Vetřelci komplet - svazek 5

Vetřelci komplet - svazek 5 https://www.databazeknih.cz/img/books/38_/384023/bmid_vetrelci-komplet-svazek-5-D1a-384023.jpg 4 24 11

Vetřelci - Komplet série

< 5. díl

Pátý svazek kompletní série Vetřelci obsahuje romány: Michael Jan Friedman: Prvotní hřích Celá staletí po smrti původní Ellen Ripleyové se její klon přidává k boji proti hrozbě vetřelců. S pomocí androida jménem Callová, brutálního zabijáka Johnera a mechanika jménem Vriess bojuje proti veltřelčím hrůzám a objeví odpověď na otázku, jež pronikne tajemstvím vetřelců až do jejich vřícího kyselinového srdce. Diane Carey: Válka DNA V pusté galaxii je pohostinná planeta Rosamond 6 vzácný jev. I když však možná působí jako oáza mezi hvězdami, skrývá smrtící nebezpečí: je zamořena vetřelci. Antropoložka Jocasta Malvauxová, toužící dokázat svou teorii, že se s vetřelci dá domluvit, si tam zřídí pozorovací stanici. A stane se něco nečekaného: vetřelci na ni nezaútočí. Ale proč? Mohlo by se stát, že se ta monstra vyvíjejí? Nebo je jenom otázka času, než bude muset každý člověk na planetě bojovat o holý život?... celý text

Literatura světová Horory Sci-fi
Vydáno: , Baronet
Originální název:

The Complete Aliens Omnibus: Volume 5 , 2017


více info...

Přidat komentář

ThomasRuhe
29.10.2023 3 z 5

Prvotní hřích
Příběh se odehrává ve vnitřních prostorách vesmírné botanické stanice. Vyskytuje se zde i Ripleyová, která dodává ději šťávu. Celkem dobrá novela.

Válka DNA
Tady naopak je děj zasazen na planetu. Jsou zde výzkumníci, vetřelci a posádka mariňáků, kteří mají za úkol planetu od vetřelců vyčistit. Je tu pár zajímavých momentů a výsledek je taky zhruba průměrný.

čuřil
05.12.2022 3 z 5

Průměr, spíše horší. Moc mě to tedy nenadchlo. Pořád jsem něco očekával, a ono nic nepřišlo. Takže průměr. Bohužel


mašindog
22.10.2022 5 z 5

Práve čítam, veľmi ma to baví, akosi mám veľmi rád také to písanie na zákazku, keď je autor textu "najatý" na existujúci a zenehnutý svet a jeho úloha je vybalancovať ustálené veličiny sveta s novými vstupmi, ktoré by mali svet rozširovať. Milujem vidieť takto zvládnutú robotu, obdivujem to pri rozšíreniach sveta Star Wars, Warcraft a určite aj tu, pri Votrelcoch. Zatiaľ čítam prvý príbeh, a keďže som čitateľ zameraný na postavy, bolo sa mi zavdačené vrchovato.

Za mňa plný počet bodov, nemyslím si, že by to druhý príbeh zmenil. Som nastavený byť vďačný za tvorivosť.

Kúpené mám túto 5ku a 4ku a číhám na ostatné.

DarkAvenger
20.07.2021 5 z 5

Pátá kniha potěší originálními příběhy a postavsmi z čtvrtého dílu o kterým se aspoň dozvíme co dělali dál. Mě se kniha líbila a doufám že šestý a sedmý díl taky vyjdou v češtině jinak budu muset kupovat v originále.

vencamf
11.06.2021 3 z 5

Stejné jako předešlý svazek. Jedna novela okamžitě zapomenutelná, druhá příjemně rozvíjející vetřelčí universum. Tou druhou myslím Válku DNA s fajn atmoškou :-)

mrliš
10.10.2020 3 z 5

Prvotní hřích: 30% - No teda za mě slabota. Kniha nás provází příběhem posádky Betty z Alien: Resurrection, který není nijak uchvacující. Zpočátku možná působí celkem fajn, ale jak příběh více ubíhá, tím je méně zajímavý až celkem nudný. Je to takové nepovedené prodloužení Vzkříšení. Škoda. Válku DNA ohodnotím až přečtu. :)

markal
30.06.2020 3 z 5

Nastavovaná kaše co chutná jako nastavovaná kaše. Pokud jste fanoušek kaše, tak si ji stejně dáte.

Arlique
26.09.2019 5 z 5

Doufejme, že Baronet vydá i svazek 6 (Cauldron, Steel Egg) a svazek 7 (Criminal Enterprise, No Exit) ...

aliencz
01.07.2019 5 z 5

Originální děj, skvělé čtivo pro fanoušky.

Israha
27.04.2019 4 z 5

Pátý Vetřelčí omnibus tentokrát nepřichází s novelizacemi komiksů, nýbrž originálními příběhy, jejich unifikujícím motivem by se daly nazvat novinky v biologii xenomorfů. Prvotní hřích navazuje na Alien: Ressurrection, a odkazuje i na dění v prvních třech dílech filmové série, a chválím, že to činí smysluplně, účelně pro svůj vlastní dějový oblouk, a nespokojí se jen s efektem "jé, hele, tady máte easter egg!". Válka DNA je oproti tomu svébytnější, s novými postavami, jen mírně kyne směrem k devadesátkové Genocidě, jejíž pointu si zčásti vypůjčuje. Obě novely velmi dobře budují atmosféru tajemna a neodkrývají karty hned ze začátku, mají solidně postavené charaktery (v čemž to, uznávám, Diane Carey měla díky návaznosti na film poněkud snazší), a rozhodně se nebojí násilí a gore. A především jsou o Vetřelcích, dějově se točí okolo nich a nepoužívají je pouze jako pozadí ústředních konfliktů. Vlastně bych byl v pokušení dát pět hvězd, ale to by kniha nesměla trpět chabým překladem, jehož křečovitá doslovnost místy fakt mlátí do očí.

ShamanElder
30.03.2019 4 z 5

Tady je důkaz, že spisovatelská můza je nekonečná. Další dva příběhy ze světa, který ve svém prvotním třesku stvořil mistr, který již není mezi námi. H.R.Giger měl vize a těch se chytilo hned několik spisovatelů. Zde je to Diane Carey a Michael Jan Friedman. Válka DNA je lepším a dobrodružnějším příběhem. Prvotní hřích se mi zdál těžký a lehce zmatečný. Jako celek jsou to však velmi povedené příběhy.

Autoři knihy

Diane Carey
americká, 1954
Michael Jan Friedman
americká, 1955

Kniha Vetřelci komplet - svazek 5 je v

Právě čtených1x
Přečtených33x
Čtenářské výzvě2x
Doporučených3x
Knihotéce71x
Chystám se číst11x
Chci si koupit10x