Ukrytá

Ukrytá https://www.databazeknih.cz/img/books/41_/410817/bmid_ukryta-dqv-410817.jpeg 4 179 52

Inspektor Jonah Sheens série

1. díl >

Skupina teenegerů se vydá na noc kempovat do lesa. Jsou mladí, oblíbení, budoucnost mají před sebou… Aurora Jacksonová je štěstím bez sebe, že se k nim může přidat. Večer začíná jako každý jiný — pití, tanec, rvačka, líbání. Někteří se po dvojicích vytrácejí do lesa, jiní zůstávají sami se zlomeným srdcem. Ale ráno není Aurora, nejmladší členka skupiny, k nalezení. Její přátelé tvrdí, že když ji naposledy viděli, byla v pořádku a chystala se jít spát… O třicet let později je nalezeno tělo. Inspektor Jonah Sheens už ale tuší, co na něj v lese čeká: Aurora Jacksonová se konečně našla. V roce 1983 se Sheens účastnil pátrání a místní mládež znal osobně — včetně Aurory. Nyní je odhodlaný konečně odhalit pravdu. Vyšetřování zavede bývalé členy party zpátky do lesa, kde jsou opět konfrontováni s událostmi oné osudné noci, kdy jedna z nich zemřela a ostatní se nenávratně změnili. Všichni tvrdí, že jsou nevinní, jenže o místě, kde byla Aurora nalezena, věděli jen oni…... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Thrillery
Vydáno: , Host
Originální název:

She Lies in Wait , 2019


více info...

Přidat komentář

parvitas
05.01.2024 2 z 5

Toto som čítala strašne dlho a postavy sa mi miešali. Nezaujímal ma ich osud ani v minulosti, ani teraz, boli hnusní k sebe navzájom a neúprimní... A teda ich výlet nedopadol najlepšie, odnieslo si to mladučké dievča vo veku mojej dcéry. Fakt nechápem, že som to dočítala, lebo sa to celé ťahalo ako sopeľ.

Varjohukka
14.09.2023 5 z 5

Zase jsem jednou narazila na napínavou knížku, která se mi přesně trefila do vkusu.


m2056
30.08.2023 4 z 5

Kniha je čtiva příběh vás bude bavit i překvapovat.

Kalima206
20.08.2023 5 z 5

Tentokrat sme se dostali k vysetrovani 30 let stareho pripadu.

Chvilkami na me pusobilo zdlouhave - neustale vyslichani pratel, ale nakonec se to rozjelo a krasne do sebe zapadlo.

Kniha se mi cetla hezky. Nenajdete zde nic extra morbidniho, jsou zde kratke kapitoly, ale na me nekdy zbytecne moc postav, takze sem se obcas trosku ztracela. Jinak ale knihu hodnotim kladne a muzu vrele doporucit

Terka1975
18.06.2023 3 z 5

Kniha byla příběhem o hledání vraha mladé divky, jejíž ostatky se našly po třiceti letech. Za mě průměrně napsané. Spád je až v závěru knihy a v první polovině jsem se ztrácela v postavách, všichni byli takoví nijací, kromě Jojo, která je lezkyně a má vyhraněnější profil. Celkově ani nenadchne ani neurazí.

Biba_with_Book
07.03.2023 5 z 5

Libilo se mi to, nemohla jsem se odtrhnout a v zasade nemam ani co vytknout. Zpocatku jsem mela trochu binec v souvislostech a kdo je kdo, ale s kazdou dalsi strankou se to usazovalo.

čef
12.11.2022 5 z 5

Dlouho pohřešovaná dívka konečně nalezena, ale v rozloženém stavu. Odhaluje se průběh party v lese v kamarádském prostředí se sexem a drogami. Někdo lže a chudáci policajti mají co ve výsleších rozkrývat. Konec je akčnější a to je dobře. Příběh je uvěřitelný, psychopatů je mnoho. Mnoho takových nadprůměrných kriminálek, ale není.

veronika4001
28.10.2022 3 z 5

Některé thrillery jsou preciznější v popisech událostí, policejních instinktech, postupech, metodách zkoumání, šetřeních a průzkumech. Přesto se mi tento thriller zdál zajímavý z důvodu neotřelého námětu - kořeny stromu, kde příběh začíná a končí. Co je důležité a co vadilo, byl poměr hlavního vyšetřovatele k účastníkům.

Čmeláček
04.06.2022 4 z 5

Kniha se mi dobře četla a případ ztracené Aurory byl zajímavý. Bylo mi jí nakonec líto, klidně mohlo všechno dopadnout jinak.

