Jména mrtvých dívek

Jména mrtvých dívek https://www.databazeknih.cz/img/books/39_/393390/bmid_jmena-mrtvych-divek-WVR-393390.jpeg 4 148 43

Vermontský cyklus série

< 3. díl >

Rickstad vytvořil hrůzostrašné prostředí srovnatelné s ikonickým městem Castle Rock Stephena Kinga. V odlehlém městečku v severním Vermontu kdosi sleduje studentku Rachel Rathovou. Ta je přesvědčená, že jde o stejného muže, který před lety zabil její rodiče: Neda Preachera, sexuálního násilníka a vraha, jenž oklamal spravedlnost, vyvázl s nízkým trestem a teď se ocitl opět na svobodě. Bývalý detektiv Frank Rath adoptoval svou neteř Rachel poté, co byli její rodiče brutálně zavražděni. Od té doby se Rath snažil Rachel před pravdou chránit. Teď mu však Preacher volá a vyhrožuje, že Rachel bude trpět jak fyzicky, tak duševně. Když se objeví mrtvoly nelidsky mučených dívek a ztratí se jedna místní žena, přijme Frank Rath po letech služební odznak a spojí své síly s policejní vyšetřovatelkou Sonjou Testovou. Společně rozplétají nitky, které pojí nové zločiny se starými nočními můrami. Brzy zjistí, že skutečnost je ještě hrůznější, než si představovali — plná tajemství, temných tužeb a pokřivené, smrtící oddanosti.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: ekniha , Host
Originální název:

The Names Of Dead Girls , 2017


více info...

Přidat komentář

čef
16.04.2024 4 z 5

Obdobné jako u Číhání – průměrná detektivka možná s větším eifrem vysloužilého detektiva pronásledujícího propuštěného vězně, který vážně není žádný mílius. Děj se odvíjí svižně, hlavní postavou je zde zase zvrácený sex. Závěr opět hodně překvapivý a zamotaný, kolikrát se alespoň trošinku podobného stane na zeměkouli za posledních tisíc let? Čte se to ale dobře, nestěžuji si.

iv.ča
17.05.2023 5 z 5

Knihy tohoto autora mám moc ráda. Jsou výborně čtivé, napínavé, tajemné a postavy jsou skvěle vykresleny. Těším se na další.


Eulalie
05.04.2023 5 z 5

Tak tohle byla naprostá pecka. I když se mi na začátku zdálo, že je tam jedno klišé za druhým. I když tam bylo tolik postav, že jsem se místy ztrácela. Pak to ale všechno zapadlo, asi i díky fantastické atmosféře a tomu otravnému hlavnímu detektivovi Rathovi, který je tak trochu osina. První knihu furt kňourá kvůli zádům a druhou je jen nesnesitelný. Ale naprosto uvěřitelný. A i přesto, že pořád smrdí, byste ho prostě chtěli mít za kámoše. Famózní je taky překlad, velký klobouček, protože ta angličtina je vážně těžká. A ten skoro až noirový konec je obrovská třešeň. Doufám, že bude další díl série z Canaanu. Jo. A 5* skoro nikdy nedávám a detektivkám už vůbec, ale tohle je jedna z mála výjimek. Díky, Ericu.

twiggynka
15.03.2023 5 z 5

Kniha mě bavila jako všechny předchozí. Postavy jsou sympatické a příběh vždy napínavý.

moudivlacek
24.02.2022 5 z 5

Tak tato kniha mi vzala načas vnitřní klid a já se tolik bála o Rachel, dceru Ratha. Ale nejen o ni. Příběh o skutečných násilnících a vrazích a o jejich mrtvých i přeživších obětech. Jen je občas těžké rozeznat, jestli přežít znamená skutečně žít.
Je tu plno příběhů, jeden otřesnější víc jak druhý, každopádně konec jsem tak nějak odhadla. Jen si říkám, kolik lidí ho schvaluje a kolik ne. Ráda bych řekla, že stoprocentně to neschvaluji a každopádně vše se má řešit podle zákonů a oficiálně. Ale naštěstí jsem nikdy nemusela být v kůži přeživší oběti či pozůstalých obětí a hlavně jejích rodičů. Takže dnes jsem moudrá - dokud člověk nezažije takovéto brutální zlo, nemůže soudit druhé.
Upřímně doporučuji číst tuto sérii popořadě. Stojí to za to. Milovníkům detektivek a pořádného napětí doporučuji.

