Fantastic Four: Konec

Fantastic Four: Konec https://www.databazeknih.cz/img/books/26_/265430/bmid_fantastic-four-konec-7xt-265430.jpg 4 39 7

Ve vzdálené budoucnosti se tým Fantastic Four těší úctě za to, že přivedl lidstvo do nové, zlaté éry. Sluneční soustava je kolonizována, avšak členové hrdinské rodiny se již dávno rozešli do všech stran. Nyní hrozí, že tajuplný nepřítel z jejich minulosti zničí vše, o co tak dlouho usilovali. Fantastic Four se musí opět spojit - pro dobro nejen rodiny, ale celé galaxie!... celý text

Literatura světová Komiksy Sci-fi
Vydáno: , Hachette
Originální název:

Fantastic Four: The End , 2007


více info...

Přidat komentář

ludek.n
12.02.2024 3 z 5

Mohlo to být skvělé poslední (?) dobrodružství Fantastic Four, ale jak se často stává, pokud toho chce člověk moc najednou, zůstanou mu tak akorát oči pro pláč. Alan Davis je bezpochyby umělec od pánaboha, ale v případě Konce velké čtyřky dal toho do tyglíku prostě příliš mnoho, a výsledkem je přeplácaná kostýmní přehlídka hrdinů, padouchů i tvorů, stojících mimo obě skupiny. Vše smícháno dohromady v nepřehledné směsici. Uměleckým záměrem nejspíš bylo udělat grandiózní sestřih scének, které by následovaly v rychlém sledu za sebou, přičemž by nedaly čtenáři čas na nic jiného, než na zběsilé otáčení stránek a lapání po dechu. Že se to tak úplně nepovedlo, je dáno už zmíněnou snahou mít tam všechno možné a nejlépe trojmo. Což o to, nakreslené je to parádně (člověk si až učurává do trenek), co je to ale platné, když za líbivou bombastickou obálkou, nenásleduje nic moc dalšího. Alan Davis rozjíždí tolik dějových linií, že vám z toho půjde hlava kolem, jak skáčete z jedné strany vesmíru na druhou, zpracováváte kdejaký historický odkaz a v patách se vám řítí snad úplně všechny týmy, co jich Marvel zná. Líbil se mi dětský odlehčující prvek (hmyzí úderka je úplně dokonalá), bohužel ho převálcovaly davy, jejichž síle se nemohla postavit ani Sue Richardsová se svým originálním krátkým sestřihem.

wullcann38
04.01.2022 3 z 5

,,Docela" fajn komiks, rozhodně nic světobornýho.
Víceméně, by se komiks dal nazvat: ,,Potřebovali jsme dostat Dooma do Negative Zone, tak jsme o tom udělali komiks."
Ne vážně, prvních 10 a posledních 5 stran jsou nejzajmavější z celého komiksu.
Takže za mě:65%


Atlantis
13.01.2021 2 z 5

Sám Alan Davis v doslovu říká, že Fantastická čtyřka určitě nepatří mezi hrdiny, o kterých by on sám chtěl psát. Ale když už mu to nabídli, tak něco splácal. A na komiksu je tenhle přístup hodně vidět. Davis do sebe mixuje komplet vše, co mu přijde pod ruku. Mezigalaktické souboje namíchané s Doctorem Strangem, do toho špetka Namora a .... co třeba Moleman? Jasný, šup tam s ním. A ještě Ronan a Inhumans a Doom a cestování časem a Super Skrull a Annihilus a nic. Ve výsledku se z téhle šlichty nic hodnotného uplácat nedá.
Posledním plivancem do oka je závěr. Tento komiks měl sloužit jako Konec s velkým K. Uzavření příběhu našich hrdinů, vše má být doladěné a šmitec. To se tady ale nestane a kvůli tomu vlastně nefunguje ani samotný název a důvod existence celé minisérie.

trudoš
29.11.2020 2 z 5

Přiznávám bez mučení, nebavilo mě to stejně jako Tajné války superhrdinů Marvelu a to je mezi komiksy víc jak dvacetiletý věkový rozdíl. Samozřejmě beru v potaz, že jde o naprosto rozdílné série, přesto zde vidím hned několik společných motivů. Především nejde v důsledku o nic víc, než přehlídku okostýmovaných svalovců a vnadných žen, které Alan Davis - scenárista a výtvarník v jedné osobě - obsadil do nějakého jakože příběhu. A je sice fajn, že se na hrdiny zase jednou řítí hrozby ze všech stran, jenže je jich tolik a všechny se tváří tak strašlivě ukrutně, že se pocit strachu o zázračnou rodinu rychle vytrácí. Ústřední motiv záchrany dětí přitom není nijak dojímavý, hlavně kvůli tomu, že zápletka jede ve vyjetých kolejích a v důsledku nepřekvapí žádným zajímavým zvratem. No a na logiku autor taky moc nedá, takže to celé ve finále chvílemi připomíná utopistický sen všech Marvelovských nerdů. Za mě tedy nuda, nuda, nuda a zase nuda. Z čehož mi vychází čtyřka Nudná, nikoliv Fantastická.

Ivan Kučera
11.06.2020 3 z 5

Je to fakt nádherne, v najlepšom zmysle slova veľkolepo nakreslené. Exkluzívnu kresbu od legendy Alana Davisa (JLA: Hřebík) zdokonaľujú parádne farby inkera Johna Kalisza. Zaujímavý je i pohľad na známych superhrdinov, ktorí zostarli a ich cesty sa rozišli, hoci by sme nikdy nepovedali, že je reálne, aby k niečomu takému raz došlo. Škoda, že „definitívne posledný“ príbeh FF je viac akčný, než psychologický. Vedel by som si predstaviť stonásobne dojemnejší koniec, ale čo už. Rozumiem tomu, je to predsa len superhrdinský americký komiks. Ale aj tak. Scenár vo všeobecnosti nie je žiadny nadpriemerný zážitok; najmä v druhej (čoraz akčnejšej a na postavy prehustenej) polovici som sa strácal.

KillHurt
15.09.2018 3 z 5

Příběh, který popisuje nejen vývoj jednotlivých postav, ale i vlastně celého lidstva. Přesto se jedná o zaběhnutou šarvátku mezi dobrem a zlem, které ten galaktický přesah nějak nevěřím. Kresba neurazí ani nepotěší. Příběh ujde, ale je to jednohubka, která svým směřováním vlastně nemá reálný dopad na nic. Vše samozřejmě končí přeslazeným happy-endem.

martinstefko
08.12.2015 1 z 5

Tohle je hodně špatně a bohužel Fantastic Four v komiksu pro mě ztrácejí smysl. Asi stejně jako ve filmu. Možná kdybych sérii četl od úplného začátku, celé Fantastic Four, kousnul bych "Konec" lépe, protože bych jásal nad odkazy na jednotlivé postavy, ale dost silně o tom pochybuji. Více: http://www.comics-blog.cz/2014/12/814-ultimatni-komiksovy-komplet-46.html

Autorovy další knížky

Alan Davis
britská, 1956
2018  59%JLA: Další hřebík
2015  75%Avengers: Elita
2018  74%JLA: Hřebík
2014  72%Fantastic Four: Konec
2020  72%Killraven