Učebnice zelených potravin (Chlorella Pyrenoidosa)

Učebnice zelených potravin (Chlorella Pyrenoidosa) https://www.databazeknih.cz/img/books/12_/120305/ucebnice-zelenych-po-120305.jpg 4 7 2

Kniha je o přínosech pozoruhodné mořské řasy v kontextu našeho každodenního života, o podání "starých" poznatků o chlorelle v nových souvislostech, a to svižně přístupným a zajímavým jazykem.

Přidat komentář

K4t13
08.03.2017 2 z 5

Velmi těžko jsem se knihou prokousávala. Má učitelka ze střední školy by z ní byla nadšená - vždy jí bavilo číst mezi řádky. Kdyby autor neomílal jednu větu 50x a neutopil podstatné informace v omáčce nesmyslů, byla by z knihy příjemná, menší knížka, která by stála za koupi a ode mě by si jistě vysloužila více hvězdiček. Rozhodně ne ale všechny - autor si totiž často protiřečí a člověk pak už neví, kde mu hlava stojí. Za mě teda nepovedený kousek...

Yarwen
11.11.2012 2 z 5

Rathouský se v knize o řase nevyvaroval stejné infantility, s jakou psal o zeleném ječmeni. Nyní zde přiřazuje řase lidské vlastnosti, které ten, kdo řasu užívá, z ní přebírá do vlastností svých. Rathouský rozlišuje společnsot otrokářskou, feudální atd., přičemž ta poslední, nejvyšší, bude vegeteriánská... Podobných nesmyslů je v knize více, zatímco zajímavé a exaktní informace se musí téměř hledat mezi řádky - některé odstavce tak mají blízko k šarlatánství, což je škoda, protože užívání chlorely je vynikající věc a skutečně dokáže člověku pomoci ke zdraví.
Celkově nelze knihu hodnotit jako špatnou; ukazuje cestu zdravého životního stylu, přispívá k vědomí, že záleží právě na nás, na naší životosprávě, jak dlouho budeme žít a do jaké míry bude náš život kvalitní. Protože žít s nemocí, která vám toho už moc nedovolí, dvakrát výhrou není. A podlehnout tlaku farmaceutických reklam, že nějaká tabletka všechny nemoci vyřeší za vás, je jeden z největších omylů. Pokud čtenář dokáže odfiltrovat některé naivity a utopie zmíněné výše, může se o řase dozvědět řadu potřebných informací a snad se i navnadit k tomu, aby řasu vyzkoušel - pokud vydrží, bude za své rozhodnutí určitě rád.


Štítky knihy

potraviny

Autorovy další knížky

Václav Rathouský
česká, 1965
2008  54%Joy management
2008  77%Učebnice zelených potravin (Chlorella Pyrenoidosa)
2013  62%Nápoje z travin
2008  40%Kniha o nápoji z trávy II.
2009  66%Kniha o nápoji z trávy III.

Kniha Učebnice zelených potravin (Chlorella Pyrenoidosa) je v

Přečtených8x
Čtenářské výzvě1x
Doporučených2x
Knihotéce5x
Chystám se číst2x
dalších seznamech1x