Někdo mne sleduje

Někdo mne sleduje https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/509687/bmid_nekdo-mne-sleduje-Euf-509687.jpg 4 4 2

Psychologický román o mladé ženě z malého města, která poté, co ji znásilní neznámý muž, otěhotní a stojí před těžkým rozhodnutím, co dál. Bára pracuje na úřadě práce a přichází do styku s různými klienty. Jednoho dne začne mít pocit, že ji někdo sleduje, a také dostává anonymní telefonáty, kde se jí nikdo neohlásí. Její pocit se změní ve skutečnost, když jednoho večera dojde ke znásilnění neznámým mužem, jehož následkem je těhotenství. Bára žije na malém městě a bojí se skandálu, a tak nikomu nic neřekne a dítě si nechá. Když jsou její holčičce tři roky, neznámý muž se objeví, a Bára stojí před novým dilematem.... celý text

Přidat komentář

jana-cisarova
22.02.2023 5 z 5

Jsem zvyklá knihy psát, nejsem zvyklá knihy komentovat. Snad si zvyknu. Začnu od těch svých vlastních. Moje poslední kniha „Někdo mne sleduje“ se vymyká těm předešlým, které byly ryze pozitivní, určeny jako romány pro ženy. Toto je psychologický román s kriminální zápletkou.
Barbora to nemá lehké. Během několika málo let se musí vyrovnávat s několika dilematy. Nejdříve s traumatem po znásilnění a předešlému stalkingu. Poté se dostane do situace, kdy se musí rozhodnout mezi dvěma zly, aby si zvolila to menší. Když se se vším smíří, přijde další rána. Nezbývá nic jiného, než se otřepat a jít dál.
Po pár letech se zdá být vše celkem v pohodě. Jen do té doby, než se na scéně objeví jeden člověk. Byla by ho odkázala do patřičných mezí. To také udělá, jen kdyby… Musí se smířit s dalším kompromisem. Za krátkou dobu i s tím, že člověk, který jí kdysi ublížil, jí nakonec zachrání život. Ale ani nyní není všem trampotám a dilematům konec. Když už se rozhodne, jak se svým životem naloží, dožene ji vlastní hloupost a jedno přeřeknutí z doby, kdy byla v úzkých a chtěla si zachránit dobrou pověst.
Své knihy si nebudu sama hodnotit, to nechám čtenářům.

Rose-Mary
26.01.2023 5 z 5

Nově vydaná kniha od Jany Císařové, která vyšla před koncem roku 2022. Pořídila jsem si ji s předstihem přímo od autorky na její nabídku na sociální síti. Nikde jinde, kromě několika desítek knihoven v ČR, nejdou její knihy sehnat.
Bára pracuje na úřadě práce. Setkává se tam s různými typy lidí. Velmi snadno pozná, kdo má na sociální dávky skutečně nárok, a kdo k nim přišel nějakým nečestným způsobem. Je dost odvážná, aby si troufla rýpnout do mladíků, kteří se zdají na první pohled docela zdraví a svoji práce- neschopnost určitě jen předstírají.
Od jistého dne začíná mít nejasný pocit, že ji někdo sleduje. Po cestě domů slyší za sebou kroky. Z okna bytu vidí dole na chodníku nějakou temnou postavu. Kdykoli jde kolem veřejného parkoviště, pociťuje chvění a mrazení po celém těle. Už si začíná myslet, že se jí něco zdá, co není skutečné, když začnou přicházet anonymní telefonáty. Někdo jí volá nejdříve do práce a brzy poté domů na pevnou linku. Když hovor přijme, nikdo se nehlásí, ale cítí něčí těžký dech na druhém konci. U domu na chodníku vidí už skutečnou, ale dobře maskovanou mužskou postavu. Někdo na bicyklu jí zkříží cestu. Má jasno. „Někdo mne sleduje“
Jednou přijíždí večer domů vlakem od kamarádky a cestou z nádraží ji přepadne vysoký muž, kterému ve tmě nevidí do tváře. Odvleče ji pod pohrůžkou do parku a do blízkého lesa, kde ji znásilní. Má strach o holý život, proto se nijak moc nebrání, jen slovně.
Doma zjišťuje, že ten muž jí nijak víc neublížil. Naopak ji bezpečně vyvedl z hlubin parku, odkud by sama potmě cestu nenašla, bezpečně ji dovedl až před jejich činžák a neodešel, dokud za ní nezapadly vchodové dveře. První se vrhla pod sprchu. Poté zjistila, že na jejím těle není ani jediné škrábnutí, žádný znak, že se stala obětí násilného činu, žádný důkaz, že by se bránila. Proto se rozhodne nejít na policii, aby tu věc ohlásila. Má obavy, že by jí vůbec neuvěřili.
Její život se velmi zkomplikuje. Přicházejí další a další dilemata, kdy neví, jak se správně rozhodnout. Dostává se do neskutečných zápletek a není si jistá, zda se jí někdy podaří z nich vymotat.


Kniha Někdo mne sleduje je v

Přečtených4x
Doporučených2x
Knihotéce2x
Chystám se číst1x
Chci si koupit1x