New Avengers: Útěk

New Avengers: Útěk https://www.databazeknih.cz/img/books/27_/274880/mid_new-avengers-utek-uHE-274880.jpg 4 43 8

Dokonce i když se Nejmocnější hrdinové světa rozpadli, pořád je na světě mnoho hrozeb, které jsou příliš velké pro jediného superhrdinu. Když v přísně střeženém vězení známém jako Raft vypukne vzpoura, která se promění v masový superpadoušský útěk, musí se dát dohromady neobvyklá skupina hrdinů. Připravte se na setkání s novým týmem Avengers!... celý text

Literatura světová Komiksy Sci-fi
Vydáno: , Hachette
Originální název:

New Avengers: Breakout , 2006


více info...

Přidat komentář

ludek.n
06.02.2024 3 z 5

„Skupina neobyčejných lidí... lidí, které by vás ani náhodou nenapadlo spojit do jednoho týmu. Lidí, ochotných odložit stranou své osobní zájmy a problémy. Lidí, kteří automaticky dělají to, v čem jsou nejlepší, kteří si nedají oddech, aby uvažovali o hrozivosti situace, ve které se ocitli.“ Brian Michael Bendis musel napřed kapitolu největších hrdinů světa Avengers ukončit (viz UKK Avengers: Rozpad), aby mohl začít spřádat plány pro New Avengers. Nový tým, ale staří hrdinové. Zpočátku mi to přišlo strašně zmatené, pak se dějová linka zdánlivě projasnila, jenže to nevydrželo dlouho a byl to zase zmatek nad zmatek, a na dovršení všeho otevřený konec s douškou „pokračování příště“ (ale nejspíš nikdy). Takže další ultimátní ochutnávka, která nabila zbraně slepými náboji. To jí samozřejmě nebrání být pořádně drsnou a temnou ouverturou, která někde cestou sebrala i nějaký ten intelektuální podtón. Přiznávám, že mi Bendisovo klamání nepřítele mnohdy nedávalo smysl (možná proto, že rozpoznat přítele od nepřítele, je občas docela oříšek, o tajemných náznacích ani nemluvě). Nebýt to tak parádně nakresleno, asi bych před tímhle dobrodružstvím utekl už někde v první třetině. David Finch mě ale přikoval do sedačky s takovou bravurou, že jsem vydržel až do finále a nevynechal jediný panel.

ArkAngel
11.07.2022 3 z 5

Jde vidět, jaké hrdiny má Bendis v oblibě, protože velkou část z nich použil v Tajné válce i New Avengers, kteří jsou časově zasazeni za ní. Od Rozpadu uplynulo půl roku a hrdiny čeká další katastrofa - z vězení pro superpadouchy uniklo přes čtyřicet z nich a je na čase, aby vznikla nová sestava Avengerů. Příběh jako takový funguje, byť to není žádná extra zábava. Slušný začátek nového týmu, který je pěkným osvěžením po klasické partě.


Atak
04.10.2020 4 z 5

Netradiční sestava Avengers, zábavné jako vždy.

trudoš
06.05.2020 3 z 5

Kniha hezky navazuje tam, kde skončilo album Avengers: Rozpad. A přestože je mi výběr hrdinů do staronového týmu sympatický, příliš nechápu účelnost kompletace rozdílných charakterů. Lépe řečeno, jednotlivé figury jsou natolik silné ve vlastních sériích, že když pak pracují v týmu, není důvod se o ně jakkoliv bát. Pořád ovšem oceňuji, že Bendis pracuje s postavami již existujícími a netahá žolíky z rukávu. Stejně, jako že skupinu osekal na minimum a s tím minimem pak hraje neuvěřitelně zábavnou hru. V tomhle ohledu to je rozhodně lepší, než když byli Avengers tvořeni bandou outsiderů, měli vlastní velvyslanectví a všichni byli velká šťastná rodina.
Každopádně k zápletce - jde o rozjezd nové série. Rozjezd, který je skvělý, ale taky v tom nejzajímavějším končí a pokračování si přečtete leda v originále. Co si však člověk vychutná, jsou roztroušené detaily, jejichž smysl pochopíte až později, když se doberete velikosti konfliktu jménem Tajná invaze. A tady si už vystačíte i s pouhým UKK.

Schredel
16.08.2018 5 z 5

8,5/10
Povedený komiks který má jedinou velkou chybu a to jak to u UKK většinou bývá je otevřený konec.

milan1935
06.05.2018 3 z 5

Příběh je dobře udělaný, napínavý a pěkně kreslený. Je taková pohodová četba, které by nevadil sešit navíc.

Disease
20.02.2017 3 z 5

Solidní scénář, solidní kresba. Klidně bych si dal i pokračování, vzhledem k tomu, co bylo v závěru nakousnuto.

martinstefko
28.12.2015 4 z 5

Příběh je akční, exotický, zavádí nás do nových lokací, seznamuje nás s novými, méně známými postavami, které ale mají v Marvel universu svoje místo. Bendis s Finchem si dovolili i trochu odvážnější scénu, kde je i ta nahota, ale ne zase moc, nebojte. Docela mě pobavilo, že když má Jessica Drew alias Spider-Woman kostým, její hrudní výbava je vskutku enormní. Jakmile ale má být ve scéně nahá, tak aby nic nebylo vidět, je to dostatečně zmenšeno. A i když se nachází v pozici, kdy jednotlivé části těla mohou trochu měnit tvar, v jejím případě by se nemohlo jednat o změny až tak razantní. No, to je na konec takové rýpnutí do jinak skvěle akční kresby, která vyniká i barvami. To, že si Bendis vytvořil příběh, z něhož se dá žít několik let (někdo ty vězně bude muset dostat zpátky), to je věc druhá, a je otázkou, jestli to považovat za kvalitu autora, anebo jeho slabinu. To by chtělo posoudit právě podle toho, jak dopadly další díly. Více: http://www.comics-blog.cz/2014/03/536-ultimatni-komiksovy-komplet-31-new.html