Utajené dějiny Čech 1.

Utajené dějiny Čech 1. https://www.databazeknih.cz/img/books/43_/43819/bmid_utajene-dejiny-cech-i-Q8G-43819.jpg 4 44 15

Utajené dějiny Čech série

1. díl

Pravěk, jak ho neznáme: historie první magické války. Zcela unikátní pohled na naše nejstarší dějiny z hlediska moderních šamanů, psychotroniků a záhadologů, který umožňuje vysvětlení mnohých jevů, s nimiž si archeologové dodnes nevědí rady. První díl Utajených dějin Čech shrnuje období od lovců mamutů až do příchodu křest'anství do Čech. kapitoly: Lidé a nelidé Ohněm a kamenem Přátelé démonů Čas krvavého býka Čas posvátných hájů Milovníci chaosu Nenápadní dobyvatelé Město věčného ohně Podivná bitva... celý text

uzivatel8484
uzivatel8484
31.10.2022 5 z 5

Kdo nemá základní esoterické/magické/šamanistické vzdělání nemá moc šanci tuto knihu pochopit a tím pádem ani ocenit. Proto je zde asi tolik negativních komentářů. v této knize se probírají historické události, které nelze vysvětlit pouhou materiální vědou. A protože se celý život zajímám o různé magicko-rituální-šamanské směry tato kniha mě s cela uchvátila A to obzvláště teorie o křesťanském "Projektu ráj," jelikož jsem zarytý kritik církví, my připadá jako naprosto revoluční pohled na věc. děkuji touto cestou autorům

tomekbobek
tomekbobek
29.07.2022 2 z 5

Energetickými zářiči prodchnuté fantasy, které si bere silnou inspiraci z dějin našeho národa. Místy i docela čtivé.


Iki1
Iki1
09.05.2022 2 z 5

Autorům této knihy nelze upřít, že umí psát čtivě. Sám si od záhadologů sem tam nějakou knihu přečtu a přemýšlím nad jejich vývody. Občas rozšíří mé obzory. Tato kniha však dle mého soudu je zcela na vodě, bez konkrétních vazeb na historické skutečnosti.

Hobo
Hobo
15.09.2021 5 z 5

Zapomněl jsem na jednu výhradu... Autoři opakují tradiční oficiální výklad o příchodu Čechů, což je podle mého naprostý nesmysl už i vzhledem k poslednímu zjištění, že geneticky je obyvatelstvo českých zemí stabilní už 4 tisíce let. Ale to chce čas...

Hobo
Hobo
14.09.2021 5 z 5

Uf! Musím přiznat, že takto pojaté dějiny mi nejprve vyrazily dech. Ale jak jsem se prokousával dál - řekněme zvykal jsem si. Koneckonců často nesouhlasím s tézemi mnoha oficiálních historiků a také musím přecházet častá tvrzení. A zde jsem se poprvé setkal i se skutečnými uvěřitelnými fakty, z nichž první se týkal tzv. prvních Přemyslovců podle Kosmy.
Tato kniha nás také učí nepřijímat tupé pravdy, ale zamýšlet se nad nimi, jestli by to nemohlo být jinak, tedy učí pružnému myšlení. Jsme vlastně zvyklí na popis historie z pohledu křesťanství, z pohledu osvícenství, z pohledu komunismu, a všichni vidíme, jak se tento pohled znovu ohýbá ve jménu další ideologie. Tak proč ne takto? A tuto odvahu nemohu jinak než ocenit!

