Rusko

Rusko https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/514889/bmid_rusko-6439200a3c899.jpg 4 21 5

Ú.P.V.O.: Peklo na zemi série

< 3. díl >

SOUČÁST HELLBOY UNIVERSA V uzavřeném uhelném dole kdesi uprostřed Ruska se děje cosi podivného. A jelikož Ú. P. V. O. je nově institucí s nadnárodní působností, vysílá k případu své agenty, doktorku Kate Corriganovou a Johanna Krause. Ti budou muset spojit síly s okultním oddělením ruské tajné služby, s jehož historickým předchůdcem měl tu čest už profesor Bruttenholm v Ú. P. V. O. 9: 1946. Společně se pak musí pokusit zastavit hrozbu, která by mohla zachvátit celou matičku Rus.... celý text

Literatura světová Komiksy
Vydáno: , Comics Centrum
Originální název:

Russia , 2012


více info...

Přidat komentář

memphisz
14.06.2023 3 z 5

Třetí díl si opět jede sám na sebe. Tentokrát dostal prostor Johann, který v Rusku zlikviduje další velké monstrum. A to ve velkém stylu za pomoci nukleární nálože. Atmosféra dolu, stísněných olezlých prostor, kde je místo slavobrány ztuhlá břečka rozkládajících se těl, je výborně děsivá. Stejně tak je fajn pojetí hrdinské mise jednotky ruských vojáků, kteří mají dostat Johanna do cíle, přičemž vědí, že jde o jednosměrnou cestu bez návratu. Uspokojivě působily i hordy zombie vylezlých z hrobů a vykrádajících stavebniny. Takže celkově zatím nejlepší díl, ale pořád spíše průměr. P. S. ta ředitelka je tam hodně k ničemu, když ji fakt nikdo nic neříká a ani ji neposlouchá...

FireOfFilth
10.05.2023 5 z 5

Musím říct, že tato kniha je zatím nejlepší díl Pekla na zemi. Hned na začátku mě vtáhla. Sledovat ruského vědce jak jede výtahem dolů a prochází chodbou. Úžasná atmosféra. Celkově se mi příběh líbil, byl plný lovecraftího hnusu, který mám tak rád. Skvělou roli tu sehrál Johann, který dobře naštval šéfovou. A jeho nový oblek se mi dost líbí a jemu evidentně také.
Kresba od Tylera Cooka mi sedla a hodila se k příběhu.
Nemám v podstatě co vytknout. Hodnotím 90 %.


DennisMoore
25.04.2023 5 z 5

Co se týče kresby, Tyler Crook byl skvělá volba, ačkoliv je z poznámek ve skicáři patrné, že s Mikem Mignolou společnou řeč ještě trochu hledají. Co se týče scénáře, tam se zase Mignolovi a Arcudimu osvědčilo vsadit na Johanna Krause, mého jednoznačně nejoblíbenějšího člena celého Ú.P.V.O. Celkově musím říct, že se mi nesmírně líbí ještě nedávno nepředstavitelný směr, jakým se celá série vydala, a fakt se těším, až (a jak) se propojí s tou hlavní Hellboyovou.

Terva
22.04.2023 3 z 5

Nadešel čas krve,
nepokojů a ohně.
Bylo by podivné,
pokud by se
neobjevilo znamení.

Po rozbalení a očuchání jsem pohlédl na kresbu a něco mi na ní nesedělo. Zatím, co první dvě knihy nakreslil Guy Davis, který se alespoň trochu snaží kreslit jako Mike Mignola, má v tomto příběhu kresbu na starosti Tyler Crook. A upřímně, není to ono. Kresbě schází detaily na pozadí. Davis to zvládal v pohodě, Crookovo kresby jsou prázdnější. A musím přiznat, že až do konce příběhu mi tato kresba stále neseděla. Mike Mignola se tak podílel jen na kresbě přebalu. A na konci je jen Skicář, žádnou Galerii obálek tu nenajdete.

Citát: Existuje víc než jen jedno peklo.

Vlastně ani obsahově jsem nebyl zrovna spokojen. Že v příbězích chybí Hellboy, to už jsem pobral, ale co třeba Abbe. Po událostech z příběhu Bohové a netvoři stále není přítomen. Příběh celý tak táhnou agenti, kteří zrovna nepatří do tý původní základní skupiny pro vyšetřování paranormálních jevů. Příběhu chybí Hellboyovský humor, Abbeho prozřetelnost a Lízina jiskra. Jenže Hellboy si hraje s mečem, Abbe stoná a o Liz tu není skoro žádná informace. A protože se vlastně celý děj jen opakuje, akorát, že se odehrává v Rusku, je tohle pro mne jen průměrný příběh.

Citát: Pojďme, před námi je ještě spousta zabíjení a umírání.

Norri
17.04.2023 4 z 5

Peklo na Zemi: Rusko - ten název od roku 2012, kdy to vyšlo v originále, pěkně dozrál. Ale ruské poměry jsou evidentně konstantní.

Jsou to ruští vojáci, doktorko. Smrt mají v popisu práce - Josif Ničajko

K anotaci knihy není potřeba nic dodávat. Vše ostatní by byl spoiler. Zkrátka Kate Corriganová a Johann Kraus se vydávají na misi do Ruska, kde je více než příšery překvapí ruské způsoby. Akce je zde pěkná, mnohdy překvapivá, přesto mi tento díl připadá spíš jako odrazový můstek k dalším příběhům. Zajímavý je zde epilog s názvem Neoznačený hrob, který se odkazuje ke konci Hellboyovy série. Připomněl mi, že si celou tu sérii budu muset brzy zopakovat.

Tato kniha je první, kde v kresbě Guye Davise plně nahradil Tyler Crook. Jak už jsem zmiňoval u předchozí knihy, nové ztvárnění hlavních postav, především Kate, mi úplně nesedí. Postupně si ale zvykám a navíc scénář této kreslířské výměně pomáhá. Epilog nakreslil Duncan Fegredo.

Autoři knihy

John Arcudi
americká
Mike Mignola
americká, 1960