Veselú samovraždu a šťastný nový rok!

Veselú samovraždu a šťastný nový rok! https://www.databazeknih.cz/img/books/35_/355442/bmid_veselu-samovrazdu-a-stastny-novy-ro-ELv-355442.jpg 3 155 58

Humorný príbeh plný dobrej nálady Osamelú a zakríknutú Sylvie život nikdy veľmi netešil, no keď jej zomrie otec, upadne do hlbokej depresie. Vo svojich štyridsiatich piatich rokoch má dojem, že ju na tomto svete už nič pekné nečaká, a rozhodne sa, že na Vianoce vo vani plnej voňavej peny skoncuje so životom. Na radu psychoterapeuta sa však ešte predtým púšťa do neuveriteľných dobrodružstiev, na ktoré by za normálnych okolností ani nepomyslela: kupuje si krásne a hriešne drahé šaty, nehanebne kradne a dokonca pomýšľa na milenca...... celý text

Literatura světová Humor Pro ženy
Vydáno: , Motto
Originální název:

Joyeux suicide et bonne année! , 2016


více info...

Přidat komentář

schvomis
30.01.2024 4 z 5

Kniha mě bavila.

Karin94
14.01.2024 4 z 5

„Áno, chcem zomrieť, áno, urobím to, lenže sa potrebujem o tom s niekým porozprávať. S Veronique nie, pretože moja túžba po samovražde by sa ľahko mohla zmeniť na túžbu po vražde.

Hlavná hrdinka sa chystá skoncovať so svojim životom na Vianoce. Vyhľadá psychoterapeuta, ktorý jej dá úlohy, ktoré môže, ale aj nemusí stihnúť do ňou stanoveného dátumu samovraždy.

Ľudia, mňa osobne to bavilo. Polovica knihy bola napísaná fakt humorne a tá druhá zas dojímavo až emotívne. A jednoznačne som si z knihy niečo odniesla.

Netrúfam si tento typ knihy zaradiť medzi predvídateľne, lebo som vôbec nevedela odhadnúť ako príbeh skončí. Určite pár hodín tejto knihe venujte. Odporúčam.


Starmoon
09.12.2023 3 z 5

Vianočnej atmosféry tu nie je ani za necht, nedajte sa pomýliť názvom ako ja. To by však nevadilo. Horšie je to s kvalitou dielka. Autorka je síce vtipná, ale čitateľovi ponúka príbeh tak naivný, že by sa mu viac než tvrdá väzba (aspoň teda v slovenskom vydaní) hodil osud brožúry pribalenej k nejakému ženskému magazínu. Pritom rozbeh bol slušný, škoda len, že následne sa autorka vydala na cestu plnú všetkých možných klišé a naservírovala nám lacnú červenú knižnicu namiesto románu o extrémnej osamelosti v štýle Honeymanovej V PODSTATE SOM CELKOM V PORIADKU (sprvoti sa mi Veselú samovraždu a šťastný nový rok podobalo práve na toto dielo, dokonca aj niektoré scény typu depilácia, nákupy v butiku a pod. pôsobili, ako by sa autorky navzájom inšpirovali). Keby aspoň tá romantika bola romantická... Ale kdeže.

SPOILER: Sylvie sa tak akútne túži s niekým zblížiť, že sa vyspí doslova s prvým, ktorý o ňu prejaví aspoň aký-taký záujem. Po pár vetách. Bez ochrany. Na druhom rande si už vymenia tých viet viac, ale opäť je to primárne o sexe. A potom sa mu šťastná Sylvia zverí, že po oteckovi zdedila pekný balík, dala výpoveď v práci a teraz sa so svojím novým objavom chystá odletieť, kam len bude on chcieť. Vážne. To bol ten akože happy end. Feministkám radím zďaleka sa tejto knižke vyhnúť, aby ich nekleplo.

