Nevyspytateľná mrcha

Nevyspytateľná mrcha https://www.databazeknih.cz/img/books/22_/226076/mid_nevyspytatelna-mrcha-pFm-226076.jpg 3 26 9

Soranovci série

1. díl >

Dej knihy sa odohráva v podsvetí, v rodinách a klanoch, ktoré majú rozdelené územia, sú neustále pripravení vytiahnuť zbraň a zabíjať, ak je v ohrození niekto z ich blízkych. Jedného dňa, sa Lein manžel, mafiánsky boss, ocitá vo väzení. Ona zostáva sama na vedenie podniku a udržanie rodiny. Po jeho prepustení, Lee zavraždia veľmi blízku osobu. Pomsta sa je pre ňu jedinou životnou prioritou. Z bezstarostnej mladej ženy sa zo dňa na deň stáva bohyňa pomsty, ktorá je odhodlaná zničiť a zabiť každého, kto sa pričinil o zničenie jej šťastia. Nikto ani len netuší, kým sa v skutočnosti Lea za tie roky stala, čo všetko obetovala, aby mohla svoje plány uskutočniť. Pred vonkajším svetom sa skrýva za masku cynickej, arogantnej ženy plnej nenávisti a skepticizmu. Vo chvíli, kedy jej zámer začína naberať na obrátkach, cestu jej skríži dievča, ktoré zmení Leino vnímanie sveta a vráti jej nádej na pokojný život. Lenže najprv musí dosiahnuť svoj cieľ. Musí zničiť nepriateľov.... celý text

Přidat komentář

Dandulka
09.01.2022 5 z 5

Už se mi dlouho nestalo, abych knížku přečetla za jeden den. Tahle mě tak chytla, že jsem se od ní nemohla odtrhnout. Super!

Vknihách
30.11.2021 4 z 5

(!Recenzujem nové vydanie s názvom Mrcha !)
(Recenzia na nové vydanie!)

Nové vydanie dilógie Nevyspytateľná mrcha a Nezastaviteľná mrcha sa spojilo do jedného diela v nádhernom šate. Pevná väzba s matnou obálkou robia knihu príjemnú nie len na dotyk,ale aj na prvý pohľad. Malinké mínus je,že práve takéto obálky sa dosť ucapakjú,ale vyrieši to jedna vlhčená utierka.

Mrchou v tomto príbehu je hlavná postava Lea Soranová. Žena mnohých tvárí- cynická,arogantná, silná. Ale je to naozaj tak? Počas čítania týchto necelých 400 strán nám odkrýva aké veľké je  jej srdce a čo všetko je ochotná urobiť pre bezpečnosť svojej rodiny\svojho klanu. Nakoľko je dej zasadený do mafiánskeho prostredia očakávajte neľahké čítanie. Hneď v úvode sa do deja pripletie Viktória, ktorej minulosť ma veľmi zaujímala a autorka píše skvele, pretože tušíte čo sa jej stalo,no na konkrétne spomienky Viki si budete musieť počkať. Brutalita,zbrane, vulgarizmy, tomu sa autorka vôbec nevyhla, myslím, že sa týchto tém zhostila úctyhodne. Nakoľko bolo v príbehu veľa postáv,naozaj veľa, občas som sa strácala- tápala som a nevedela kto je kto. Vstupom na scénu Havrana som mala toľko teórií kto sa skrýva za touto postavou,no neuhádne to určite nikto,a práve preto je tento fantóm a jeho úloha v deji veľmi dobre prešpekulovaná. Lea voči svojmu manželovi Levovi prechováva naozaj silné city,no stratou blízkej osoby aj veľmi protichodné, čo je podľa mňa pochopiteľné. Malinké ALE, ktoré som už avizovala po dočítaní knihy, je jedine to, že autorka používa opakované frázy. Niekomu to nevadí,mne to občas už prišlo rušivé- oddanosť a láska ku klanu, milujem manžela, musím sa s ním rozviesť... Niektoré vnútorné monológy boli opakujúce sa, aj keď chápem,že autorka chcela dať dôraz na jej vnútorné pocity a prečo koná ako koná,ale miestami ma to naozaj vyrušovalo. Mne osobne sa veľmi páčili postavy Viki a Ema, dúfam, že sa mi naskytne príležitosť prečítať si aj ich príbeh. Síce boli v tejto knihe len vedľajšími postavami,ale veľmi rada by som sa o nich dozvedela viac.
Pokiaľ vám mafiánske prostredie bez "cukrovej vaty" nerobí problém, neváhajte


