Uzdrav svá vnitřní zranění

Uzdrav svá vnitřní zranění https://www.databazeknih.cz/img/books/16_/166764/bmid_uzdrav-sva-vnitrni-zraneni-jF7-166764.jpg 4 54 17

Autorka dokazuje, že všechny problémy - ať již fyzického, emocionálního nebo mentálního rázu - vznikají v závislosti na pěti základních zraněních: odmítnutí, opuštění, ponížení, zradě a křivdě. Díky podrobnému popisu těchto zranění a masek, jež si vytváříme, abychom je nemuseli vidět a cítit, se vám podaří identifikovat skutečnou příčinu vašich problémů. Kniha vám pomůže vydat se na cestu léčby, která vede ke kýženému cíli: být sám sebou a objevit mocné, netušené síly skryté ve vašem nitru.... celý text

Žánr:
Literatura naučná , Osobní rozvoj a styl

Vydáno: , Eugenika
Originální název:

Heal Your Wounds and Find Your True Self , 2000


více info...

Přidat komentář

kristy.d
15.06.2023 3 z 5

Četla jsem tuto knihu podruhé, před pár lety mě tedy zaujala mnohem víc, postavy sedí ale přišlo mi, že pokud máte více zranění tak je v tom složitější najít typ, který na vás nejvíc sedí. Už po prvním čtení jsem čekala, že bude na konci řečeno víc, co tedy dělat když už vím co mě trápí. Tudíž jsou moje dojmy smíšené. Sice jsem se dozvěděla spoustu zajímavých informací o sobě i o těle a smýšlení jiných lidí, ale kromě příjmutí mého zranění moc nevím co s ním dál. Snad mi to zodpoví další kniha od autorky.
(A otázka co si kladu celou dobu ,,co je teda to zdravé tělo bez zranění, jak vypadá?").

Elea
23.07.2022 3 z 5

Z knihy mám dost rozpačitý dojem, autorka všechna vnitřní zranění rozděluje jen podle fyzického vzhledu, návod na vyléčení je hodně všeobecný a stručný. Nedostatkem knihy je naprostá absence jazykové korektury (jako ostatně u všech knih tohoto vydavatelství), takže některé věty nedávají smysl, chybí písmena i celá slova, nebo naopak jsou navíc.


Naďa2411
27.04.2022 5 z 5

V knize je popsáno pět druhů podle postavy - jaké máme "zranění", se kterým jsme si již narodili. Autorka rozlišuje pět typů. Každý se určitě najde ten svůj a jeho "léčbu k uzdravení se". Za mě - dvě slova: odpuštění a lítost.

FaeleenFairy
13.09.2021 5 z 5

Tuhle knihu doporučuji přečíst úplně všem, jež nějak trápí jejich postava... Opravdu skvěle vystizeno!

Pája89
14.01.2021 4 z 5

Typologie opravdu sedí. Co mě mrzelo, že v kníže nenajdete návod, jak se “uzdravit” spíš tak nějak všobecně. Ale určitě velmi zajímavé čtení.

Han-nah
20.07.2020 3 z 5

Souhlasím s příspěvkem Chytuš. Já jsem se v typologii nenašla, ale vím, jaká jsem a mám se ráda. Jsem relativně zdravá, mám kde bydlet a co jíst, neřeším minulost, žiji přítomností a těším se na budoucnost. Vše ostatní je dar a je mi dán navíc a vážím si toho. Tím nechci zpochybnit všechny ty, kteří problémy mají a chtějí je řešit.

Samar
21.01.2020 3 z 5

S touhle knihou sva zraneni neuzdravite, pouze vam ukaze, jakym zranenim muzete trpet. Cekala jsem ze pujde o skutecnou pomoc ak se vyrovnat s problemem. Tri hvezdy proto, ze typologie sedi nejen na me ale i me okoli.

Chytuš
25.09.2019 1 z 5

Jak jsem byla nadšená z jiné autorčiny knihy Význam nemocí, tak u téhle knížky jsem víc než rozpačitá. V podstatě je to základní řečeno už na obálce - autorka rozebírá pět základních typů zranění, které si prý všichni neseme v sobě a podrobně rozebírá, jak které zranění souvisí s dalšími problémy v životě lidském. Potud bych to ještě byla schopná překousnout, a to i přes mojí absolutní škatulkovací nechuť. Problém je pro mě v tom, že autorka primárně vychází z fyzického vzezření těla. Teorie je, že si podle svého zranění nasazujeme masku, která je typická pro jeden z pěti typů zranění a tato maska je vlastně naše tělo. Takže všichni hubení (já jim interně říkám vílí typ) jsou nějací - podle autorky se stejnými povahovými rysy a sklony k určitému typu nemocí, ti s kulatým tělem a kulatým obličejem jsou zase analogicky všichni stejní... A tak dále - sportovní postava, shrbená postava, široké boky nebo ramena - to všechno znamená, že ti, co mají postavu stejnou (jako vy), jsou všichni stejní (jako vy) - zjednodušuji, ale takhle je to prostě v téhle knize předložené... A to už u mě prostě neprochází. Někteří se v rozboru daného typu možná můžou najít a řídit se radami, jak si podle typu zranění uspořádat vztahy (hlavně směrem k vlastním rodičům) a vyřešit různé zdravotní neduhy, ale v podstatě stejnou službu vám poskytne jakýkoli horoskop v bulvárním tisku...

