Vetřelci komplet - svazek 4

Vetřelci komplet - svazek 4 https://www.databazeknih.cz/img/books/35_/358599/bmid_vetrelci-komplet-svazek-4-8Aq-358599.jpg 3 29 10

Vetřelci - Komplet série

< 4. díl >

Čtvrtý svazek kompletní série Vetřelci obsahuje tyto romány: Yvonne Navarro: Koncert zla Šílený hudební skladatel se rozhodne šokovat svět svou nejnovější skladbou, Symfonií nenávisti. V jeho bizarní hudbě lze nalézt zmučené lidské výkřiky smíšené s pronikavým jekotem vetřelců. Ta melodie mu však stále uniká. Damon ví, že hudba, kterou hledá, spočívá hluboko v nemilosrdném tvorovi, jehož pojmenoval Mozart. A nezastaví se před ničím, aby ji osvobodil. S. D. Perry: Sebevražedná mise Tým složený z těch nejdrsnějších lovců vetřelců se pouští na sebevražednou misi, aby zničil obrovské hnízdo netvorů na DS 949, rozlehlé vesmírné stanici, spolu s berserkem: ozbrojeným xenomorfem poháněným živým mozkem, který kdysi patříval člověku. Cílem mise je zničit vetřelce tak, aby stanice zůstala nedotčena. Zdá se to jako sebevražedný úkol, což společnosti, která tým vyslala, naprosto vyhovuje. Nechce totiž svědky, kteří by mohli vyzradit děsivé tajemství této vesmírné stanice...... celý text

Žánr:
Literatura světová , Horory , Sci-fi

Vydáno: , Baronet
Originální název:

The Complete Aliens Omnibus: Volume 4 , 2017


více info...

Přidat komentář

čuřil
14.03.2023 3 z 5

A za mě tedy asi nejslabší kniha k Vetřelčí sérii. První - Symfonie byla taková atypická, zajímavé téma, mimo klasické příběhy. Ale zdlouhavé, nudné. Na konci se to jako obvykle rozjelo. Ale...
Druhá byla taková, řekl bych klasická střílečka a nahánění vetřelců a vojáků.
Takže za moji maličkost za 3 a s odřenýma ušima.

DarkAvenger
20.07.2021 5 z 5

Za mě nejlepší komplet z řady Vetřelců. Nejvíc se mi líbil příběh Koncert zla o šíleným hudebníkovi co chce složit symfonii se zvukem Vetřelce. Ale celá kniha stála za přečtením a nelituji že sem jí četla.


vencamf
30.04.2021 3 z 5

Evidentně jsem v menšině, ale mně se daleko víc líbila první novela. Měla atmosféru, fajn tempo... Druhou jsem bohužel nedočetl, nedokázal jsem se do textu dostat.

bl4in
11.09.2020 4 z 5

Prokousat se Koncertem Zla bylo opravdu náročné. Jediné plus bych dal za originální nápad, jinak nuda. Druhý příběh byl čistý vetřelčí masakr. Tým odsouzenců zkracující si trest odstraňováním vetřelčí hrozby. Všechny postavy se mi líbily a bavily mě, hlavně berserker Max alias mašina na smrt. Kyselina poteče proudem, až vás budou z jejích výparů oči štípat!

mrliš
22.06.2020 3 z 5

Koncert zla - 35%
Tato kniha mi přijde hodně slabá oproti ostatním v sérii. Komornější příběh se pomalu vleče a není až tak poutavý jako ostatní příběhy, u kterých děj plyne svižně a akce k závěru graduje. V koncertu zla se toho až tak moc neděje. Za mě poměrně zklamání a pocit, že je kniha v sérii až spíše zbytečná.

Sebevražedná mise - 70%
V této knize je od začátku akce a příběh ani chvíli nezačne nudit. Za mě spokojenost. Tato kniha vyvažuje nekvalitu Konceru zla.

Eidalon
03.02.2019 3 z 5

Sérii řady filmů o Vetřelcích (poslední Prometheus z roku 2012) odstartoval kultovní scifi film Vetřelec Ridley Scotta z roku 1979. Zatímco tento film kombinoval myšlenku a filosofické pojetí s akcí, šlo v těch dalších pokračováních především o akci. Téma to bylo veliké a není divu, že komerčně láká další a další pokračovatele ať již ve filmové tvorbě, počítačových hrách, komiksech či dalších knihách.

Kniha Vetřelci – svazek 4 obsahuje dvě dílka dvou autorek – Koncert zla od paní Navarro a Sebevražedná mise od paní Perry. Knihy mají s původními dílky společné jen samotné Vetřelce, i když i tady si již autorky přetvořily vše k obrazu svému.