bigben
16.08.2021 3 z 5

Předchozí knížka tohoto autora se mi četla lépe, úplně mě příběh nevtáhl..

yellow
24.05.2021 4 z 5

Pro mě to byl velmi čtivý příběh. Na rozuzlení zápletky jsem se těšila už od prvního dílu série, takže jsem si druhý díl ani moc neužila a těšila se hlavně na třetí. Jen ten konec mi přišel takový nedotažený. Některé otázky zůstaly nezodpovězeny, takže doufám, že ještě bude navazovat nějaké pokračování, ve kterém dostanu zbývající odpovědi

Restang
14.03.2021 4 z 5

Rickstad je můj oblíbený autor a sázka na jistotu. Napínavé, čtivé, dobře popisující. Trochu problém byl, že jsem se v tom malinko ztrácela, jelikož předchozí díl jsem četla před delší dobou. Nicméně za 4* a čeká na mě jeho další kniha.

Lindulinek
05.02.2021 4 z 5

Kniha se dobře četla, ale některé pasáže byly dost zdlouhavé. Závěr ale překvapil a moc se mi líbil.

lucakuca
04.10.2020 3 z 5

Po bombastickým konci 2. dílu jsem achich ouvej zklamaná. Ani popíjení vinného moku mě správně nenavnadilo. Promiň cykle Vermonte, další rande asi ne e. Máme bohužel jiné požadavky na toho druhého. :-) počkej si na tu pravou, co tě ocení.

SilvieSisinka
02.08.2020 4 z 5

Opět skvělá kniha. Napínave napsaná. Konec série se uzavírá.

blackoutzuzi
18.05.2020 4 z 5

Další díl ze série Vermonstkého cyklu, který navazuje přesně tam, kde Tiché dívky skončily. Knížka se dá číst i samostatně mimo sérii, ale to by byla škoda, protože jak Tiché dívky, tak i Číhání (to především!) jsou naprosto skvělé krimi romány. Jména mrtvých dívek se mi líbily o maličko méně než předešlé knihy, ale i tak hodnotím pozitivně a dojem z celé série mám více než uspokojivý :)

Awča
06.05.2020 3 z 5

Celá série se mi líbila. Nicméně toto byl nejslabší díl. Postrádal lehkost, byla to taková kombinatorika. Chápu, že autor potřeboval sérii završit, zodpovědět otázky, ale bylo toho až příliš.
A to jsem měla štěstí, že jsem četla díly bezprostředně po sobě, jinak bych se v záplavě jmen obětí a možných pachatelů načisto ztratila.

iška
03.05.2020 3 z 5

Asi jsem byla po Tichých dívkách moc natěšená a velká očekávání se většinou nevyplácí. Tato část už mi tolik nesedla.

katka.oo
09.02.2020 4 z 5

Super detektivka ostatně tak jako i předchozí díly, napínavé, čtivé.

šipek
09.01.2020 5 z 5

Tak za mě velmi povedená série, opravdu číst postupně, knihy na sebe navazují. O ničem jiném než pět hvězdiček jsem u této knihy neuvažoval. A autorův epilog na závěr byla taková třešnička na dortu.

janastok
04.01.2020 4 z 5

Již trochu překombinované, nicméně napínavé a velmi čtivé. Trochu mě zarazil sériový vrah propuštěný za dobré chování a vadilo mě nelogické chování Rachel. Ale těším se na další díly, jak autor slibuje v poznámce.

lukas1038
03.11.2019 2 z 5

Dost překombinovaný děj, ovšem pěkně čtivé

mol378
23.10.2019 5 z 5

Líbila se mi celá série, potěšilo mě rozuzlení vraždy z předchozího dílu. Doporučuji ke čtení všechny tři části série.

MíšaS.
21.10.2019 1 z 5

Kniha mi přišla hodně překombinovaná a finální rozuulení k smíchu.

Autorovy další knížky

Eric Rickstad
americká
2016  78%Tiché dívky
2017  80%Číhání
2020  73%Co po ní zbylo
2018  81%Jména mrtvých dívek

Kniha Jména mrtvých dívek je v

Právě čtených4x
Přečtených206x
Čtenářské výzvě9x
Doporučených8x
Knihotéce182x
Chystám se číst133x
Chci si koupit30x
dalších seznamech3x