Menší zlo

Menší zlo https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/499599/bmid_star-wars-thrawn-ascendence-mensi-z-NBz-499599.jpg 4 21 8

Epické finále trilogie. Osud Chisské ascendence visí na vlásku v epickém finále trilogie Star Wars: Thrawn Ascendence Po tisíce let byla Chisská ascendence ostrovem klidu, centrem moci a majákem integrity v okolním Chaosu. Tuto stabilitu však narušil lstivý nepřítel, který rozleptává důvěru a loajalitu. Pouta věrnosti Ascendenci ustoupila svárům mezi rodinami. Navzdory úsilí Expanzní obranné flotily je Ascendence stále blíže občanské válce. Válka není Chissům cizí. Své mýtické postavení v Chaosu si vydobyli válečnými konflikty a strašlivými činy, z nichž některé byly dávno pohřbeny. Až dosud. Aby zajistil budoucnost Ascendence, ponoří se Thrawn hluboko do její minulosti a odhalí temná tajemství obklopující vzestup První vládnoucí rodiny. Pravda o rodinném dědictví je však tak mocná, jak mocná je legenda, která ji podporuje. I když se ukáže, že tato legenda je lež. Je Thrawn ochoten obětovat v zájmu Ascendence vše? Včetně jediného domova, který má?... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány , Sci-fi

Vydáno: , Egmont (ČR)
Originální název:

Star Wars: Thrawn Ascendancy (Book III: Lesser Evil) , 2021


více info...

Přidat komentář

majxik
05.04.2024 5 z 5

Celou tuto knizni serii muzu doporucit pro jakekoliv fanousky sveta StarWars, kteri nejsou vyhraneny jen do svetelnych mecu a spise je bavi bitvy ve vesmiru, rozmanita plejada ras a podobne veci, ktere patri k SW universu. Knizka se cetla velmi pekne jednim dechem, vzpominkove sekce byli zajimave a dodavali na pribeh jiny vhled, postavy byli napsane uveritelne a bavili me.

Thrawn89
05.11.2023 5 z 5

No konečně! Po první dvou dílech této série, které nelze označit jinak než jako průměr, přišla konečně kniha, která svojí dynamikou, příběhem a pořádnou porcí Thrawnovi geniality dává vzpomenout na Zahnovu úroveň z dob Legend. Již poučen jsem si nejdříve zvlášť přečetl vzpomínky až poté hlavní příběh (nezbytná strategie pro plné vychutnání nových Zahnových prací). Hlavní příběh krásně splétá nitě do sebe, od začátku je plný napětí, spousty bitev i zákulisního politikaření. Ano pořád nemůžeme hovořit o nějaké hluboké literatuře, postavy jsou šablonovité a celý příběh trochu klišovitý, ale jako celek jde prostě o dobrou zábavu, která mě bavila od začátku do konce. Do konce, od kterého jsem přece jenom čekal ještě něco více, ale vem to čert, v bídě a zmaru Disneyho prznění SW je tohle klenot, který si zaslouží plné hodnocení a doporučení všem těm, kteří po předchozích dílech tápou, zda tuto sérii dočíst do konce.


Jura50
29.07.2023 5 z 5

(SPOILER) Timothy Zahn je jeden z mých nejoblíbenějších SW autorů a bude tomu i nadále i pod taktovkou Disney, který ho pravděpodobně donutil k remaku Thrawnova příběhu. Tato kniha je perfektní zakončení série o Ascendenci plné zvratů (i když konec člověk mohl tak trochu očekávat, neboť na knihu navazuje 2. a 3. díl Thrawnovy nové trilogie). Musím říct, že ve staré trilogii, kde Thrawn byl prostě jen imperialní velkoadmirál, tak zde má jeho postava větší hloubku a není to vyloženě záporák bojující za Impérium, jak tomu bylo v Legendách. O to víc jsem rád, že jeho osud je nadále otevřený a uvidíme, jak to s ním dopadne v seriálu Ahsoka, který bude za měsíc vycházet. Pokud přežije, tak se třeba dočkáme i jeho návratu do Ascendence a pokračování příběhu s Grysky. :)

luksky
23.04.2023 4 z 5

Závěr Ascendence navazuje na předchozí díl, vstupy do minulosti mě tentokrát bavily. Zápletka je plná soubojů, konfliktu a zrady i přátelství a četlo se to "jedním dechem" . Paráda.

Hor89
26.01.2023 4 z 5

Závěřečný díl Thrawnova "originu". Kniha má opět hodně dějových linek, které se spojí v závěru knihy. Na konec knihy pak přímo navazuje román Thrawn z roku 2017. Thrawn naštěstí dostal výrazně větší prostor než ve druhém díle. Vzpomínkové kapitoly tentokrát nejsou špatné, vyprávěné jsou z pohledu Thrawnova "bratra" Thrasse a hodně odkazují na nekanonickou (k roku 2023) knihu Mezigalaktická výprava.

ArkAngel
01.01.2023 3 z 5

Podobně jako minulému dílu, by i Menší zlo potřebovalo proškrtat, protože nabízí až příliš dějových linií a táhne se to. Navíc má závěrečný díl trilogie ohromný rozsah stran. Od jedné postavy se skáče ke druhé a opět jako v minulé knize se linky spojí až k závěru. Čtenář zde tak sleduje padoucha Jixtuse, Thrawna nebo Chodkyni po obloze a do toho mu Zahn sype víc a víc z politiky Chissů. Kniha pak končí tam, kde Thrawna nacházíme v jeho "origin" knize, ale je velká škoda, že o ostatních postavách toho nevíme také více. Třeba zase v jiné knize.

Forest66
25.12.2022 4 z 5

Rozhodně dobré a důstojné zakončení trilogie. Na múj vkus trochu moc neuzavřených osobních příběhů, ale třeba se Zahn do Chaosu ještě někdy vrátí

KubaHanzelin
25.09.2022 4 z 5

Thrawnova canon cesta se uzavírá, tato prequelová trilogie, která naváže na Thrawnův příběh v Impériu, jsem nečekal a i když ji řadím mezi Zahnovy slabší kousky, měla opět spoustu úžasných momentů, i když pozorným čtenářům určitě neuniklo to, že většina těchto momentů je jistou inspirací staršími Legends tituly, které jsou většinově daleko lepší než to co se nám dostává v nynější době od Disney..
Budu rád, když se Zahn k Thrawnovi už nevrátí, jedná se o úžasnou postavu, ale někdy je potřeba přestat a začít s něčím novým. Samozřejmě počítám, že Thrawna znovu uvidíme v připravované seriálové Ahsoce, ale na to si ještě chvíli počkáme:)

Kniha Menší zlo je v

Přečtených28x
Čtenářské výzvě3x
Knihotéce45x
Chystám se číst16x
Chci si koupit13x
dalších seznamech2x