Ukradená pointa

Ukradená pointa https://www.databazeknih.cz/img/books/20_/203616/bmid_ukradena-pointa-GQB-203616.PNG 4 6 3

Ladislav Štaidl dokázal už ve svých vzpomínkových knihách Víno z hroznů a Desátý klíč, že dokáže poutavě vyprávět. Vystihnout charaktery lidí, kteří s ním šli po cestě pop music a povědět i cosi víc o sobě i o době, kdy se tak dělo. Soubor povídek Ukradená pointa podává další přesvědčivé svědectví o jeho schopnosti zaujmout příběhem, kde však pointa nechybí. Příběhy z doby připomínající život před i za železnou oponou, touhu po emigraci, ale i polistopadové blouznění po majetku, který sám o sobě štěstí nepřináší, nabízejí pohled na pestrou paletu figur i figurek. Potvrzuje to, o čem se přesvědčily desetitisíce čtenářů jeho životopisných knih. Že k nim promlouvá člověk schopný zaujmout nejen svým hudebním dílem a osobními zkušenostmi s řadou hvězd show byznysu, ale také autor povídek vystihujících to, co mnozí z nás nosí ve svém nitru. Ať už je to cosi dobrého, či horšího. Prostě život.... celý text

Přidat komentář

SSTknihy
03.07.2023 4 z 5

Velmi příjemné překvapení! O téhle povídkové knížce jsem se dozvěděla náhodou z nějakého článku o panu Štaidlovi a byla jsem zvědavá, jestli to vůbec bude ke čtení. A že bylo!
Povídky jsou krátké, některé připomínají spíš črty či humoresky. Jsou vtipné, ale i vážné, ze současnosti (kniha vyšla v roce 2014), ale i z doby před listopadovou revolucí. Střídají se tu témata jako vztahy, láska, žárlivost, životní bilance, emigrace, ztracené iluze i existence. Panoptikum rozličných figurek, které jako by na okamžik vstoupily do světla ramp a předvedly čtenáři krátkou etudu ze svého života.
A pointy těmhle povídkám rozhodně nechybí! Jen je třeba na konci trochu popřemýšlet a nechat příběh uzrát.

MichalStxt
07.02.2021 5 z 5

Některé povídky této knížky vyšly již v autorově knize "Desátý klíč". To jim však určitě neubírá na kvalitě. Na Štaidlovi-literátovi oceňuji, vtip nadhled až sarkasmus, pozorovací talent i smysl pro detail a jeho souvislosti.


fes
02.11.2018 4 z 5

Pořád mne to překvapuje, ale ten pán UMÍ psát!
Toto již nejsou vzpomínky, je to výběr beletristických esejů a povídek z prvých dvou Štaidlových knih, v nichž překvapuje svým nečekaným literárním talentem, oceněným i Arnoštem Lustigem. Vůbec se nedivím, že na rozdíl od předchozích autobiografických knih, které si vydal sám, po těchto povídkách tentokrát sáhlo renomované vydavatelství. Zábavné, veselé i smutné, lehce pikantní, leckdy inspirované osobními zážitky. Navíc kniha v pevných deskách menšího formátu, jaké oceňuju pro jejich praktičnost pro čtení na cestách. Doporučuji. Docela vřele. Ani tady se nebudete nudit.

Štítky knihy

povídky humor

Autorovy další knížky

Ladislav Štaidl
česká, 1945 - 2021
2003  65%Víno z hroznů
2005  70%Desátý klíč
2014  83%Ukradená pointa
2006  60%Rendez-vous s paní Zuzanou

Kniha Ukradená pointa je v

Právě čtených1x
Přečtených6x
Čtenářské výzvě1x
Knihotéce1x
Chystám se číst2x
Chci si koupit4x