Větší dobro

Větší dobro https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/511619/bmid_vetsi-dobro-abQ-511619.jpg 4 27 7

Thrawna stále ještě věnčí úspěch jeho posledního triumfu. Dovedl Chissy k vítězství a přinesl slávu rodině Mitth, nicméně skutečná hrozba Ascendenci nebyla zažehnána. Její nepřátelé nevyhrožují, neposílají ultimáta, ani neshromažďují na okraji Chaosu lodě. Jejich zbraně jsou skryté za úsměvy a štědrostí: rozdávají dary. Bez podmínek nabízejí své služby. Zdánlivě bezvýznamné události po celé Ascendenci mohou zvěstovat zkázu Chissů. Zatímco se Thrawn a Expanzní obranná flotila snaží spiknutí odhalit, odkrývají děsivou pravdu: místo úderu na chisská hlavní města nebo plenění zdrojů nepřítel útočí na samotné základy Ascendence a hodlá prohloubit propast mezi Devíti vládnoucími rodinami a Čtyřiceti velkými rodinami, které jsou pod nimi. Zatímco rivalita a podezíravost zasévají mezi spojence nesváry, každý válečník se musí rozhodnout, co je pro něj důležitější: bezpečí jeho rodiny, nebo přežití samotné Ascendence.... celý text

Literatura světová Romány Sci-fi
Vydáno: ekniha , Egmont (ČR)
Originální název:

Greater Good , 2021


více info...

Přidat komentář

Thrawn89
14.08.2023 3 z 5

Zahn už mě začíná štvát. Polovina knihy věnující se snaze nových záporáků udělat zmatek v Ascedenci je tak zoufale natahovaná a nudná, že mě to až bolelo. Škoda, protože linky okolo Thrawna byly opět velmi dobré. Proč musí Zahn tvořit pořád tolik vaty? Je to jeho rozhodnutí, nebo ho k tomu někdo nutí? Samé otázky. Každopádně oprostíme-li se od toho, že půlka knihy šla vyřešit 2-3 kapitolami, tak hlavní příběhová linka zůstává zajímavá a to mě motivuje jít i do posledního dílu.

luksky
09.04.2023 4 z 5

Děj přímo navazuje na první díl. Příběh mě bavil mnohem více než předchozí a již jsem se v zapletce neztrácel jako u 1 dilu. Super, těším se na pokračování


Hor89
16.01.2023 3 z 5

Prostřední díl Thrawnova "originu" navazuje přímo na konec prvního dílu. Thrawn bohužel dostal výrazně méně prostoru na úkor ostatních dějových linek. Příběh samotný není špatný kromě části na planetě Celwis, která je zbytečně natahovaná. Vzpomínkové kapitoly tentokrát nejsou příliš zajimavé - většina doplňuje děj z Celwisu. Z celé trilogie jde o nejhorší díl.

ArkAngel
30.12.2022 3 z 5

Ve druhém díle prequelové trilogie Thrawnova originu, se Thrawn vydává zachránit rasu sebevrahů, zatímco ostatní postavy řeší víceméně nezajímavé dějové linky, které mají smysl až k závěru. Kdyby se vysekaly, zbyla by z toho možná jenom teňoučká knížečka, protože si v ní Thrawna tentokrát moc neužijete. První díl byl určitě zábavnější a dle mého názoru není nutné dávat každému příběhu hned trilogii. Je to jen ždímání známé a oblíbené postavy.

xbenakk
09.09.2022 3 z 5

Kniha rozhodnně není nejostřejší tužkou v Zahnově penále, ale beru ji jako nutnou a trošku nudnou součást budování příběhu před hlavním finále, které mi právě přistálo na noční stolek. Doufám, že mě Menší zlo nezklame, protože pak jsem Většímu dobru ochoten cokoliv prominout.

Forest66
01.08.2022 4 z 5

Rozhodně jedna z těch lepších knížek, které v poledních letech vyšly. Jen je škoda, že mezi vydáním 1. a 2. dílu uplynulo tolik času, protože to hodně navazuje

KubaHanzelin
06.04.2022 3 z 5

I když to jako vždy Zahn ke konci zachránil ve velkém stylu, musím říct, i když nerad, že to byla snad nejslabší kniha s Thrawnem s jakou jsem měl tu čest.
Děj pokračuje tam kde skončila kniha předchozí a začátek je fajn, ale pak tu máme hned několik příběhových linek, které vám téměř celou knihu přijdou zbytečné a plytké s tím, že ke konci vám vše dojde, ale říkáte si, že to mohlo být osekané, nebo to mohlo být nahrazeno Thrawnem, kterého je, přestože je Thrawn ústřední postavou této nové trilogie, opravdu málo.. z téměř 400 stran máme Thrawna maximálně v jedné čtvrtině a a musím říct, že mi dost chybí kapitoly čistě z jeho pohledu, z pohledu první osoby.
Samozřejmě se těším na rozuzlení Ascendence, protože i když byla kniha slabší měla pořád dost zajímavých částí, které budou, doufám, rozvinuty v závěru.