Vegan v kondici
kniha od: Brazier Brendan
KoupitKoupit eknihu
Brendan Brazier je kanadský sportovec, pionýr veganského stravování. Jeho publikace Vegan v kondici se stala kultovní knihou světového vegetariánského a veganského hnutí. Jeho legendární dieta Thrive pomohla celé řadě sportovců k zisku olympijských medailí. Dieta se nezaměřuje pouze na profesionální sportovce, nýbrž i na ty z nás, kteří požadují optimální zdraví a výkonnost nebo jen chtějí předcházet nemocem....celý text
https://www.databazeknih.cz/img/books/22_/222423/big_vegan-v-kondici-222423.jpg 4.378Literatura naučná, Kuchařky, Osobní rozvoj a styl
Vydáno: 2014, Mladá fronta
Thrive: The Vegan Nutrition Guide to Optimal Performance in Sports and Life, 2008
Komentáře (23)
Kniha Vegan v kondici

Musím říct,že sem se dozvěděla spoustu nových informací..a užitečných:) Rozhodně doporučuju...a to i neveganům!!

Výborná kniha! Autor tu nejen píše, co dělat pro udržení dlouhodobého zdraví a kondice, ale také vše logicky a dopodrobna vysvětluje - co se děje s tělem, když sníte určitou potravinu, co když moc/příliš málo sportujete a když jste ve stresu, nebo třeba proč je dobré udržovat lehce zásadité prostředí. Nebudu se řídit jeho stravovacím plánem, ale obecné informace z knihy jsou rozhodně přínosné!

Čekala jsem víc typů a rad a spíš mi to připadalo jako; "takhle se stravuju já zkuste to" jsou jiné potíže než stres i když uznávám že ta část věnovaná práci se stresem byla asi nejzajímavější. Ale v podstatě co si z toho odnáším je jen. Jezte zdravě, cpěte se ovocem a zeleninou a bude to dobrý. Co bylo fajn tak v nekterych kapotolách stravovací alternativy ale obsah potravin a co tělu přináší se dá najít i na internetu. Čekala jsem víc

Velice čtivá kniha, doporučuji i pro ne-vegany.... jednoduše popsané i "složitosti" probíhající v těle...super, jednoduché recepty z dostupných potravin...přehledně napsaná kniha se spousty výborných informací.

Nedogmatické čtivo pro zdravé stravování. Část knihy autor rozebírá přednosti i některé nedostatky veganské stravy zaměřené na sportovce různých výkonnostních skupin. V další je návod resp. jídelníček cca na 12 dní dle veganských principů. V následujících kapitolách jsou popsány vitamíny, minerály, bílkoviny, sacharidy atp. Celkově na mě kniha působila velice dobře. Je dnes na každém jak se bude stravovat. Autor zmiňuje i jeho názor na kávu, různé druhy masa, Mc Donaldskou kulturu stravování. Zajímavé jsou stránky věnované překyselení organismu. Myslím, že je to hodně podstatná záležitost, o které se až tak často nemluví. Takže rozhodně doporučuji k četbě.

Pro mě jako vegetariána a sportovce, to byla velmi zajímavá kniha. Pěkně vysvětlené a důležité věci (vitamíny, složení jídla, atd.)

Tato knížka spojuje nejen veganství a jeho vliv na zdraví, ale i se sportovním výkonem. Spisovatel zde jasně a detailně popisuje fyziologii sportovce a take fungování určitých potravin v našem organismu. Byla to první veganská kniha, kterou jsem přečetla při přechodu na tuto stravu. Jako mínus vidím používání surovin, které zde není lehké sehnat. Obsahuje mnoho chutných a rychlých receptů.

Výborná kniha od člověka, který sportu a veganské stravě zasvětil život a prošlapal cestičku k dokonalému jídelníčku za mě a neváhal se o to podělit.
Vím, že tak jako on to vychytané nikdy mít nebudu. Ale je dobré mít v povědomí nějaký ideál, ke kterému se můžu snažit přiblížit.
Do té doby ať žije rýže s rajčatovým protlakem, cizrnou z konzervy, seitanem a veg1 :D
Štítky
veganství vegetariánství zdravá výživa kuchařky zdravý životní styl stravování, výživa diety
Autor knihy
Kniha Vegan v kondici je v
Právě čtených | 11x |
Přečtených | 117x |