V Albánii nejsou lvi

V Albánii nejsou lvi https://www.databazeknih.cz/img/books/61_/61976/v-albanii-nejsou-lvi-61976.jpg 4 9 3

Není to jen obyčejný cestopis,ale spíše cykloprůvodce Albánií.O této zemi se dozvíze vše co by jste chtěli vědet,kdyby jste se tam jako sám autor chtěli podívat.On sám Albánii navštívil už šestkrát a jak sám říká miluje ji a je na ni expertem.Pokud se chcete dozvědět něco o zdejší kultuře,národních zvycích a lidech kteří tu žijí,tak si přečtěte tuto knihu a určitě se při návštěvě v této zemi neztratíte..... celý text

Přidat komentář

Evina74
20.11.2019 2 z 5

Kniha sloužila jako navnadění na dovolenou v Albánii. Bohužel z důvodu vydání roku 2008 je už téměř mimo mísu, Albánie je úplně někde jinde. Země je to rozhodně krásná, ale už vůbec ne tak chudá, jak je popisováno.

Cestovatel91
23.02.2019 2 z 5

Začnu negativně a skončím pozitivně, jak by se to prý mělo správně dělat. Očekával jsem knihu plnou zážitků z cest na kole, místo toho jsem dostal de facto strohý popis cesty ve smyslu na křižovatce v té a té vsi odbočím vpravo, pak vidíme hory, jsme v nadmořské výšce 900 metrů, poté 500 metrů, co ujedeme 10 kilometrů, zastavíme se do hospůdky...
Pak ryze subjektivní záležitost - nesedl mi nespisovný jazyk. A jedna objektivní - autor velmi často používá výpustku (tři tečky) a dělá mezeru před ní i za ní (No toto, to se mně snad zdá ... cholera!).
A teď nadešla chvíle pro pozitiva. Líbí se mi styl cestování pana Vlasáka, sám mám za sebou několik podobných výprav (na kole, spaní pod širákem, ale na mnohem kratší dobu - obvykle týden). Pak se mi velmi zamlouvaly podařené fotky v průběhu celé knihy (nemám rád, když jsou všechny fotky nacpané v příloze, raději si je prohlížím při čtení) a mapa na předsádce knihy.
Verdikt 5/10, takže 3 hvězdy :-)


saovine
04.02.2019

Mám velmi rád styl pana Vlasáka, a v tomto opět nezklamal