Utajené dějiny Čech: od pravěku do roku 1945

Utajené dějiny Čech: od pravěku do roku 1945 https://www.databazeknih.cz/img/books/42_/42298/utajene-dejiny-cech-od-praveku-do-roku-42298.jpg 4 25 4

Tyet
Tyet
09.01.2019 2 z 5

Tuhle knížku jsem si vykručela na kamarádce a když už mi ji tedy půjčila, považovala jsem za svou povinnost ji dočíst, i když jsem už po první čtvrtině došla k závěru, že jsem sice hodně naivní a přístupná kdejakým šíleným teoriím, ale určité věci zkrátka skousnout nedokážu. Vadilo mi především násilné napasování autorových teorií na jakoukoliv událost a postavu, kterou zpracovával.
Dočetla jsem knihu klopotně do poloviny, protože téma mě zajímá. Normálně rozečtené knihy neodkládám, ale tady jsem to udělala. Závěry a teorie jsou podle mého laického názoru tak uměle vykonstruované a na hlavu postavené, že jsem to neskousla ani já, které nepravděpodobné a nepopulární teorie nevadí.
Bohužel vám knížku nemohu doporučit, ale věřím, že své čtenáře si najde.

Jana3003
Jana3003
17.10.2015 4 z 5

Zajímavá kniha, ale trošku těžká na čtení.


Rawen616
Rawen616
14.06.2013 4 z 5

Představte si historii Čech jako velkolepý fantasy epos o tom kdo ovládne skryté přírodní síly a boji který mezi sebou vedou zasvěcenci odpradávna s něčim, co se nazývá nelidé. Sice to není fantasy příběh ale přesně takhle to na mě působilo. Pokud tedy jste ochotni přistoupit na hru autorů. Zarytý skeptik a nebo historik tohle asi vzdá už po pár stranách. Jenže já mam záhady a mytologii velice rád a popravdě jsem jim na tu jejich (místy trochu na sílu dosazenou) vizi naskočil a je to parádní jízda "alternativní" historií. Popravdě řečeno, je to hrozně inspirativní kniha pokud třeba píšete scifi nebo fantasy zasazené do naší historie. Co kapitola to doslova několik námětů na parádní historickou fantasy nebo historický konspirační thriller se scifi prvky. A hlavně, když opravdu připustíme ledacos, ona celá ta teorie která prostupuje knihou i celkem dává smysl! Minimálně se daří položit několik velmi zajímavých otázek a dát některé události do poněkud znepokojivých souvislostí, že se chtě nechtě zamyslíte. Navíc autoři přišli s natolik dobře "roubovatelným" konceptem, že se jim daří udržet konzistentní konspirační teorii zasahující události za posledních pár tisíc let. Tedy zcela upřímně, klobouk dolů. Pokud umíte popustit fantazii i přes "oficiální" dějepis, tak se myslím dobře pobavíte. Já ač milovník historie a literatury faktu na tuhle šílenost nedám dopustit. Nevěřím tomu. Je to vlastně strašná konina ale vymyšlené je to fajn:-)

Nibiru
Nibiru
29.03.2012 5 z 5

Vynikající trilogie, čte se jedním dechem, zkoumá českou minulost zpod "povrchu", všímá si skrytých, mystických proudů a energií, které nás obklopují, ale o kterých vždy věděli pouze zasvěcenci, kteří jejich tajemství a působení bedlivě střežili a hlavně - dovedli je využívat ve svůj prospěch. Jsou to pradávné staré pravdy, které byly odhaleny, potom skryty tak důkladně, až byly zapomenuty, aby byly znovu pomalu a bolestně objevovány.

Autoři knihy

Otomar Dvořák
česká, 1951
Aleš Česal
česká, 1976
Vladimír Mátl
česká, 1952

Kniha Utajené dějiny Čech: od pravěku do roku 1945 je v

Právě čtených3x
Přečtených33x
Doporučených3x
Knihotéce31x
Chystám se číst20x
Chci si koupit6x