Čtrnáct – Čtvrtý díl neobyčejného deníku obyčejné holky

Čtrnáct – Čtvrtý díl neobyčejného deníku obyčejné holky https://www.databazeknih.cz/img/books/97_/97129/bmid_ctrnact-ctvrty-dil-neobycejneho-den-r1u-97129.jpg 4 150 23

Viki série

< 5. díl

Čtvrtý díl neobyčejného deníku obyčejné holky. Ve ČTRNÁCTCE, dalším pokračování oblíbené řady o příhodách hrdinky Viki Perryové, se můžete těšit na novinky z jejího života v roce, který je pro ni stejně jako pro Danu a Matu, její nerozlučné přítelkyně na život a na smrt, nejenom velmi důležitý, ale také plný nejrůznějších překvapení. Takže na co se můžete těšit? Viki se pomalu chystá do devítky a teprve nyní jí dochází, jak málo společného času jí a sestře zbývá, než Sandra odjede na vysokou školu až na druhý konec země. Oslava čtrnáctých narozenin skončí téměř katastrofálně – na Viki si nikdo nevzpomene, dokonce ani zaneprázdnění rodiče. Lars se chystá strávit letní prázdniny opět v Evropě, a tak se Viki a její dívčí partička přihlásí na tábor u moře. Při zachraňování mořských želv však holky zjišťují, že se jejich zájmy najednou překvapivě rozcházejí, seznamují se se spoustou nových tváří a některé z nich dokonce i s novými kluky. Lars ale nakonec nikam na léto neodjede, což Viki lehce zkomplikuje život. Bráška Tom je stále stejný neposeda a miminko Magie dokáže převrátit dům vzhůru nohama. Tolik potíží je na jednu čtrnáctiletou slečnu přece jenom trošku moc. Viki byla vždycky obětavá a starostlivá, takže není divu, že jí dost dlouho nedochází, že i před ní samotnou se nakupila hromada problémů, které se samy nevyřeší… A JAK TO VŠECHNO NAKONEC DOPADNE? TO SE DOZVÍTE VE VIKTORČINĚ DENÍKU S NÁZVEM ČTRNÁCT.... celý text

Literatura světová Pro děti a mládež Dívčí romány
Vydáno: ,
Originální název:

Thirteen Plus One , 2009


více info...

Přidat komentář

VioletMokrasova
16.02.2022 5 z 5

Další díl úžasné Viki Perryové je tu. V tomto díle už je poznat že Viki vyrostla zároveň má ale dobré srdce stejně jako na začátku.

Ps: Líbily se mi kapitoly podle Vikiina seznamu.

Artemis886
04.08.2021 5 z 5

Pěkná oddechová četba, úplně se hodí na léto ke čtení u bazénu či u moře. Je mi celkem líto že se musím rozloučit s Viki a celou touhle sérií ale jak napsala autorka sama ,,život jde dál''


Akléda_
03.06.2019 3 z 5

Poslední díl Neobyčejného deníku obyčejné holky. Budu se opakovat, ale není to žádná extra série, ale pro odpočinek dobrá. Přijde mi, že Viki neřeší věci odpovídající svému věku, jinak se to čte rychle a samo.

v.r.b.o.v.a
12.03.2019 5 z 5

Četla jsem celou sérii, ale tahle kniha se mi líbila nejvíce

DancerJaneBooks
24.01.2019 4 z 5

MŮŽE OBSAHOVAT SPOILERY
No, tak asi začnu tím, že nechápu, jak jsem tuhle knížku mohla číst tak strašně dlouho. Nějak jsem se v tom zasekla, navíc potom byl Silvestr a jiné akce, takže jsem neměla tak moc času, ale i tak to nechápu. No, ale teď už víc k "dojmům". Tahle knížka mě celkově zaujala. Nedá se ale říct, že by to byla moje oblíbená série knih, ale je to takové milé a hezké počtení. Ale zas to není na to, abych tomu dala průměrný počet hvězdiček, to by mi zas bylo líto. Tentokrát musím moc pochválit "citáty" nebo takové dobré myšlenky, které autorka do tohoto příběhu zakomponovala, to se mi moc líbilo. A taky mi celkem pomohly v mojem trošku blbém období :)... Např.: ,,Přestaň být tak sebestředná. Kdyby tě slyšeli hladem umírající slepci, bylo by jim z tebe špatně". Nebo: ,,Žiješ jen jednou! Tak nemrhej zbytečně časem a nechovej se jako husa." A poslední ukázka: ,,Nikdo si přece nevybere, jestli chce být duševně zaostalý nebo ne. Prostě to tak je. Nemělo by se to používat jako urážka." Tak tohle pro mě byly velké plusy v téhle knize a myslím, že nám tím autorka asi chtěla něco naznačit. Jinak, co se týče děje, tak v těchhle knížkách z téhle série nikdy nebyla moc cílová zápletka, protože to je přece jenom psáno jako deník... Ale dokázala jsem se do toho příběhu ponořit, to jo a chtěla jsem vědět, jak to s tou Viki, Larsem, Danou a Matou bude dál. Když už jsem teda přešla k těm postavám, tak něco o nich. Viki mi jako vypravěčka a hlavní postava moc vyhovovala. Je rozumná, ochotná, vtipná holka a myslím, že bychom si spolu rozuměly. Její kamarádky Dana a Mata mi taky byly sympatické, ale Dana mi někdy připadala taková trochu dětštější, ale to je prostě Dana. A Lars se občas choval tak divně a celkově mi vadí, že to, podle mě, stejně do budoucna nevydrží. Ale tak to je asi Vikiina věc :). Tomíka mám ale asi ze všech postav nejradši! Takového bráchu bych chtěla mít :)
Trochu jsem se divila, že s tou Danou chtěly jet na takový tábor, já bych třeba na želví tábor nešla. Ale potom si to tam užily i s Matou. Trochu mě ale udivilo, že si tam potom Mata i Dana našly obě kluka. Taky mě dost udilvilo, že jak Viki volala Larsovi a chtěla mu "něco" říct, tak jí až po celkem dlouhé době došlo, že to mohlo vyznít jako kdyby se s ním chtěla rozejít. Potom na mě bylo moc rychlé, jak za ní ten Lars přišel a taky to trochu bylo klišé, ale i tak to bylo hezké. No, a poslední věc, které jsem se celkem divila, byla, že Alfonso tam byl celkem důležitý, ale potom, jak tam přišel Lars, tak už tam o něm nebylo ani slovo.
Konec byl takový trošku nedodělaný, jakože bych ještě chtěla vědět, jak se Viki povede na střední, ale zároveň jsem ráda, že už jsem tuhle sérii dočetla, protože nevím, jestli by mě to potom ještě bavilo a ani nevím, o čem by další díly měly být. Ale někde v mém srdci tahle série a hlavně postavy z ní určitě jsou a mám tuhle sérii ráda.

