Už jsem ti to říkala?: Historky, které nechci zapomenout

Už jsem ti to říkala?: Historky, které nechci zapomenout https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/520201/bmid_uz-jsem-ti-to-rikala-ADb-520201.jpg 3 34 12

Milovaná hvězda Gilmorových děvčat a autorka New York Times bestselleru Rychleji mluvit nedokážu přichází s upřímnou, zasvěcenou a neuvěřitelně zábavnou sbírkou esejů o svých létech v showbyznysu, která obsahuje historky sahající od intelektuálních až po absurdní. Lauren Graham zdobila díky svým pohotovým reakcím a zajímavé osobnosti nespočet televizních pořadů a vysloužila si pověst popkulturní ikony, která má vždycky co říct – a to rychle. Nyní Lauren přináší soukromé historky o své kariéře v zábavním průmyslu od prvních dní, kdy coby začínající herečka brázdila v červeném volkswagenu Los Angeles, přes své první hostování v late nigh show až po výzvy spojené s tím, jak v Hollywoodu elegantně stárnout. Se svým typickým smyslem pro humor a věcným vypravěčstvím vylíčí vše a nevynechá jediný detail (pokud ho nezapomněla).... celý text

Literatura světová Pro ženy Biografie a memoáry
Vydáno: , Pangea
Originální název:

Have I Told You This Already?: Stories I Don't Want to Forget to Remember


více info...

Přidat komentář

Baushka
25.04.2024 2 z 5

Hodně halabala, bez ladu a skladu, páté přes deváté :) Další pohled do života seriálové herečky. Je fajn, že píše o všech obdobích života a kariéry, ale přesto mohla u Gilmorek udělat delší zastávku.

Njangu
10.04.2024 3 z 5

Neurazí, nenadchne.

Víc jsem z téhle knížky pocitů neměla. Knížka byla o malých náhledech do Laurenina života. Občas vtipné, ale málo. Čekala jsem asi víc vtipu a nadhledu.


lenka7348
28.02.2024 2 z 5

Gilmorky miluju, Lauren Graham mám ráda jako herečku, ale z této knihy nejsem moc "odvařená". Přišlo mi, že ji tlačil čas s odevzdáním rukopisu, tak prostě něco vyplodila. Číst se to dá, o tom žádná, ale jediné, co si z toho odnáším je pocit, že mi kniha hrozně připomínala seriál S*x ve městě. Tohle přebilo vše ostatní. Škoda...

ElikaS
10.02.2024 3 z 5

Knížku jsem si poslechla, některé momenty mě pobavily, některé trošku nudily. Audiokniha utekla rychle, ale nic moc ve mě nezanechala. Sice se to dobře poslouchá, ale za pár dní už si nic moc nevybavím. Takové neurazí, nenadchne.

Varjohukka
31.01.2024 5 z 5

AUDIOKNIHA
***
Nevím, jestli by mě kniha bavila stejně, kdybych ji jen četla, ale audiokniha namluvená Simonou Postlerovou na mě fungovala dost dobře. Představovala jsem si u toho Lorelai z Gilmorových děvčat a bavilo mě poslouchat u práce příběhy ze života herečky Lauren Graham.

Sabulep
12.01.2024 2 z 5

Předchozí kniha se mi moc líbila. Tato byla taková o ničem, trochu moc sebelítostivá.

Aligi
12.01.2024 3 z 5

Knihu jsem dostala jako dárek, jinak bych si ji asi nekoupila. Ale překvapila mně. Gilmorova děvčata znám nazpaměť a Lauren je skvělá v jiných seriálech nebo filmech, takže jsem ráda, že jsem se o ní dozvěděla něco nového. Pěkná oddechovka o jejím životě.

Vendy1993
12.01.2024 4 z 5

Miluju Gilmorova děvčata a miluju Lauren. Už jsem od ní četla Rychleji mluvit nedokážu a tak jakmile jsem viděla, že napsala knihu novou, musela jsem ji mít. Opět je plná zážitků, postřehů, vtipů a zkušeností. Myslím, že by tato kniha neměla chybět v knihovně každého kdo má styl Lauren rád a kdo má rád Gilmorky.

Coucouha
03.01.2024 2 z 5

Rychleji mluvit nedokážu mě ohromně bavilo, takže jsem myslela, že kniha bude podobná. Ale vůbec mě to čtení nebavilo a musela jsem se do něj vyloženě nutit. Nevím, jestli to třeba bylo mým rozpoložením nebo čím, ale toto bylo fakt zklamání. Asi bych si měla tu předchozí knihu přečíst znova a porovnat to...třeba se mi jen změnily preference...

katushah
21.11.2023 4 z 5

Zase takové příjemné počtení o životě herečky. Já to mám ráda.

Lovana
06.11.2023 3 z 5

Když jsem slyšela, že Lauren Graham bude vycházet další kniha o jejím životě, hned jsem věděla, že ji budu chtít číst. Bylo to pro mě velmi příjemné a oddechové čtení, u kterého jsem se občas zasmála, ale celkově jsem asi čekala, že se u knížky více pobavím. Knížku budete mít přečtenou raz dva, má pouze 200 stran a díky rozdělení na jednotlivé eseje čtení opravdu rychle utíká. Na druhou stranu je kniha hodně rozházená a Lauren skáče všemi možnými směry, ale podobně to bylo i u knihy Rychleji mluvit nedokážu. Pokud se do knihy rozhodnete pustit, tak se oprostěte od seriálu Gilmorova děvčata, protože tato kniha je opravdu o životě Lauren, takže se zjistíte, jaké auto měla Lauren jako první, jak se jí dařilo v New Yorku a L.A., jestli měla psa, jaký měla vztah s matkou atd. Gilmorova děvčata jsou v knize zmíněná asi tak dvakrát až třikrát, ale spíš mimochodem. Ale i tak jsem ráda, že jsem si knihu přečetla, odpočinula jsem si od ní a díky rozdělení na jednotlivé eseje jsem si každý den našla aspoň chviličku, abych přečetla aspoň jeden esej. Pokud tedy hledáte knihu, u které vypnete a máte rádi knihy, které jsou vzpomínkami a myšlenkami herce, tak sáhněte po této sbírce esejů.

Hodnocení: 3,25*/5*

Nuttelka
28.10.2023 3 z 5

(Audiokniha)
Simona Postlerová je prostě skvělá a my ji máme s Lauren Graham naprosto propojenou, takže celou dobu poslechu jsem měla před očima Lorelai Gilmorovou :-) Tudíž mi to vlastně k této knize - poslechu nepasovalo :-)) Je to život Lauren, jak se k herectví dopracovala, co prožívala, historky ze zákulisí, atd. Je to takový příjemný poslech, které kolem mně jakože plynul, ale nic extra mi to nedalo.. Ale jako pro zajímavost to bylo dobré.

Štítky knihy

americká literatura 20.-21. století USA (Spojené státy americké) herečky autobiografické vzpomínky

Autorovy další knížky

Lauren Graham
americká, 1967
2017  67%Rychleji mluvit nedokážu: Od Gilmorových děvčat ke Gilmorovým děvčatům (a všechno mezi tím)
2014  65%Jednoho dne, možná...
2023  64%Už jsem ti to říkala?: Historky, které nechci zapomenout

Kniha Už jsem ti to říkala?: Historky, které nechci zapomenout je v

Právě čtených3x
Přečtených45x
Čtenářské výzvě12x
Knihotéce60x
Chystám se číst52x
Chci si koupit26x