Ve jménu zákona

Ve jménu zákona https://www.databazeknih.cz/img/books/60_/60932/bmid_ve-jmenu-zakona-mEZ-60932.jpeg 4 12 3

Výběr z angloamerických detektivních povídek, které vybral a přeložil Jaroslav Kořán, s úvodem Františka Jungwirtha obsahuje povídky osmi autorů: R. Austin Freeman – Pečetidlo krále Nabukadnezara H. M. Richardson – Výtečná paměť inspektora Fawseta Grenwille Robbins – Rozhlasová vražda Agatha Christie – Byt ve třetím patře Ellery Queen – Duch nad hmotou Peter Cheyney – Smrt na Panhandleský silnici Raymond Chandler – Dlouhé čekáíní Ian Fleming – Vyhlídka na smrt... celý text

Přidat komentář

Pavelpi
27.10.2020 5 z 5

Kniha se mi moc líbila. Nenašel jsem tam žádnou povídku, která by byla slabá. Nejvíc se mi líbily samozřejmě povídky Smrt na Panhandleský silnici, Dlouhé čekání, Vyhlídka na smrt. Ale to je podle mého vkusu. Myslím, že si každý vybere.

mcleod
10.12.2014 4 z 5

Výborný průřez anglickými a americkými detektivními a kriminálními povídkami... od starých příběhů 19. století (kde náhoda hraje na můj vkus až příliš velkou roli), přes klasické propracované detektivky (kde svojí kvalitou dominuje příběh Hercula Poirota od Agathy Christie) až po novější povídky s kriminálními a špionážními příběhy (které jsou uzavřené klasickým příběhem Jamese Bonda). Kniha tak představuje poměrně zajímavě složený soubor povídek, které se hezky čtou.


nightlybird
26.01.2011 4 z 5

Tuhle knížku jsem si koupil, jako ostatně řadu dalších jí podobných, na nádraží v trafice na cestu vlakem. Je tak akorát do kapsy, klasický paperback za 15 Kčs - no nekup to. Zejména když jsem viděl v obsahu jména Cheyney a Chandler. Mohu prohlásit, že jsem neprohloupil, že to byly dobře investované peníze.