Říše stínů

Říše stínů https://www.databazeknih.cz/img/books/27_/271881/bmid_rise-stinu-Xo5-271881.jpg 4 49 12

Bitva o hrdinovu duši začíná. Daredevil je poskvrněn vlivem ninjovského klanu Hand a odvrhl své zásady, aby mohl vykročit po zlověstnější cestě k nastolení práva a pořádku – jenže ta samá cesta by jej mohla dovést i ke zkáze Hell’s Kitchen. Do boje o záchranu města se pouští Spider-Man, Ghost Rider, Punisher, Iron Fist, Luke Cage a mnozí další, ale mohou vůbec pomoci? A dokáže Muž beze strachu najít způsob, jak se zachránit před pádem do temnot... nebo bude jeho duše navždy zatracena?... celý text

Literatura světová Komiksy Sci-fi
Vydáno: , Hachette
Originální název:

Shadowland , 2011


více info...

Přidat komentář

ArkAngel
15.07.2022 2 z 5

Daredevila posedl démon a po Obležení a pádu vlády Normana Osborna se rozhodl, že si vybuduje strážní svatyni a vyplní tak mocenské vakuum. To však přináší potíže a je na dalších pouličních hrdinech, aby to zastavili. Celkem slabý event, který se snaží navázat na ten předchozí, byť to není úplně třeba. Po velkých akcích se tvůrci navíc snažili zaměřit jenom na ulice, ale všechno se jako obvykle vyřeší celkem snadno a "temný" Daredevil je brzo odstraněn ze scény.

trudoš
07.03.2022 4 z 5

Na tomhle komiksu je znát, jak problematická může být neznalost předchozích událostí, vinou čehož čtenáři může dělat problémy příběh správně zasadit do kontextu. Sám o sobě je scénář zajímavý, třebaže se tu mluví o boji Daredevila o vlastní duši a paradoxně o ní bojují spíše ostatní hrdinové. Zvraty ovšem přicházejí jeden za druhým, množství postav si putuje po vlastní ose a chvílemi se zdá, že některé momenty vypadly, což je možná zapříčiněno tím, že se týkaly jiných řad v jiných sešitech. Jen ten závěr mi přišel nezaslouženě uspěchaný.
Zápletka každopádně tradiční, popisující jak vznešený hrdina zlu propadl. Něco tu přitom funguje hůře, jako například smrt Bullseye (kolikátá už?), něco naopak perfektně, viz zapojení Punishera („Ochutnejte moje kung-fu!“) a Ghost Ridera. Jejich role je sice zbytečná, ale minimálně pobaví svým vystupováním a především jasným protikladem ke všem těm ušlechtilým řečem, o tom jak se jistá hranice nesmí překročit; jinak bla bla bla. Zkrátka, bavil jsem se.


ludek.n
08.01.2022 5 z 5

Newyorská čtvrť Hell´s Kitchen se proměnila v Říši stínů. Scenárista Andy Diggle s podporou kreslíře Billy Tana oblékl Daredevila, muže beze strachu do černé kombinézy s ohnivou dvojicí písmen D na hrudi a udělal z něho monstrum, pekelnou bestii, proti níž nemají ani spojené síly Avengers žádnou šanci. Když s nápravou z cesty sešlého Matthewa Murdocka nepohne ani Ghost Rider, je načase začít se bát. Diggle se s tím opravdu nemazlí a vede nás do pořádně temných zákoutí. Billy Tan se s touto temnotou popral se vší parádou. Jeho kresba je dynamická, ostrá a nadčasová. Skvěle zapadl i Spiderman, který pochmurnost Daredevilova království odlehčuje inteligentním a decentním humorem. Naopak nepovedlo se účinkování Moonknighta, který chvíli vypadal, že bude mít co říct, ale nakonec se ztratil mezi řádky jako dým při silném větru. Digglemu se krásně podařilo vygradovat i finále, které doplnil usmiřujícím epilogem. Pětidílnou Říší stínů jsem si užil na maximum. Je to rychlé, úderné a adrenalinové čtení s těmi nejlepšími parametry.