Knihajeradost
01.05.2021 3 z 5

V knize bylo hodně postav, dost přímých řečí, ve kterých jsem se párkrát ztratila a nevěděla, kdo na koho mluví. Lea byla drsná, arogantní a měla plno tajností. Nikomu nechtěla nic říct a šla si tvrdě za svým plánem. To mě štvalo nejvíce, že jsem měla, během čtení, plno otázek a skoro na žádnou nepřišla odpověď. Snad to následující díly napraví. Viktorii hodně ubližovali. Měla obrovské štěstí, že potkala Leu. Ta ji k sobě ukryla a postarala se o ní. Emovi se Viktorie hodně líbila a začal na ni dávat pozor. Doufám, že jí pomalu ukáže, že mužské ruky se už nemusí bát. Lev mi přišel sympatický, ale Lea mi dojem z knihy kazila. Možná to bylo tím, jak nikomu nic nechtěla říct a vůbec jsem nebyla v obraze. Děj byl i takový roztáhlý a nic moc se nedělo. Vztah k Lee jsem si vůbec nevytvořila a bylo mi jedno, jestli se jí něco stane. Hodně mě to mrzí, protože od této autorky jsem už četla knihu Dedička a ta se mi moc líbila. Kniha má otevřený konec. Končí napínavě, takže jestli vás zaujme, budete nutně potřebovat další díl.

Jiřina18
26.07.2020 3 z 5

V knize jsem se často ztrácela. Takové průměrné čtení

Johhanka79
02.11.2019 3 z 5

Chaotický děj i styl psaní. Celkově děj??? Logika??? Hektické skákání od jednoho k druhému a od ničeho k ničemu. Knížku jsem přečetla. A druhý díl si přečtu. Chci vědět, jak tento "nesmysl nesmyslně napsaný " dopadne.

Mark.
25.06.2018 3 z 5

Z knihy jsem byla zmatená. Mnohdy jsem se musela v textu vracet, abych se dopátrala, o co tam vůbec šlo. Překlad opravdu nebyl nejlepší, pan Hlavička to mnohdy nevystihl správně. Ovšem autorka nepodala v knize žádný úvod. Nebyly vysvětleny postavy ani vztahy mezi nimi. Více jsem si přečetla na zadní straně knihy, abych měla jakž takž potuchy o co se v knize jedná a jaká bude její podstata.
Námět nebyl špatný, ale autorka bude muset ještě trochu propracovat důležité úseky ve své tvorbě. Bylo milé sledovat, jak se čím dál lépe rozepisuje a pak najednou takový zkrat, kde to nemělo ani hlavu ani patu, jako by zápletku měla napsanou již z dřívějška, ale neuměla se v ní poté uchytit.
Ale nezoufejte! Začátek druhého dílu objasnil vše potřebné z dějové linie i z původu postav. Takže vydržte a čtěte dál. Jen doufám, že mne druhý díl nezklame.

Iki1
03.10.2017 1 z 5

Kniha patří doslova k promarněným šancím. Autorka se pustila do zajímavého tématu, ovšem na více než dvou stech stranách zcela absentuje jakýkoliv výraznější dějový posun. Kniha je zaplněna snahou o vystižení pocitů hlavních hrdinů, ale domnívám se, že se to autorce příliš nevydařilo. Celkově se jedná o mišmaš slov a vět, navíc nekvalitně přeložený ze slovenštiny do češtiny. Při nesprávně použitých slovesných vazbách jsem musel přemýšlet, o co tady ksakru jde. A slovakismy typu pozdávat budou nejasné hlavně mladší generaci. Takže pokud jen chcete zabít čas bez hlubšího smyslu, je tato kniha pro vás.

zdehan
08.08.2017 5 z 5

Kniha se mě líbila.

hatid
09.07.2017 4 z 5

Kniha se mi líbila psaná formou pozorovatele takže vás to vtáhne do deje

Štítky knihy

slovenská literatura slovenská mafie thrillery pro ženy

Autorovy další knížky

Gabrielle Bernátová
slovenská, 1991
2014  63%Nevyspytateľná mrcha
2015  65%Nezastaviteľná mrcha
2015  51%V dobrom aj v zlom
2018  76%... i v tom nejhorším
2020  64%Dědička

Kniha Nevyspytateľná mrcha je v

Právě čtených1x
Přečtených35x
Čtenářské výzvě2x
Knihotéce91x
Chystám se číst11x
Chci si koupit3x
dalších seznamech1x