí zdá, že ji také miluje, jindy jeho chování svědčí o pravém opaku.
Dianin život za dva roky v internátní škole dostává úplně jiný směr. Jak dopadne jejich vztah s Martinem? Jak dopadne její láska k Petrovi? Během těch dvou let mu napsala víc než desítku dopisů. Rozebírala jeho povahu, snažila se mu pomoci.
Dá si Petr říci a přijme její radu? Jak dopadne jejich vztah a co Dianě přinese život, který ji čeká doma?
Kniha se mi moc líbila, byla velmi čtivá, dialogy a přímé řeči se střídaly jeden za druhým. Zde začínající autorka nasekala trochu chyb, kdy jí mnoho uvozovek uniklo. Ale přesto dávám čtyři hvězdičky.


alnahu
02.03.2020 4 z 5

Sladkobolný příběh nenaplněné lásky je psychologický román o dívce Dianě , která se proti své vůli zamilovala ,přestože již byla zasnoubená.Bojovala proti této nečekané lásce se svým svědomím, ale její láska nebyla opětována. Byla neskutečně žárlivá a vtíravá a tím mě šla pěkně na nervy.Příběh byl dost rozvláčný ,ale přesto se četl dobře,konec byl úplně jiný ,než bych čekala.

Autorovy další knížky

Jana Císařová
česká, 1952
2019  53%Osudová setkání
2018  80%Vila Adriana: sladkobolný příběh nenaplněné lásky
2022  75%Někdo mne sleduje
2019  60%Rodina
2018  80%Královna rozbouřených moří

Kniha Vila Adriana: sladkobolný příběh nenaplněné lásky je v

Přečtených3x
Čtenářské výzvě2x
Doporučených1x
Knihotéce1x
Chystám se číst1x