KillHurt
01.04.2020 4 z 5

To bylo tak fajn občas se dozvědět, jak to bylo dál. DD jako záporák sedí výborně a dokonce mu člověk věří jeho motivaci, která je nosná i bez našeptávače. Já bych se toho nebál a nechal ho kopat za zlo už napořád.

Gustik5
27.05.2019 2 z 5

Temný Daredevil, ninjové, Kingpin a spousta dalších. Je to vcelku zábavné a čtivé, ale... Jako u spousty UKK zamrzí, že se nedočteme, jak to pokračovalo. A pak ten konec, kdy se dozvíme co tak změnilo Murdocka, to je prosím klišé na druhou...

willis
27.09.2018 4 z 5

Na tenhle event mnoho lidí nadává, mně to přišlo v pohodě, ale celkově mám DD rád.

Hadati
02.07.2018 3 z 5

Jak nemám moc v oblibě Daredevila, tak musím říct, že jako záporák mi byl sympatičtější. Bylo také zajímavé sledovat, kdo všechno ze superhrdinů bude proti Daredevilovi zmobilizován. Množství superhdinů však bylo zároveň i nevýhodou, protože jich tam nakonec bylo tolik, že většina ani nedostala prostor k dostatečné prezentaci.

milan1935
26.05.2018 3 z 5

Sice jednoduchý, ale příjemně dělaný. Trochu temný a nic na něho nemusíte mít načtený. Kresba se k tomu hodí. Pokud máte rádi temné příběhy tak si to kupte.

Disease
08.09.2017 4 z 5

Příběh sice jednoduchý a ne úplně psychologicky prokreslený, nicméně bavilo mě to hodně a potěšilo nasazení téměř všeho, co má v marvelovském univerzu ruce a nohy.

Hwaelos
14.07.2016 2 z 5

Škoda toho Brubakerova námětu. To, z čeho by scenárista jako Miler (nebo i sám Brubaker) nejspíš udělal komorní, psychologicky prokreslený příběh o tom, jak je snadné podlehnout vábení plíživého zla v podobě brutálního trestání zločinců pomocí policejního státu, vytvořil Andy Diggle rozbředlou vyprávěnku o asijských démonech, v níž má svůj štěk každý, na koho si vzpomenete (kompletní Defenders, část Avengers, Spider-Man, Elektra, Punisher, Ghost Rider, KingPin a spousta dalších). Přičemž větší část jejich angažmá není ani dovyprávěná a hrdinové se prostě jen vytratí ze stránky (Moon Knight a Ghost Rider například). Tyhle megatýmovky jsou možná atraktivní zábava pro teenagery, ale že by šlo o nějaký přelomový příběh, který by ospravedlňoval začlenění do výběrové řady Marvelu, to ani náhodou.

hroubek
16.06.2016 4 z 5

Objektivně by to bylo asi za tři hvězdy, jenže já se na tenhle komiksů nemůžu moc zlobit. To co postrádá na příběhu dodává na akci, soubojích, zajímavém ztvárnění temné strany síly Daredevila, a kupou hrdinou od titulního Daredevila, Elektru, Spideyho, Wolverina a mnoho další známých a méně známých postav. Kresba je fajn, dialogy jsou také v pohodě, jen ten příběh je trochu jednoduší, hlavně s porovnání s tím co psal Bendis nebo Miller. Pro fanoušky Daredevila je to příjemná změna od noirových příběhu, pro ostatní čtenáře fajn mainstreamový komiks.

martinstefko
08.12.2015 3 z 5

Nejvíce zaujal Daredevil ve svém novém kostýmu, který má opravdu pořádné rohy. Jo, a taky mě pobavil jedna Spider-Manova hláška. No, není toho mnoho. Více: http://www.comics-blog.cz/2015/08/980-ultimatni-komiksovy-komplet-69-rise.html

Autorovy další knížky

Andy Diggle
britská, 1971
2014  81%Green Arrow: Rok jedna
2010  72%Zdvojnásobení sázek
2015  75%Říše stínů
2010  72%Vsaďte si
2018  84%Hammerhead

Kniha Říše stínů je v

Přečtených57x
Čtenářské výzvě2x
Doporučených2x
Knihotéce53x
Chystám se číst8x
Chci si koupit4x
dalších seznamech1x