Lvi a krajka

Lvi a krajka https://www.databazeknih.cz/img/books/31_/31374/bmid_lvi-a-krajka-yDI-31374.jpg 4 212 31

Sestry Van Alenovy série

1. díl >

Zbohatlý Ir Trevor Sheridan donutí za dramatických okolností krásnou Alanu k sňatku, který je pro newyorskou společnost šokem. Hluboká nenávist se pomalu mění v milostný vztah. Příběh se odehrává v době, kdy se newyorská společnost dělí na aristokratické Čtyři sta a… zbytek, do kterého spadají zbohatlíci. Slečna Alice Diana Van Alenová patří k miláčkům společnosti Čtyř set, kdežto Trevor Sheridan je nechutně zámožný a mocný zbohatlík, a ještě ke všemu Ir, což bylo v té době zároveň synonymum pro nejhorší spodinu. A tenhle troufalý Ir si vezme do hlavy, že se do privilegované společnosti dostane za každou cenu. V síti jeho trestného tažení uvízne Alana. Sňatek s ní mu má otevřít dveře. A také se tak stane. Jenže co pak, když zjistí, že chce ženu, které nedal jediný dobrý důvod k tomu, aby jej mohla milovat...... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Ikar (ČR)
Originální název:

Lions and Lace , 1988


více info...

Přidat komentář

tittanie
29.11.2023

Měla jsem špatnou náladu a měla jsem chuť na nějakou červenou knihovnu, ale v poslední době mě vždy všechny zklamaly. A tohle je úplně první červená knihovna, kterou jsem kdy četla. Je to více než 15 let.
Byl to takový nostalgický návrat, knihu jsem samozřejmě vnímala jinak než tehdy. Radši jsem ji četla najednou a nepřerušovala čtení, aby se nepokazila atmosféra.
Knihu asi jinak hodnotit nebudu je to pro mě návrat a nostalgie.

Kavalos
12.08.2023 2 z 5

Kniha byla řekněme čtivá. Nicméně jinak za mě palec dolů - nonstop ubrečená hlavní postava mě opravdu nebavila, bylo to neskutečně přehnané. Přitom Polibek ďábla od autorky je má oblíbená kniha, ale tohle nějak nesedlo.


kacenka6144
10.08.2023 5 z 5

Knížkou jsem se propracovávala rychlostí termita zpracovávajícího dřevo. Alana by mohla být zhýčkaná, hysterická, mladá dáma, ale vyklube s z ní tvrdohlavá, cílevědomá žena, která hledá vlastní místo v životě. Trevor a jeho neustálé překrucování všeho, co mu Alana řekne - občas jsem si vzdychla spolu s Alanou. Ale samozřejmě konec dobrý, všechno dobré. Už se těším na další knížku a Christobelino dobrodružství.

Ivusak7
18.10.2022 4 z 5

Moc hezky napsáno první kniha a i první díl od této autorky.Četlo se to samo. Trevora bych v jednu chvíli nejradši praštila pánvičkou přes hlavu aby se mu aspoň trochu rozsvítilo. Alana se mi libíla od začátku bohatá, ale vlídná, nesobecká a velmi milá osůbka.

miruska1
14.08.2022 4 z 5

Začátek super, pak jsem měla chvílí pocit, že se nic neděje a pak se to už četlo samo. Trevor mě docela vytáčel, vravela jsem si jak může být někdo tak chytrý a zároveň pitomý.
Tak hurá na další díl, jsem zvědavá jak se to uzavře.....

ErikaKej
07.03.2022 4 z 5

Knihu som čítala ako pubertačka a bavila
ma atmosféra dávneho New Yorku. Romanticka oddychovka, teraz by som možno hodnotila inak ale vtedy sa mi to páčilo.

Barbara182
05.02.2021 3 z 5

Moc pěkná romance, autorka hezky ukazuje, jak předsudky ubližují lidem na obou stranách a jak je špatné, když spolu dva lidé nemluví a domýšlí si vlastní závěry. Skoro celou dobu se mi chtělo za Alanu na Trevora vykřičet, jak se věci skutečně mají (nejvíc mě asi mrzelo nedorozumění s jachtou :-(, no naštěstí nakonec dostali rozum :-). Jinak konec bych si klidně nechala líbit delší, vč. vysvětlení a uzavření věcí ohledně Christabel a Didiera, protože všechno ostatní (Eagan a Mara) bylo dořešeno.

cukrovka
03.05.2020 5 z 5

V rámci tohoto žánru dobře napsaná, příjemná a čtivá knížka. Příběh o snobismu a třídním dělení společnosti, ale hlavně o lásce která se postupně rozvine. Alana byla velmi sympatická a bez předsudků. Trevor hodně komplikovaný a plný zloby na společnost, která si myslela, že je výlučná.

