Silver Surfer: Zrození

Silver Surfer: Zrození https://www.databazeknih.cz/img/books/32_/321893/bmid_silver-surfer-zrozeni-XqH-321893.jpg 4 29 3

Vydejte se s námi do nejvzdálenějších okrajů marvelovského vesmíru a prozkoumejte fantastické počátky Norrina Radda alias Silver Surfera! Přidejte se k vesmírnému strážci v jeho neskutečných dobrodružstvích, v nichž se střetne s mnoha ikonickými postavami Marvelu! Toto je příběh Silver Surfera a jeho tragického osudu.

Přidat komentář

ludek.n
30.12.2021 3 z 5

Jak už sám název knihy napovídá, Stan Lee zde mapuje samotné začátky Norrina Radda alias vesmírného strážce Silver Surfera, který se poprvé objevil jako součást příběhů Fantastické čtyřky a teprve později se dočkal vlastní série. K pěti příběhům, uvedeným v této knize, je třeba přistupovat s vědomím, že vznikly už v roce 1968 a ono více než půlstoletí je na nich zcela pochopitelně znát. Scenárista Stan Lee chtěl do Marvelovské stáje přidat jednu bytostně čistou duši, což se mu možná povedlo až příliš. Apoštolská vznešenost jeho hrdiny je místy tak ostentativní, až je směšná. V dnešní globálně konzumní době vyznívá veškerý ten biblický patos nepřirozeně a přehnaně uměle. Člověk pak lehce nabude dojmu, že velký hrdina, bojující všemu navzdory za lidské uznání, je ve své podstatě hlupák, jehož kdekterý padouch opije rohlíkem a natlačí do role, kterou nechtěl nikdy hrát. Celkovou dynamiku také sráží jistá repetitivnost motivů, kdy se opakují jednotlivé prvky, záměry a dokonce i celé pasáže. John Buscema s Joem Sinnottem naproti tomu odvedli v kresbě výbornou práci a ukázali, že už na konci 60. let minulého století měla výtvarná stránka komiksů vizionářský potenciál.

martinstefko
04.01.2017 2 z 5

Stan Lee mě jen málo přesvědčuje o tom, že uměl opravdu dobře psát. Kniha "Ultimátní komiksový komplet 98: Silver Surfer - Zrození" to spíš vyvrací. Já vím, že to mohlo být i dobou, ale zároveň si říkám, že i před těmi 50 lety se našli spisovatelé, kteří uměli napsat rázný a dobrý dialog. Tady takové dialogy nejsou. Bohužel se na knize podepsaly i nějaké chyby v letteringu. Více: http://www.comics-blog.cz/2017/01/1343-ultimatni-komiksovy-komplet-98.html


hroubek
28.11.2016 4 z 5

Hodně milé překvapení. Tento komiks mě dost sedl, a i když mě občas štvaly dialogy od Leeho, tak jsem si komiks užil. Je to zajímavý pohled na jednu postavu, kterou hodně lidí zná, ale moc o ní neví. Sešity mají spád a dost slušný tempo a dobře baví. Trochu mě mrzí, že některé momenty jsou zbytečně urychlené nebo nesprávně zakončené. Přesto to nic nemění na tom, že Silver Surfer je hodně zajímavá postava a jeho příběhy baví.

Autorovy další knížky

Stan Lee
americká, 1922 - 2018
2016  73%Avengers
2016  85%Spider-Man
2020  83%Hra světla
2017  82%Black Widow
2016  75%Hawkeye