Viking Vike

Viking Vike https://www.databazeknih.cz/img/books/10_/107481/bmid_viking-vike-yVc-107481.PNG 5 66 11

Viking Vike série

< 1. díl >

Hrdinou této klasické dětské knihy je vikinský chlapec Vike, který je sice malý, ale tak důvtipný a vynalézavý, že se zcela vyrovná válečníkům svého otce, náčelníka Halvara, a na dobyvatelské výpravě vikinskou lodí tatínkovi prokáže neocenitelné služby.

Literatura světová Dobrodružné Pro děti a mládež
Vydáno: , Albatros (ČR)
Originální název:

Vicke Viking , 1963


více info...

Přidat komentář

karnifex
10.11.2023 5 z 5

Na knihu jsem měl krásné vzpomínky z dětství - a když jsem si zkusil přečíst jako dospělý, byl jsem příjemně překvapen: kromě zábavných příběhů plných vtipných momentů (vzpomněl jsem si, jak jsem se jim jako malý smál), jsem vnímal, jak laskavě je kniha napsána a jak obdivuhodný pohled má autor na lidské bytosti. Runer Jonsson je nepochybně skvělým reprezentantem skandinávského humanismu..

Hanka_Bohmova
24.08.2022 4 z 5

Obvykle si na DK nedávám knížky, které čtu dětem, ale Vike si zaslouží výjimku. Legrační, nezvykle hubaté a moc pěkně ilustrované. Šťavnatá manželská hádka v první kapitole dá člověku dobrou představu o duchu, v němž se příběh ponese dál: "To jsem slyšel už stokrát." - "Tak si to poslechni po sto prvé!" :o)


jerisno
07.04.2022 5 z 5

Hezká knížka o příhodách chytrého a odhodlaného vikingského klučíka. Malého Vikeho je všude plno a vždy si dovede nápaditě a zručně poradit. Velmi pěkné jsou i výrazné ilustrace Ewerta Karlssona. Je to jediná kniha, kterou jsem od Runera Jonssona četl a dodnes s ní mám spojeny velmi příjemné vzpomínky.
Snad se na mě malý Vike nebude zlobit, ale musím mu napařit čistokrevnou, rohatou pětku !

Drakobrouk
15.10.2021 5 z 5

(SPOILER) Vike je hodně chytrí kluk je mu cca 10 let a je viking . Bilo to dobré a někdy trochu napínavé. Nejvíc se mi líbilo jak na konci mněli válku s vlky a jak v dánském území propašovali hromadu peněz zlata a hedvábí.

Broukodrak
18.07.2020 5 z 5

Hodně se mi líbila Vikeho představivost a schopnost realizovat svoje nápady. Asi nejvíce se mi líbily obrázky, kde je ryba Piloun. Hezké počtení.

PetraaMatouš
04.04.2018 5 z 5

Super čtení před spaním. Prvně jsme ji četli, když malýmu byli 4roky. Pak se k ní vrátil ke konci první třídy, ale jako ke čtené. Má větší písmenka tak se mu to dobře četlo. Při čtení se k nám připojil i manžel a to už je co říct. Kniha je čtivá a humorná.

medvedice3
12.06.2017 5 z 5

S velikou chutí jsem ji předčítala dětem.

Lodja
07.03.2014 5 z 5

Za objevení Vika děkuji naprosté náhodě - se sestrou jsme jely na výlet na kole a v jedné vsi zrovna rušili knihovnu a před ní ležela krabice knih k rozebrání. Já jsem byla toho názoru, že tam najedeme tak maximálně starou červenou knihovnu nebo právnické příručky někdy z padesátých let. Taky že ano a mezi těmito braky se přece jenom našla pořádná četba - ano, přesně tak, byl to Viking Vike. Zalíbil se nám kvůli obrázkům, ale později jsme zjistily, že tato polorozpadlá stará knížečka skrývá poklad.

Přesněji milý a vtipný příběh, s hrdinou, se kterým se děti můžou snadno ztotožnit a mít ho jak svůj vzor (tak to praktikuji já). Protože Viking Vike může při každém dalším přečtení nabídnout něco nového a zároveň to staré dobré se neopotřebuje. A takových knížek není nikdy dost!

moonchild
28.02.2014 5 z 5

Příběhy Vikinga Vika miluju už odmala.Ráda si jí čtu znovu.

Market = )
08.11.2013 5 z 5

Geniální knížky! Jednak podle nich občas děláme akce pro děti ve skautu (spousta námětů na hry, příběh, který děti baví i jen tak ke čtení po večerech a samozřejmě jako správná dětská kniha skýtá i poučení :-) ), jednak se upřímně těšim, až je jednou budu číst svým dětem (a bude mě to bavit minimálně stejně jako je...).

honajz2
14.06.2012 2 z 5

Ne, tahle kniha mi nijak nesedla...