Avengers: Na věky věků. Část 2

Avengers: Na věky věků. Část 2 https://www.databazeknih.cz/img/books/26_/266755/bmid_avengers-na-veky-veku-cast-2-XzW-266755.jpg 4 39 6

Epická bitva Avengers napříč prostorem a časem pokračuje! V Immortusově pevnosti v srdci limbu se tým dozvídá strašlivou pravdu, která vedla Pána času k jeho nedávným činům. Navzdory zdánlivě nulovým šancím musejí hrdinové najít způsob, jak Immortuse porazit a zajistit budoucnost lidské rasy.

Literatura světová Komiksy Sci-fi
Vydáno: , Hachette
Originální název:

Avengers: Forever. Part 2 , 2012


více info...

Přidat komentář

ludek.n
06.02.2024 4 z 5

Dobrodružství Avengers pokračuje. Přenesením boje do Immortusova sídla v limbu si nepomohli. Naopak teď musí členové Avengers čelit nové hrozbě od Správkyní času, které chtějí pomocí krystalu věčnosti vymazat prakticky všechny existující časové linie a zničit všechny odlišné reality, ve kterých by mohla být ohrožena jejich existence. Nové nápady, nová koncentrace událostí, nové zákruty na cestě k cíli, nové postavy a spousta vysvětlování. Čím blíže jsme závěru, tím zběsilejší tempo příběh nabírá, aby nakonec vyústil v oslepující katarzi. Poslední kapitoly tohoto vyprávění jsou ohromující, jedna monumentální davová scéna za druhou v nekonečné řadě na dvojstránkách i v jednotlivých panelech. Zvrhlí a zkažení Avengers proti čestným a šlechetným Avengers. Souboj století...? Událost, na kterou se nezapomíná...? Přes všechnu tu pompu a bombastičnost se mi však v hlavě objevuje zrádná myšlenka, že je toho tady až příliš, že je to zbytečně překombinované, cirkusácké, ztrácející smysl. Carlos Pacheco na druhou stranu mohl ukázat, co všechno v něm je, protože zvládnout ty hromady postav a udržet si přitom přehled a jasnou mysl, chce určitě pořádnou dávku umu a pevnou ruku. Pro nás čtenáře je tu pak spousta věcí k objevování.

ArkAngel
09.07.2022 2 z 5

Stejný chaos jako první část, kdy je tentokrát velká část věnována flashbackům a různým vysvětlováním toho, proč se věci dějí, jak se dějí. V závěru pak máme obří bitvu, kde je ještě větší množství postav a je jen na čtenáři, jak moc se v nich orientuje. Jde vidět, odkud čerpali tvůrci seriálu Loki, kteří k tomu ale přistoupili trochu střídměji a vyšlo jim to. Busiek akorát uplácal velký mišmaš, který do Marvelu nepřináší vlastně vůbec nic.


trudoš
10.07.2021 3 z 5

O trochu lepší než předchozí díl, ale čistě jen proto, že děj je konečně přehlednější a čtenář má tak víc šancí pochopit, o co že komu vlastně jde. Nic to ovšem nemění na faktu, že zápletka má pouze co nejvíce oddálit závěrečnou bitvu, která byť postrádá logiku, je vpravdě velkolepá. Prostor mezi začátkem a koncem pak vyplňuje kvantum řečí o moci a odpovědnosti, chaotické skákání v čase a opakované převlékání kabátů dle aktuálních potřeb scenáristy. Jít o komiks ze šedesátých či sedmdesátých let, neřeknu ani popel. Jenže není, a o to je to horší. Navíc z příběhu neplynou žádné větší důsledky, jako tomu bylo v případě Tajných válek nebo Občanské války. Je to jedna velká pestrobarevná podívaná s okostýmovanými hrdiny a jinak nic dalšího. Zároveň však uznávám um Kurta Busieka, protože většinu obsahu vystavěl na pilířích starých epizod, kterým tak mistrovsky vysmekl poklonu. Škoda, že tady je zná jen málokdo, takže většina důmyslných odkazů na věci minulé či budoucí naneštěstí zanikne.

martunka
06.12.2019 5 z 5

Zase to byla jízda! Skvělý příběh, i když byl trochu překombinovaný.

KillHurt
25.11.2019 3 z 5

Druhá část můj pocit zmaru o trošičku vylepšila. Z první části už jsem znal postavy a dokonce jsem byl je jakž takž zařadit v historii Marvel komiksu. Přesto jsem se několikrát přistihl, jak se snažím najít souvislost na předchozích stranách a nedaří se mi to, protože ona souvislost je v dávno vydaných komiksech, které nemám šanci přečíst (jak časově, tak dostupností). Věřím, že pro hardcore fanouška je toto opravdu skvostné dílo. Já nejsem hardcore fanoušek.

martinstefko
08.12.2015 3 z 5

Knihou "Ultimátní komiksový komplet 62: Avengers - Na věky věků část 2" se nám uzavřel jeden příběh, který osobně považuji za skutečně náročný na čtení. Ne proto, že by bylo tak těžké ho pochopit, ale jednoduše proto, že je tak těžké se do něj přes neznalost univerza dostat. Všechno zachraňuje alespoň Carlos Pacheco, který ze sebe skutečně dostal naprosto skvělé panely a i díky němu a díky výbornému letteringu je komiks přeplněný textem přehledný a dá se dobře číst. Více: http://www.comics-blog.cz/2015/06/947-ultimatni-komiksovy-komplet-62.html

Autoři knihy

Kurt Busiek
americká, 1960
Roger Stern
americká, 1950