V dobrom aj v zlom

V dobrom aj v zlom https://www.databazeknih.cz/img/books/25_/254722/mid_v-dobrom-aj-v-zlom-254722.jpg 3 19 6

V dobrom aj v zlom série

1. díl >

Kde je tá pomyselná hranica, kedy sa z lásky stáva závislosť a zo závislosti nikdy nekončiaca bolesť? Ako sa má človek vyrovnať s ťažkými životnými ranami, ak pri sebe nemá niekoho, kto ho silno objíme a povie: „Zvládneme to, som pri tebe.“? Pre väčšinu z nás je jedinou istotou rodina. Rodina ako prístav, kam sa môžeme vrátiť. Vždy by mal byť niekto, pre niekoho. Láska pre lásku a aj žiaľ pre žiaľ. Ale čo ak žiadne také miesto na svete nemáme?... celý text

Přidat komentář

Aneleh
12.07.2023 1 z 5

Přečteno, ale moc mě tedy nezaujalo. Tak nějak se skáče od jednoho k druhému, jde pouze o takové celkem nezáživné vyprávění o zamilovanosti a lásce. Čekala jsem podle názvu něco mnohem hlubšího, nějakou lepší zápletku, tohle bylo takové plytké - zamilují se, vezmou se, mají problémy s rodiči, do toho je zamotaný homosexuální vztah. Čtu a zapomínám, co bylo před pár stránky, protože mě to nezaujalo. Jen myšlenky, které všichni známe. Možná je to jen pro mladé, přesto tomu dávám šanci a zkusím se poprat ještě s druhým dílem, spíš ze zvědavosti, jaký konec to nakonec vezme.

Heli20
30.04.2022 odpad!

Tak to se fakt nedalo…nedocetla jsem…


Dandulka
06.01.2022 5 z 5

Skvělý příběh, i když na můj vkus trochu moc zamotaný. Autorka zde rozehrává příběhy několika druhů lásek. Právo na lásku má každý, s tím souhlasím. Jaká láska je ta pravá? Co je ještě láska a co už hraničí se zvráceností? Na tyto a podobné otázky si musí každý odpovědět sám. Tenhle příběh je ale skvělou sondou do tohoto problému.

TamaraKrejčí
13.11.2019 4 z 5

Takový normální růžový románek, nejde o nic jiného než že pan dokonalý zbalí slečnu dokonalou. Ale hodnotím kladně, mělo to spád, hodně přímé řeči i trucy, vzdory nebyly natahované do áleluja. A kluci to nakonec zabili. Dobrý, no ????

orinka3
05.03.2019 odpad!

Naprostý škvár, nulová literární hodnota.

gargamelka
21.10.2018 4 z 5

Odpočinkový příběh, možná až maličko předimenzovaný z hlediska postavy bratra. Knížka o tom, že příbuzné si nevybíráme a vše zlé je pro něco dobré. Věřit je potřeba a pokud nalezneme svůj dílek puzzle, tak je úspěch zaručen. Takovým životem promixovaný do jisté míry idylický příběh...
"Ženy jsou od přírody silnější. Muži nás brání vlastním tělem a mužností a my jsme jejich srdcem a duší. Každá žena potřebuj, aby ji chlap, který stojí po jejím boku, miloval a hlavně chránil. Základem je druhému dopřát pocit, že je důležitý. Když si přestane myslet, že pro tebe natolik důležitá, abys říkal podstatné věci, je konec. Důvěru si musíš zasloužit a lásku vybojovat, protože lehce získané věci ztrácejí na významu, už jen tím, že si myslíme, že nám patří. To, že se někomu oddáme a bude nám patřit, ještě neznamená, že nedokáže odejít."

Moc se mi líbila postava laskavé, životem políbené babičky přes chodbu, která v druhých "vidí pravou stranu člověka". Takovou paní mít na blízku by si přálo mnoho lidí:) Zajímavé bude pokračování.

Štítky knihy

pro ženy slovenská literatura

Autorovy další knížky

Gabrielle Bernátová
slovenská, 1991
2014  63%Nevyspytateľná mrcha
2015  65%Nezastaviteľná mrcha
2015  51%V dobrom aj v zlom
2018  76%... i v tom nejhorším
2020  64%Dědička

Kniha V dobrom aj v zlom je v

Přečtených25x
Knihotéce60x
Chystám se číst12x
Chci si koupit3x
dalších seznamech1x