Václav Havel: Má to smysl!

Václav Havel: Má to smysl! https://www.databazeknih.cz/img/books/41_/417421/bmid_vaclav-havel-ma-to-smysl-ksU-417421.png 5 2 2

Přidat komentář

Jiparis
16.12.2020 5 z 5

Četla jsem dlouho, po částech a také, když jsem měla to správné rozpoložení na vstřebání leckdy složitých myšlenkových pochodů. Je mi líto, že v současné době Havlovi nikdo nesahá ani na paty a bylo by to tak třeba. Těší mě pocit, že jsme takového politika měli.

Chajda69
02.12.2020 4 z 5

Ve značném rozsahu v České republice dosud nepublikované rozhovory Václava Havla dávají nahlédnout nejen do života Havla - disidenta, resp. Havla - (ne)politika, ale také, a to zejména, do života Havla - dramatika.

Právě Havlovy názory na divadlo, kulturu a obecně společnost Československa před a po roce 1968 pro mě byly nejzajímavější. Základ Havlových politických názorů je jinak známý např. z dopisu Gustávu Husákovi, z Moci bezmocných nebo z jeho esejů, ale tato Havlova rovina (která zapříčinila jeho známost v zahraničí mnohem dříve, než se stal disidentem), mi zůstávala skryta.

Jednu hvězdičku ubírám za opakování některých věcí v několika rozhovorech, ačkoli samozřejmě rozumím, že se tomu při sestavování jednotlivých rozhovorů pro různá média nedá vyhnout (každý rozhovor samozřejmě obsahuje i něco, co jinde nezaznělo), což adresovaly autorky i v doslovu, resp. předmluvě.