M.C.SMITH
17.08.2023 4 z 5

Tato kniha mne velmi mile překvapila a bavila mne.
Byla psána humorně a hodně jsem si z ní odnesla.

ave55
24.07.2023 3 z 5

Taková blbůstka, kterou jsem si vzala na dovolenou, nevím, co mě to napadlo. Ale lepší než číst u vody Sbírku zákonů, že?

zsykorova
24.03.2023 3 z 5

Milá, příjemná oddechovka na jeden večer. Párkrát jsem se zasmála i dojala. Konec byl předvídatelný, ale jsem ráda, že to dopadlo tak, jak to dopadlo. Děj byl možná až moc rychlý, určitě by se to dalo lépe propracovat, ale zas úplně špatné to nebylo.

Gweny
31.01.2023 5 z 5

Naivně jsem si myslela, že mi tahle knížka vydrží alespoň na dva večery. Ach ty mylné představy. Vydržela jen jeden... Začetla jsem se tak, že mi stránky ubíhaly pod rukama rychlostí blesku. A že jsem se při čtení opravdu bavila.
Životem zlomená žena najednou začne dělat bláznivé kousky. Představila jsem si na jejím místě sama sebe a musela jsem se vážně smát. Nahlas.
První polovina byla sice zábavnější, ale ta druhá zase emotivnější, takže všeho tak akorát. Původně jsem čekala thriller nebo horor a ona se z toho vyklubala komedie se šťastným koncem. Takových není nikdy dost.
Je to odpočinkové čtení a svůj úděl plní stoprocentně. :)

Gabetka
16.01.2023 2 z 5

Nejsem si jistá, jestli sama autorka věděla, jak knihu uchopit. První část je dle mého téměř fraška, ta druhá už nese nějaké prozření a poselství, ale společně mi nejdou dohromady. Mám se smát nebo to brát vážně? Hlavní postavu jsem nedokázala pochopit, tak velká sebenenávist a shazování svého já, přesto se chovala jako hloupá sebestředná koza. Na druhou stranu si vážím toho, že mám blízké, u kterých vždy najdu objetí, protože tak osamělý život odtržený od jiných lidí musí být opravdu depresivní.

marcela3655
15.05.2022 5 z 5

Bavila a pobavila... Dokonce i rozesmála...

BetyN.
03.01.2022 1 z 5

Kniha mě velice zklamala. Samozřejmě se jedná o jednoduché ženské čtení, ale přesto bych ocenila více propracovaný příběh. Řekla bych, že ten název je celkem slušný marketingový tah, i mě nalákal. Ale chyba lávky, vánoční atmosféra v knize není žádná a příběh by se mohl odehrávat kdykoliv jindy. Začátek mě bavil, jenže pak to šlo víc a víc z kopce. Ke konci už to opravdu bylo směšné. Námět se dal zpracovat stokrát lépe. Kdyby kniha nebyla tak tenká, litovala bych, že jsem s ní ztrácela čas. 1,5* za čtivost a pár vtipných momentů.

chodícírohožka
17.12.2021 odpad!

Jedna z nejhorších knížek, které jsem kdy četla. Nebýt tak krátká, odhodila bych ji už po pár kapitolách - a ničemu by to nevadilo.
Sylvie je čtyřicátnice s docela nízkým sebevědomím (i když je zároveň každou chvíli přesvědčená, že se na ni někdo vášnivě vrhne...) a nulovým milostným životem, kvůli kterému se rozhodne spáchat sebevraždu. Je si tak jistá a tak nadšená svým nápadem, že si zaplatí psychologa... Ano, už teď to nedává smysl. A úkoly/zážitky, které se rozhodne udělat, protože na ničem už stejně příliš nezáleží, to rozhodně nevylepší.
Těšila jsem se na vtipný příběh o tom, co všechno se dá podniknout, když nemusíte řešit následky a chcete si užít posledních dnů života - a místo toho jsem četla trapnou slátaninu, v níž druhou nejdůležitější "postavu" představuje rozkrok hlavní hrdinky (je mu věnováno snad víc odstavců než psychologovi a hrdinčině nejlepší kamarádce dohromady), jejíž děj je naprosto o ničem a sama Sylvie působí tak hloupě, že se člověk diví, jak se zvládla dožít pětačtyřiceti let...

adevis
12.10.2021 4 z 5

Kniha vypráví příběh o osamělé Sylvii, která po smrti otce propadne depresím. Nemá přítele, nemá absolutně žádnou chuť žít… takže se rozhodne, že skoncuje se svým životem a na Vánoce si naplánuje sebevraždu. Začne docházet k psychoterapeutovi, který ji zadává bláznivé úkoly a snaží se v ní najít ztracenou chuť k životu. Sylvie nečekaně zažije v metru jednu událost, která v ní bude rezonovat už navždy.

