V pasti úspěchu. Diagnóza kapitalismu 21. století

V pasti úspěchu. Diagnóza kapitalismu 21. století https://www.databazeknih.cz/img/books/66_/66187/bmid_v-pasti-uspechu-diagnoza-kapitalism-65b511f8d3b59.jpg 4 5 1

Ve své knize si autor všímá mohutných trendů rodící se epochy, změn v organizaci a hodnocení práce a jejich vlivu na rodinu, přátelství, společenství a osobní život. Logika knihy je přímočará. Svět se proměňuje závratnou rychlostí. Vstupujeme do doby stejně převratné, ne-li převratnější, než byla průmyslová revoluce.

Literatura naučná Ekonomie a obchod
Vydáno: , Prostor
Originální název:

The Future of Success, Working and Living in the New Economy , 2000


více info...

Přidat komentář

NGC6715
03.09.2020 3 z 5

Kniha je hlavně souborem úvah a příkladů na téma, proč nemáme více volného času, když máme čím dál vyšší prosperitu. Bylo to zajímavé, četlo se to celkem dobře, ale žádný podstatný závěr vyvozen nebyl.

Citát: „Námezdní práce byla přijatelná pouze tehdy, byl-li to první krok k ekonomické nezávislosti– byla brána jako přechodná. Dobrým příkladem je příklad Abrahama Lincolna – začínal jako dělník najatý na montování kolejnic; potom vystudoval práva a sám si vydělával na živobytí. „Trvají na tom, že jejich otroci se mají mnohem lépe než svobodní lidé na Severu,“ posmíval se Lincoln Jižanům, kteří hájili otrokářský systém. „Vůbec nic nepochopili! Myslí si, že Severští dělníci zůstanou dělníky navždy – taková třída však u nás neexistuje. Člověk, který loni pracoval pro někoho jiného, může letos pracovat pro sebe a příští rok si najme jiné, aby pracovali pro něj.“ --- (kolik procent lidí se takto osvobodit zvládne dnes?)

Štítky knihy

kapitalismus globalizace

Autorovy další knížky

Robert B. Reich
americká, 1946
2002  95%Dílo národů: Příprava na kapitalismus 21. století
2003  80%V pasti úspěchu. Diagnóza kapitalismu 21. století
2005  100%Řeknu to stručně. Základy slušné společnosti
2003  0%Slušná společnost

Kniha V pasti úspěchu. Diagnóza kapitalismu 21. století je v

Přečtených9x
Knihotéce12x
Chystám se číst11x
Chci si koupit2x
dalších seznamech2x