nikikostadinova
26.12.2018 4 z 5

Na této knize mě baví charakteristika hlavních hrdinů. Nejsou dokonalý. Ale v některých věcech mi po připadá naivní.

MirijamFrankl
23.04.2018 3 z 5

Nebylo to nic světového, upřímně mi někdy lezl na nervy dětinský styl psaní, ale aspoň postavy byly celkem realistické, i když mi to, jak si každá našla kluka, připadalo trochu jako z romantického dívčího snu. Celkově vzato, oceňuji postavy a dobře popsané pocity pubertálních dívek, místy se mi nelíbil styl psaní a přehnaná romantika.

Eliška12
25.03.2018 3 z 5

Tato kniha byla pěkná , ale úplně mně nezaujala . Musím ale uznat , že některé pasáže byly velmi dobře napsané a kniha byla celkem vtipná .

SmallLucia
16.09.2017 4 z 5

Skvělá kniha, mám ráda celou sérii.

KnihomolAnn
26.03.2016 5 z 5

Odpočinková prázdninová kniha. :) Líbí se mi ale víc jak předchozí díly.

HannaFuchs
05.03.2016 4 z 5

Celá série je bezva. Četla jsem ji přesně v těchto letech. Doporučuji...

Always a reader
02.03.2015 5 z 5

Je to už delší doba co jsem tuhle knížku četla. Tento díl se mi ale líbil ze všech nejvíc.

Viky.Tejralova
05.01.2015

Moc fajn kniha, ke které se vždycky moc ráda vrátím. A nejen protože se hlavní hrdinka jmenuje stejně jako já :-D ale taky když si třeba chci jen tak něco odpočinkovějšího, kde nejsou žádní paranormálové a podobně... Všechny čtyři které jsem četla (10 jsem nečetla) jsou opravdu moc fajn :-)

klaudiacookie
26.08.2014 4 z 5

Tato kniha je ze série od Lauren Myracleová nejlepší. Bohužel jsem v nějakých pasáží nevěděla o co běží, protože jsem nečetla 13 a 12. Někdy mě nudila a v nějakých pasážích to bylo vtipné.

Sabka123
24.08.2014 5 z 5

Krásná kniha. Jedna z nejlepších :-)

Kyta
18.01.2014 4 z 5

Kniha Čtrnáct byla napsaná v tom stylu, kterým mladé holky běžně myslí a uvažují a kterým některé píšou i vlastné deník.
Opět mě lákalo si ji přečíst, ale začátek mě nijak neoslovil. Až od doby, kdy Viki jela s kamarádkami na tábor, mě kniha začala konečně bavit. Ale nechápu, proč se tam řeší některé (s prominutím) zbytečnosti typu, že Viki její kluk koupil k narozeninám jen přání a ne muffinka, kterého chtěla nejvíc, a ještě se kvůli tomu pohádali. Snad nezáleží na tom, co jí dá, ale hlavně že jí něco dá!! Tak jenom tahle část mě zarazila. Jinak mě ale překvapilo, jak Viki uvažuje... Tenhle díl je asi, podle obsahu a děje, poslední a ráda jsem ho přečetla. Viki přechází na střední a já jí moc fandím. (Kdyby náhodou autorka vymyslela pokračování!!!) :)

Kattiee
11.12.2013 3 z 5

Skvělá knížka, pobaví, je v ní i láska, napětí. Konec je také snový, takový, jaký by si každá dívka přála v reálném životě :)

Vera_Dobesova
08.04.2013

Nevíte kde můžu stáhnout v pdf.?

lela13
17.03.2013

Tuto knihu sem přečetla teprve 1x! Ale určitě si ji přečtu ještě několikrát.. ;)) Tahleta je asi nejlepší ze série :) Se přiznám, že slza mi u téhle knihy ukápla :') Nádherně napsaná knížka :)

Karas28
04.08.2012 5 z 5

Rozhodně nejlepší ze všech dílů.

Autorovy další knížky

Lauren Myracle
americká, 1969
2015  75%Sněží, sněží...
2011  63%Prokletý maturiťák
2012  78%Jedenáct – Neobyčejný deník obyčejné holky
2012  74%Deset – Neobyčejný deník obyčejné holky
2011  80%Čtrnáct – Čtvrtý díl neobyčejného deníku obyčejné holky

Kniha Čtrnáct – Čtvrtý díl neobyčejného deníku obyčejné holky je v

Právě čtených1x
Přečtených273x
Čtenářské výzvě12x
Doporučených13x
Knihotéce51x
Chystám se číst19x
Chci si koupit7x
dalších seznamech2x