Koncert Zla popisuje blíže nespecifikovanou budoucnost a autorka zde Vetřelce představuje jako hlavní inspirativní zdroj šíleného hudebníka, který hledá absolutní zlo, které hodlá vyjádřit ve svém hudebním díle. Za svým cílem jde tvrdě a cíleně, důsledek na sebe nenechá dlouho čekat, zvlášť když v pozadí stojí proti sobě klasické lidské zbraně – závist, pomstychtivost a ješitnost.

Sebevražedná mise je již vetřelčí klasika, obdivuhodně přizpůsobivá rasa brouků, jak jsou Vetřelci presentováni, neustále kontaminují lidské kolonie a posádka lodi Nemesis sestavená z trestanců, kteří si ve službě kroutí svůj trest, vycvičená k potírání brouků, a to vše s pomocí s obrovskou palebnou silou Maxe – stroje člověka. Strategie a role v týmu jsou dány, v knize se setkáte s první misí, která Vám představuje hlavní aktéry a členy posádky ale hlavní dějová linka se odehraje při druhém zásahu, kde se smrt posádky přímo vyžaduje, neboť praktiky a tajemství zaměstnavatele nesmí opustit rozlehlost vesmíru. Boj, který nemá vítěze je rozehrán a jeho konec je stejně bezútěšný, jako jeho průběh.

Dva počiny, které dle mne nijak výrazně neobohacují ale jen rozšiřují portfolio vetřelčí slávy.

Za mne jen průměrné knihy, ale milovníci vetřelčího tématu budou nejspíše jiného názoru.

ShamanElder
03.02.2019 4 z 5

Toto jsou vlastně přepisy komiksových příběhů ze svazku Omnibus. Sice tomu chybí ta kresba, ale jinak je to bravůrní předělávka. Jsem rád, že je to zkompletované do knižních psaných svazků. Další povedené dobrodružství. Ale jisá pochybnost tu je. Jedná se vlastně o kopíraci původních kreslených příběhů, proto jen čtyři hvězdy.

markinho962
19.01.2019 odpad!

Tahle kniha nejhorší, nečtivá

Gematria
22.08.2018 4 z 5

Oba 2 díly jsou komornější, pouze s pár postavami, což ovšem nijak výrazně nevadí. První díl je opravdu tak ujetý, jak stojí na popisu - šílený vědátor si "vypěstuje" vlastního vetřelce, a různým podbízením na něm loudí vřískání do svého mikrofonu, aby tyto zvuky pak vkládal do své choré hudby.3*, jediný kladný prvek byli ninjové, jinak jsem byl opět spíše zklamaný. Ovšem druhá část se mi líbila moc. Malá skupinka polepšených trestanců se za příslib snížení dlouhých trestů účastní nebezpečných misí pro korporace. V podstatě se pořád něco děje. Spolu s prvním kompletem nejlepší část, 4 a půl *

Israha
23.07.2018 4 z 5

Ve čtvrtém Vetřelčím omnibusu je unifikujícím prvkem tentokrát "vliv korporací", což je v daném univerzu rekurentní a nebál bych se říci i trochu ohrané téma. Novela "Sebevražedná mise" ho pak zpracovává v ničím nezajímavém duchu, zkrátka jen další variace na souboj postradatelného lidského komanda s Vetřelci v uzavřených prostorách. Sympaticky akční čtení, které na svém kratším rozsahu docela slušně rozvíjí charaktery, ale až na pár drobností nepřinese nic, co by už fanoušek Alien světa neznal. Druhá novela, "Koncert zla", je ovšem vynikající, s naprosto originálním námětem, postupnou gradací a nečekaně promakanou strukturou, kdy jsou Vetřelci posazeni do úplně jiných rolí, než jsme zvyklí, ale pořád z nich jde hrůza, a kde obří korporace manipulují světem a osudy obyčejných lidí do takové míry, až je z toho úzko. Jeden z nejlepších příběhu, který dosud v rámci Vetřelčích kompletů vyšel.

Sebevražedná mise - 2,5/5, Koncert zla - 5/5; celkově tedy 3,75/5 a proto čtyři hvězdičky. Jsem zvědav na pátý omnibus, ve kterém poprvé nebudou přítomny komiksové novelizace, ale originální příběhy.

Štítky knihy

vesmír souboje vetřelec

Autoři knihy

Stephani Danelle Perry
americká, 1970
Yvonne Navarro
americká, 1957

Kniha Vetřelci komplet - svazek 4 je v

Právě čtených1x
Přečtených36x
Čtenářské výzvě2x
Doporučených3x
Knihotéce69x
Chystám se číst10x
Chci si koupit10x