Sammy.Boy
14.04.2022 4 z 5

Nenápadná kniha UKRYTÁ v knihkupectvích mezi bestsellerovými kousky. Mě však zaujala svým přebalem i anotací. Je pravda, že v tom nepřeberném množství podobných příběhů tak úplně nevyčnívá, ale já na Aurořin případ asi jen tak nezapomenu. Napsané zdatně, vraha jsem si tipl špatně, takže bod pro autorku! Jediné, co mi přišlo trochu zvláštní, byla doslova sloní pamět všech zúčastněných, kteří si do detailu celých 30 let pamatovali události onoho dne. . .

Pavlina50
08.03.2022 2 z 5

Sedm teenagerů si vyrazí na výlet, ale vrátí se jen šest.
Anotace lákavá, ale po přečtení docela zklamání.
Kniha neměla moc spád, celé vyšetřování případu bylo psáno dost nezáživně a zdlouhavě. Dost se vlekly i ty flaschbacky, i když na druhé straně chápu, že natáhnout děj odehrávající se jedné jediné noci na celou knihu tak, aby to bylo poutavé a udržovalo napětí, je asi dost náročné.
A celkově….to vyšetřování? Takové „odložené případy“, kdy si všichni zúčastnění najednou po třiceti letech pamatují až takové sebemenší drobnosti a detaily, přesné pohyby co dělali, kdy, v jakém čase… a podobně…? Tomu ani při přemíře fantazie prostě nedokážu uvěřit a spíš se musím usmívat, než abych se do takového příběhu ponořila.
Dočteno více méně jen ze setrvačnosti a ze zvědavosti, co se tedy v lese doopravdy stalo.

dasa8349
28.01.2022 3 z 5

Kniha mě nezaujala. Rozvleklá, nečtivá. Nedočetla jsem. Snad se k ní časem vrátím.

ctenarkaEva
29.10.2021 3 z 5

Dobře známé téma - skupina náctiletých kempuje a ráno se jeden z nich pohřešuje... Příběh se mi zdál rozvleklý, chvílemi zajímavý, ale chvílemi spíše nudný. Líbilo se mi střídání minulosti a přítomnosti. Jen tedy ten překlad je opravdu hrozný, mnohé věty byly hodně kostrbaté a psané dost nespisovným jazykem s gramatickými chybami.

Andrea7272
16.10.2021 3 z 5

Pěkné čtení. Mám ráda , když je kniha akční a pořad se něco děje . Tady se nic moc neděje až ke konci knihy. Ale jste zvědaví , jak to po třiceti letech dopadne. Jdu na další díl od autora , tak snad to bude lepší :-)

EmilieJF
20.09.2021 5 z 5

Spisovatelka je pro mě nová a její prvotina, Ukrytá, se mi docela líbila. Příběh se mi četl hezky, čtivé, některé pasáže byly trochu delší, ale v podstatě se to autorce dá prominout. Těším se na její druhou knihu, která už čeká na otevření :-)

gordon13
19.09.2021 3 z 5

Na mě byla kniha bohužel moc rozvleklá a jakoby roztahaná, chvílemi mě bavila,chvílemi nudila. Za sebe tentokrát hlásím průměr :-)

baji42
31.08.2021 4 z 5

Začátek klasika - parta mladých lidí odjede kempovat do lesa. Tohle není příliš originální a lze se s tím setkat u mnoha béčkových hororů. Pak se to trochu posune k lepšímu, i když je to trochu na hraně uvěřitelnosti. Musím souhlasit s předchozími komentáři, že překlad je dosti často přinejmenším podivný. Jinak se ale knížka díky krátkým kapitolám četla celkem hezky.

haWranka
25.05.2021 3 z 5

Příběh není zrovna originální, rozuzlení není nijak překvapivé. Ale autorka vše napsala s lehkostí, takže se to čte samo a vše je přehledné. Je to ideální čtení pro ty dny, kdy sice máte chuť na detektivku, ale nechce se vám moc přemýšlet, tak se necháte dějem jen tak unášet.

JajaPaja
28.01.2021 5 z 5

Pro mně neznámá spisovatelka a byla jsem opravdu překvapená děj měl spád velmi mně bavilo

SaraX
22.11.2020 4 z 5

Čtivá, napínavá až do poslední stránky, střídá se minulost, třicet let stará, se současností. Kapitoly jsou dobře oddělené, čtenář se v ději neztrácí, naopak zvědavost a napětí ho nutí číst dál a dál, aby mu mozaika příběhu zapadala....doporučuji

Štítky knihy

napětí pátrání v minulosti kriminální thrillery

Autorovy další knížky

Gytha Lodge
anglická
2019  79%Ukrytá
2021  75%Pohled ze tmy

Kniha Ukrytá je v

Právě čtených5x
Přečtených220x
Čtenářské výzvě19x
Doporučených7x
Knihotéce187x
Chystám se číst255x
Chci si koupit40x
dalších seznamech1x