DuncanIdaho
DuncanIdaho
29.12.2020 4 z 5

Dějepisci mají na příčiny různých historických událostí různé názory. V této knize je jeden docela zvláštní a neotřelý. Ne že bych měl na dějiny a jejich pozadí stejný názor jako autoři, ale je to docela zajímavý pohled na naše dějiny. Určitě si přečtu i další dva díly této trilogie.

jan0735
jan0735
15.11.2020

Knihy, kde se prezentují různé domněnky a možnosti toho, jak se co stalo, mám rád, avšak domněnky musí být založeny, alespoň na nějakých nepřímých důkazech. V této knize jsem se nespočetně krát setkal s tezemi autora, která jsou prezentována jako fakta, aniž by jim cokoli nejmenší nasvědčovalo. Také jsem v knize narazil, že byly informace z nějakého pramenu zcela vytrzeny z kontextu, tudíž nabyly úplně jiného významu. Některé pasáže byly částečně založené na pravdě, avšak to bylo opravdu zřídka. Pro čtenáře, který nezná podrobně historii a prameny tehdejší doby, může být obsah snadno uvěřitelný.

petra.kosiky
petra.kosiky
11.11.2020 4 z 5

Knihu jsem četla poprvé před více než 12ti lety. I tehdy mě fascinovala. Uplynulo hodně vody, událo se hodně věcí, ať už v mém soukromém životě nebo ve společnosti a dnes mám pocit, že je kniha čím dál aktuálnější. Nebo mi spíš dává větší smysl. A některé děje dávají větší smysl. Snažím se neustále dovzdělávat o české historii, pořád dokola poslouchám Toulky českou minulostí a znovu a znovu si uvědomuji, jak moc záleží na výkladu, na podání. Historie patří vítězům. A vlastně i současnost patří vítězům. ...
Knihu považuji za významný příspěvek k zamyšlení se nad našimi dějinami. Obrázek si stejně udělá každý sám.

Vlk.kh
Vlk.kh
06.08.2020 1 z 5

Neskutečné blábolení - jen snad, že by to člověk bral, jako nepovedenou fantasy, nebo dětskou rozprávku před spaním. Ten dodatek názvu knihy - Historie, o které nechtějí odborníci slyšet vcelku chápu - mohl by je složit infarkt.

los
los
09.01.2020 odpad!

jak je v názvu "tajemství", obsažená fakta nelze brát vážně

WolfIssen
WolfIssen
02.09.2017 5 z 5

Hodnotná kniha obsahující nevšední a převelice zajímavé informace. O autorech není třeba nic dodávat, jsou to legendy české záhadologie.

Tyet
Tyet
16.06.2017 3 z 5

Tuhle knížku jsem si vykručela na kamarádce a když už mi ji tedy půjčila, považovala jsem za svou povinnost ji dočíst, i když jsem už po první čtvrtině došla k závěru, že jsem sice hodně naivní a přístupná kdejakým šíleným teoriím, ale určité věci zkrátka skousnout nedokážu. Vadilo mi především násilné napasování autorových teorií na jakoukoliv událost a postavu, kterou zpracovával.
Dočetla jsem knihu klopotně do poloviny, protože téma mě zajímá. Normálně rozečtené knihy neodkládám, ale tady jsem to udělala. Závěry a teorie jsou podle mého laického názoru tak uměle vykonstruované a na hlavu postavené, že jsem to neskousla ani já, které nepravděpodobné a nepopulární teorie nevadí.

Dandulka
Dandulka
23.09.2012 5 z 5

Po přečtení téhle knihy jsem jen koukala s pusou dokořán- Je to vůbec možné?????? Doporučuji.

Froola
Froola
22.07.2012 5 z 5

Zajímavá kniha, zajímavé věci, nedá se číst najednou a naráz. Čtu ji podruhé

paloma
paloma
23.04.2012 5 z 5

Jedna z nejlepších knih na toto téma, kniha mě tak zaujala, že jí s mrazením v zádech čtu už potřetí.

Štítky knihy

historie, dějiny české dějiny

Autoři knihy

Aleš Česal
česká, 1976
Otomar Dvořák
česká, 1951
Vladimír Mátl
česká, 1952

Kniha Utajené dějiny Čech 1. je v

Právě čtených2x
Přečtených56x
Čtenářské výzvě1x
Doporučených5x
Knihotéce49x
Chystám se číst30x
Chci si koupit14x