V obklíčení idiotů

V obklíčení idiotů https://www.databazeknih.cz/img/books/44_/449680/mid_v-obkliceni-idiotu-q5p-449680.jpg 4 43 9

Máte někdy pocit, že vůbec nechápete chování a reakce lidí kolem vás? Jak je možné, že s některými se dá snadno dohodnout, zatímco jiní jsou už od pohledu potížisti? Švédský bestseller, jehož se ve světě prodalo již přes 1 milion výtisků, popisuje čtyři základní typy chování, které ovlivňují způsob komunikace a vnímání lidí navzájem. Červení, Žlutí, Zelení a Modří. Autor vám s humorem a nadhledem vysvětlí, jak jednotlivé typy rozpoznat a díky tomu pak s nimi i bezproblémově komunikovat.... celý text

Literatura naučná Osobní rozvoj a styl Psychologie a pedagogika
Vydáno: , Management Press
Originální název:

Surrounded by Idiots , 2014


více info...

Přidat komentář

Iamblichos
16.02.2024 2 z 5

Stacilo by 20-30 stran....ale koncept zrejme funguje, kedze pan napisal zopar dalsich knih, kde je niekym "obkloen"....kniha rozvlacna, zakladne premisy sa dokola opakuju bez toho, aby boli dalej hlbsie popisane - napriklad ako reagovat na jednotlive typy....neodporucam

Jack Bauer
29.10.2023 2 z 5

To najdôležitejšie, čo vám táto kniha môže dať, je však pochopenie, že idioti naokolo vlastne nie sú idioti. Každý z nich si zaslúži úctu, porozumenie a ocenenie.
Už zde jsem měl přestat číst a do knihy se vůbec nepouštět.
Koncepty, ktoré nájdete v knihe, môže využívať ktokoľvek
a vďaka nim sa posunúť. Pozrite sa na to takto: ak ich nepochopíte alebo odmietnete používať, ostanete naďalej obklopený idiotmi. A to nechce nikto.
Bohužel, já je odmítl. Na toto téma je lepší Debordelizace hlavy, čili odbordelizovat si hlavu od idiotů a už se s nimi nestýkat. Nebo dobrá kniha od Sašy Uhlové: Hrdinové kapitalistické práce. Jenže to by člověk nesměl chodit do zaměstnání, kde je to samý idiot. Jak pravi J.Werich: „ Kde blb, tam nebezpečno" do montoven vezmou kdekoho se základním vzděláním a ještě z něho udělají teamleadera a podle toho to tam tak vypadá.
Kniha je také psána pro americkou mentalitu, takže barvy mezi českými idioty u nás v montovnách a různých fabrikách nefungují. Tam už zůstali jenom černobílí idioti. a o tom píše výše zmiňovaná Saša Uhlová.
Tak nevím, byla kniha o barvách nebo o idiotech? A taky se stále opakuje dokola, jsem v polovině knihy a čtu to samé co ma začátku.


elenai
29.08.2023

Je to kniha plná kudrlinek. Po přečtených asi padesáti stranách jsem měla pocit, že čtu pořád to samé dokola, co by se dalo shrnout cca do dvou stran. Věřím tomu, že pan Erikson by byl velmi schopný politik. Ze všeho by se vykecal. :) Ale tohle pro mě úplně nebylo, no.

Svatoboj
15.03.2023 3 z 5

Příliš omáčky, ale (i jinde se v podobné formě objevující) rozřazení lidí do čtyř typů osobností je vhodné znát, uvědomovat si ho a pracovat s ním.

PepkazDepka
09.06.2022 4 z 5

Zaujímavé čítanie, našla som v tom aj seba, aj ľudí z okolia. Čas ukáže, či sa mi niećo podarí aplikovať do praxe.

BookLover69
16.05.2021 5 z 5

Srozumitelným způsobem vysvětleno v čem se typy osobností liší a jaký vliv na porozumění to může mít.

gabriela05
07.02.2021 4 z 5

Kniha pojednává o rozdílnosti chování lidí, které rozděluje do čtyř kategorií (podle barev). V knize jsou podrobně popsány rekace, chování a jednání jednotlivých kategorií a jak k nim přistupovat, aby co nejlépe pochopili, co jim chceme sdělit. Většina z lidí je ale kombinace dvou i více kategorií. Z mého pohledu je ale zapotřebí si uvědomit, že každý je individuální a každý má jinak nahrané vzorce chování. Kniha se četla dobře, jsou zde popsané i příběhy ze života.

flowerrose
06.10.2020 5 z 5

Nádherná a velmi srozumitelně napsaná kniha o tom,jak porozumět druhým lidem na základě jejich chování a jednání.A jak pak s různými typy lidí vyjít ať už v pracovních či osobních vztazích.

Nebster
12.09.2020 5 z 5

Uzasna kniha, putava aj vtipna. Naucila ma rozdelit ludi do kategorii podla ich povahy (farby) a nasledne s nimi viem lepsie komunikovat pretoze chapem preco robia to co robia.

Štítky knihy

stres verbální (slovní) komunikace řeč těla

Autorovy další knížky

Thomas Erikson
švédská, 1965
2013  79%Mentalista
2020  75%V obklíčení idiotů
2014  76%Krutost
2020  54%Obklopený psychopatmi
2022  80%Obklopený narcistami

Kniha V obklíčení idiotů je v

Právě čtených10x
Přečtených74x
Čtenářské výzvě7x
Doporučených3x
Knihotéce73x
Chystám se číst106x
Chci si koupit41x
dalších seznamech1x