I když má kniha vánoční obálku, o Vánocích vůbec není, takže si ji přečtěte klidně teď, v létě nebo kdykoli jindy. Doporučuji ji jako skvělou, vtipnou oddechovku, která potěší a zpříjemní vám jeden, dva večery. Hodnotím 3,5/5*.

jana79
21.07.2021 3 z 5

Kniha plná překvapení.
Za prvni mě zaujal název, uz když už jsem si vybírala knihy ke koupi na dny volna, a rikala jsem si, že je vtipné si koupit na léto knihu s vánočním věncem na obálce o názvu knihy ani nemluvě. Ale letošní rok je stejně jako loňský jakoby vzhůru nohama a plný překvapení, tak proč ne.
Za druhé když došla pošta, překvapila mě svoji tenkostí. Má 165 stran, ale aspoň to nebylo zdlouhavé.
Za třetí je při první úkol hlavní hrdinky, že někoho napadne tohle napsat a tak věrohodně. Ale v životě je možné všechno,a upřímně každému z nás se stalo něco vyloženě trapného, a pak se s toho odstupem času stane vtipná historka.
Plusem téhle knihy lehkost čtení, jednoduchého vtipného příběhu na ani ne půl odpoledne, kdy si jen tak lebedíte v křesle, na gauči či lehátku s knihou v ruce.
Kniha ač jednoduše místy vtipně popisuje co může zažít každý z nás, ale důležité je zachovat si veselou mysl. A upřímně jsem četla i daleko horší knihy, které jsem nedočetla, tahle to není. Mě se libila, přečetla jsem, zasmála jsem se a zitra jdu číst další knihu, doufám, že taky dobrou.

danuska
21.07.2021 4 z 5

Celkom ma to aj bavilo čítať, taká moderná rozprávka. Sem tam aj vtipné. Ako oddychovka, môže byť.

koppy
01.01.2021 2 z 5

Čekala jsem vtipné, lehké čtení. První půlka knihy taková skutečně byla, druhá část už bez toho vtipu. Kniha neurazí, ale ani nenadchne.

LenkaPet
09.12.2020 5 z 5

Kniha se mi moc líbila. Určitě bych jí doporučila svým známým.

Martiiiik
30.11.2020 5 z 5

Krátká a výborná kniha.. Když se člověk zamyslí nad podstatou, tak je to velmi smutné, ale v kontrastu s tím to autorka podává tak, že se občas musíte začít smát na celé kolo.. Doporučuji :-)

ava.s
28.11.2020 3 z 5

Příjemná oddechovka, nečekejte zázraky a budete spokojení...

mikika
20.07.2020 4 z 5

na jednu stranu dost cynické, ale na druhou i lehce mrazivé - hernajz, takhle dopadnout nechci...

heliiinka
13.04.2020 4 z 5

Bylo předem jasné, jak to dopadne, ale stejně mě to bavilo a děj rychle utíkal. Taková vtipná oddechovka, připomínalo mi to zakomplexovanou Brigit Jones, co nakonec objevila svá křídla.

Štítky knihy

humor hledání smyslu života ironie

Autorovy knížky

Sophie de Villenoisy
francouzská, 1968
2017  69%Veselou sebevraždu a šťastný Nový rok!

Kniha Veselú samovraždu a šťastný nový rok! je v

Právě čtených1x
Přečtených203x
Čtenářské výzvě56x
Doporučených5x
Knihotéce92x
Chystám se číst94x
Chci si koupit23x
dalších seznamech3x