miri.f
13.07.2018 5 z 5

Další skvělá kniha z dílky této autorky. Doporučení na ni jsem dostala od své skvělé partnerky a nakonec ji přečetla za pouhý den. Některé věci člověk o sobě samotném ví, problém je však si je uvědomit v plném rozsahu - bez toho nejde nic dělat, nic změnit, nic vyléčit... Doporučuji všem, kteří již nechtějí nadále používat svou ochrannou masku a chtějí odkrýt své vnitřní dítě, jelikož věří, že je již dostatečně silné na to, aby svůj život zvládlo bez ní...

moničina
02.10.2017 3 z 5

Zrozumiteľne napísaná kniha, logické súvislosti. Ale typológia na mňa vôbec nesedí.

Malachime
31.07.2017 5 z 5

Ze začátku jsem byla ke knize docela skeptická, ale pak jsem narazila na typologii zranění svého přítele a následně na své zranění a mohu říci, že na nás sedí asi na 90%. Neuvěřitelné! Děkuji za tuto knihu, pomohla mi se zase něco nového dovědět sama o sobě. Každý se tam najde, pokud opravdu upřímně chce a nelže sám sobě.

meluzena
23.07.2017 5 z 5

Autorka na základě své dlouholeté praxe došla k závěru, že veškeré lidské utrpení lze zjednodušeně shrnout do pěti základních citových zranění, která přicházejí v konkrétním období dětství - dítě si následně vytváří masky, kterými se tato zranění pokouší skrýt, protože je neumí nebo nechce vyřešit. Tyto masky lze rozpoznat podle zevnějšku - někdo je vychrtlý, někdo kredenciózní a někdo má hezkou atletickou postavu - a každému v životě překáží něco jiného.
Autorka u každého typu uvádí typický vzhled a slovník, způsob uvažování a chování, i zdravotní problémy. Na závěr radí, jak zranění léčit a masky transformovat.
Nikdo není čistě jen jeden typ, ale spíše kombinací více typů, proto se může v uvedených základních typech hůře nacházet.

Kniha vám může umožnit snadnější komunikaci s ostatními lidmi, protože si můžete udělat představu, kde má ten který člověk kuří oko, a podle toho se pak zachovat.

Z mých pozorování to dost sedí.

Těch 5 zranění a odpovídající masky jsou:
- odmítnutí - únikový typ (vychrtlé tělo, které chce zmizet nebo aspoň nezabírat moc místa),
- opuštění - závislostní typ (dlouhé hubené tělo vzbuzující dojem, že není schopno držet se vzpříma, skoro jako by potřebovalo oporu),
- ponížení - masochistický typ (tlusté tělo, za které je třeba se stydět),
- zrada - ovládající typ (pěkná urostlá postava se širokými rameny / pěkně klenutá v oblasti pánve),
- křivda - nepoddajný typ (až puntičkářsky dokonalé tělo, nejčastěji v upnutém černém oblečení, výkonný a samostatný člověk).

Alma5
04.04.2017 3 z 5

Co zde o této knize není uvedeno je, že uvedená vnitřní zranění se odvozují od fyzické konstituce, je zde uvedeno pět typů postav a ke každému přináleží jedno vnitřní zranění. Já jsem nebyla schopna se příliš najít v tom svém typu, proto mně kniha v tuto chvíli příliš neoslovila.

sira
09.10.2016 5 z 5

Skvělá kniha. Pro mne možná trošku komplikovaně napsaná, ale rozhodně mám nad čím přemýšlet. Připomíná mi knihy od L. Hay - dobře se doplňují.

l1l1lele
30.04.2016 4 z 5

Pro mě moc hezky a srozumitelně napsaná kniha. Určitě se k ní budu vracet a čerpat z ní informace :-).

MadlenkaM
24.02.2016 5 z 5

Je to obohacující kniha, jedna z těch psychologických, ze které mi v hlavě zůstalo alespoň něco.

Varvara
27.12.2015 5 z 5

Toto by mela byt povinna cetba.Vsichni jsme jako deti utrpeli ruzna zraneni, ktera nas pote provazi zivotem, pripominaji se v ruznych obdobach. A pokud se jimi nezabyvame (coz muze byt samozrejme jakymkoliv zpusobem 'prace na sobe'), muzou nam dost komplikovat zivot. Ale jsou to vyzvy. Diky tehle knize si muze ctenar uvedomit, ktera zraneni v nem prevladaji. Uz tohle uvedomeni muze byt hodne napomocne. A je to i dobre pro pochopeni jednani druhych lidi, tedy k rozvijeni praveho soucitu. V knize pak autorka podava i navod, jak s temito zranenimi pracovat. Uzitecna a prakticka kniha, ktera se mi cetla velice dobre.