Bohové a netvoři

Bohové a netvoři https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/510976/bmid_bohove-a-netvori-M8h-510976.jpg 4 22 6

Ú.P.V.O.: Peklo na zemi série

< 2. díl >

SOUČÁST HELLBOY UNIVERSA Zatímco část týmu Ú. P. V. O. pátrá po záhadné dívce s jasnozřivými schopnostmi, další část se musí vypořádat se samozvaným knězem, jenž zfanatizoval prostoduché obyvatelstvo obytného kempu. Dokáže roztroušená hrstka agentů zvrátit průběh ne­úprosné války, anebo skutečně nastal konec světa?... celý text

Literatura světová Komiksy Fantasy
Vydáno: , Comics Centrum
Originální název:

Gods and Monsters , 2012


více info...

Přidat komentář

memphisz
14.06.2023 3 z 5

Bohové a netvoři na první díl příliš nenavazují. Po několika výskytech monster, podivných přírodních katastrof a zničených městech, se děj sklidňuje a soustředí se na příběhy přeživších. V první polovině Abe pátrá po jasnozřivé dívce, které říkají Fenix a kterou začíná následovat čím dál tím více novodobých nomádů, kteří přišli o své domovy. Toto pátrání se mu ovšem může stát osudné. Ve druhé polovině se vrací Liz žijící v ústraní v kempu obytňáků. Místní obyvatelé ale nejsou tak typičtí redneci, jak by se mohlo zdát. Ukáže se totiž, že mají velmi netradiční společnou zálibu. A k tomu je všude stále více žab!

Norri
12.04.2023 5 z 5

Tahle kniha má hodně krutý cliffhanger. Celkově má tato nová série mnohem temnější atmosféru než Žabí mor. Inu, Peklo na Zemi. Není to ale většími a odolnějšími monstry. Je to lidmi. Jejich vyhrocenými vztahy a jejich šílenstvím. Tento díl nové věci přináší, vysvětluje, ale možná také bere. Je to jízda! Je to jiné než Žabí mor a to je dobře. Ještě že další díl vychází už pozítří.

První půlku nakreslil v Ú.P.V.O. osvědčený Guy Davis. K tomu není co dodat. Druhou půlku však nakreslil Tyler Crook, kterého známe z Pochmurného kraje. Jeho kresbu mám rád, ale tady mi úplně všude nesedla. Nejspíš mi vadí, jak se zhostil známých obličejů. Ale není to nic nepřekonatelného.


FireOfFilth
15.03.2023 4 z 5

Druhá kniha z nové série mě bavila o dost více. Komunita přeživších jakoby vypadla ze série Walking dead. Líbila se mi vsuvka, kde doktor vyprávěl o Hyperborei, tyto části mě prostě baví. Kniha je rozdělena do dvou části Bohové, kterou kreslil Davis a druhou Netvoři, které se ujal Crook.
Uvidíme co nám přinesou další knihy.
Hodnotím 70 %

Fuckenbrau
04.03.2023 4 z 5

Za mě série napínavě graduje, navíc nás potká nepěkná věc. A obávám se, že to nění vše. Očekávám, že už v dalším díle dojde alespoň k pozvolnému odkrytí karet.
Sérii jsem si pořídil ze setrvačnosti, ale teď už se nemůžu dočkat dalších pokračování...

Terva
01.03.2023 3 z 5

„Vidíte jen to, co je na povrchu.
Ale tentokrát jde o něco většího a
. . . zároveň menšího.
Ocitli jsme se na pokraji změny,
ale vy jí nevidíte.“

Druhá kniha, druhý příběh v nové sérii Ú.P.V.O. Přináší opět akci, nestvůry a spousty osobních příběhů. Ale zatím co Abe a ostatní tvrdě makají a nasazují životy, jedna postava jen slídí. Panya. Nevím proč, ale zatím se mi nelíbí. Ta ženská vůbec nespí. A možná se není co divit po třech tisících letech, které prospala v sarkofágu, ale to nic nemění na tom, že se chová divně. Příběh je rozdělen na dvě samostatné části. Bohové a tou druhou částí jsou Netvoři. V prvním sledujeme osud Abeho Sapiena a ve druhé zase osud Liz Shermanové. Vesměs jsou to smutné příběhy, bez Hellboyovského humoru a se spoustou příšer. A ke všemu vůbec nic není vysvětleno. Veškeré příběhy v této knize zůstávají otevřené a to hodně. A já si teď nejsem jist, zda se mi to líbí. Kresba perfektní, scénář dobrý, ale celé pojetí je jen průměr, který nalákal čtenáře, ale nic mu nedal.

Citát: Všim sis, kolik je tu poslední dobou žab?

DennisMoore
26.02.2023 5 z 5

Kromě toho, že se ve druhé knize nové série Ú.P.V.O. objevuje nová - a velmi slibná - postava, že se jedna vrací a že se některým, které jsme už znali, stane něco hrozného, se tady děje další velmi důležitá věc: Polovinu knihy ještě nakreslil osvědčený Guy Davis, druhou Tyler Crook, kterému tu Davis předává žezlo, respektive tužku. A jak dobře víme, Tyler Crook je borec. Příběh, který dostal na starost jako první, se sice poměrně drží při zemi, ale do budoucna nás i jeho čekají velké věci, na které se rád podívám.

Autoři knihy

John Arcudi
americká
Mike Mignola
americká, 1960

Kniha Bohové a netvoři je v

Přečtených25x
Knihotéce22x
Chystám se číst4x
Chci si koupit1x
dalších seznamech2x