Ve zpětném zrcátku Jindřicha Štreita

Ve zpětném zrcátku Jindřicha Štreita https://www.databazeknih.cz/img/books/24_/24894/ve-zpetnem-zrcatku-jindricha-streita-24894.jpg 4 9 4

Želivský premonstrátský diakon a psychiatr Max Kašparů připravil novou knihu Ve zpětném zrcátku s dosud neuveřejněnými fotografiemi Jindřicha Štreita. V publikaci se věnuje tentokráte pohledu zpět. Nikoli proto, aby vzpomínal na staré a zašlé, ale aby ze zpětného zrcátka svých lékařských a duchovních zkušeností nabídl čtenářům krátký pohled do obou jmenovaných světů.... celý text

Přidat komentář

laepus
29.12.2019 4 z 5

Zpočátku jsem byl odhodlán jít až na pět hvězd, ale druhá polovina těchto zamyšlení (fejetonů? kázání? povídek?) už je trochu slabší, teda aspoň pro mě. Trošku se tam vytrácí lehkost a humor těch předcházejících, těch dokonalých předcházejících. Každopádně to je kniha, ke které se určitě budu vracet a občas v ní listovat, příp. i v hodinách češtiny (slohu) ji používat, protože myšlenek je tady dost a dost. A hlavně podaných krásným jazykem, vše podloženo laskavostí autora, jeho argumentační vyspělostí a věčným optimismem.

hermína14
08.09.2018 5 z 5

Fotky pana Štreita bych si určitě přála mít v knihovně i bez povídání. Musím ale uznat, že příběhy jim nijak neublížily; podtrhly je a ..."vybarvily"..


freejazz
03.05.2018 5 z 5

nerád čítam slovenské preklady českých kníh, ale toto sa mi nejako priplietlo pod ruku a pretože mám rád Maxa Kašparů a obdivujem aj "oko" Jindřicha Štreita, zhltol som dielko za pár minút. ale tie myšlienky v knihe sú tak fajn, že je dobre mať ju poruke v knižnici a občas zalistovať.
odporúčam všetkými desiatimi!

IchLiebeLesen
17.08.2017 5 z 5

Tahle knížka je jednoduše strašně pěkná. Pan Kašparů má svůj názor a umí ho jednoduše vysvětlit tak, aby vám to došlo později, když nad tím budete uvažovat. Kdyby se každý držel toho, co je v knížce napsáno, svět by se určitě změnil.