Aja39
25.04.2020 5 z 5

Krásná kniha, přečteno hned a splnilo se moje očekávání od autorky.

Khira
14.04.2020 4 z 5

Co napísať? Výborne spracovanie deja. Perfektne spracované hlavné aj vedľajšie postavy. Ničoho tam nebolo priveľa. Ničoho tam nebolo málo, až na ten koniec. Práve preto som ubrala jednu hviezdičku. Celý dej to parádne gradovalo a preto ma sklamal koniec, ktorý sa vošiel na maximálne 2 stránky. Komorník bol geniálny - starý pán, pri ktorom som sa poriadne nasmiala. Trevor bol nádherná postava a Alana sa k nemu dokonale hodila. Pri scéne v knižnici s Margaret som vážne mala tlak na hrudi. Takže doporučujem.

Irenka8
23.03.2020 5 z 5

Úžasná.

účetní
14.03.2020 5 z 5

Krásná kniha, kniha o boji lásky a nenávisti, o boji s neskutečným snobismem, nadřazeností a tupostí v tehdejší době a především o boji Alany o Trevorovu lásku. Trevor byl opravdu velmi složitá, komplikovaná, uzavřená a rozporuplná osobnost, autorka nás nepustila do jeho myšlenek ani na chvíli, místy byl opravdu na nakopnutí a přesto byl právě tím vším postupně jak kniha ubíhala stále přitažlivější, zrovna tak jako pro Alanu, jak se postupně naučila chápat jeho dobré i špatné stránky jeho povahy a tím ho začala milovat. Říkala jsem si, že začátek byl trochu zdlouhavý a že nemusel Trevor přestat vzdorovat na poslední stránce, ale autorka to tak dala, takže to beru. Jen tedy opravdu nechápu, proč po tak dlouhém boji bylo k vyjádření lásky použito slovo mám tě rád, tady bylo opravdu na místě slovo milovat a to nejen pro nás čtenářky, že by se nám to víc líbilo, ale vzhledem k síle charakterů obou hrdinů by to především více sedělo.

Ála1968
06.08.2019 5 z 5

Přestože kniha má samé vysoké hodnocení,jsem na rozpacích.Ne,že by byla špatná,to vůbec ne.První třetina knihy byla výborná,ale potom celé dvě třetiny byly jen o tom jak on nechce-nebo chce ji a ona nechce-nebo chce jeho.Musím říct,že jsem očekávala něco víc.Bylo to hezké,ale průměr.Vlastně zbytek knihy se už nedělo nic zajímavého.

Lucuschka
06.01.2019 4 z 5

Romantika díky zhrzené cti... Zajímavý námět a hezke zpracování...

michaela3086
25.11.2018 5 z 5

Procteno na jeden dech a po precteni jsem ji zacala cist hned znovu :)

happy19
02.11.2018 5 z 5

Úžasný příběh...napsán před více než 25ti lety! Vyvážený ve všech směrech!Takhle lehce se má číst veškerá odpočinková četba,bravo! ;-)

macuska
05.05.2018 5 z 5

Krásna knižka,prečítaná už viac krát.Odporúčam.

haWranka
14.05.2017 5 z 5

I když je to "klasická" červená knihovna, člověk si projde změtí citů a změn názorů na hlavní hrdiny. Nikdo není černobílý, nikdo není čistě dokonalý a charakterní. Musím říct, že mi chvílemi i běhal mráz po zádech a také jsem si poplakala. Ano, je to romantika pro ženské, ale dost temná, chvílemi smutná... Přesto se k ní ráda vracím :)

V.e.r.u.
12.04.2017 5 z 5

Lvi a krajka je první kniha z oblasti historických romancí, kterou jsem přečetla a díky níž jsem začala číst další a další díla. Patří k mým nejoblíbenějším a vždy se k ní ráda vracím. Na stránkách příběhu se neustále něco děje a vztah mezi Alanou a Trevorem je nádherně popsán. Líbí se mi, jak to mezi nimi jiskří. Jak se oba z počátku snaží nepodlehnout tomu, co k sobě cítí i jak je jejich chování ovlivňováno potlačovanou žárlivostí. Jediné, co bych možná trošku pozměnila je to, že kdybych byla Alanou já, nedala bych Trevorovi to závěrečné usmiřování tak lacino. Asi bych jej po tom všem, co provedl trošku potrápila :-).

Theia83
18.08.2016 5 z 5

Jedna z mojich prvých kníh...určite odporúčam. Veľmi pekný príbeh.