Nový svět

Nový svět https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/510975/bmid_novy-svet-wC9-510975.jpg 4 21 6

Ú.P.V.O.: Peklo na zemi série

1. díl >

SOUČÁST HELLBOY UNIVERSA Po zničující žabí válce je celý svět v troskách a Ú. P. V. O. může operovat pouze pod přísným dohledem Spojených národů. Kate se snaží zacelit pošramocené vztahy v týmu, zatímco Abe vyráží na vlastní pěst do kanadských lesů ve snaze zneškodnit netvora, jenž napadá obyvatele nedalekého městečka a plní jejich mrtvolami lesní závrtové jezero.... celý text

Literatura světová Komiksy Fantasy
Vydáno: , Comics Centrum
Originální název:

New World , 2011


více info...

Přidat komentář

memphisz
14.06.2023 3 z 5

Je v tom dost odkazů na původní sérii Ú.P.V.O., kterou jsem ale nečetl, takže to bohužel nepadá na úrodnou půdu. Hellboyovo univerzum mám spojené s mytologií a okultismem, tady ale dostáváme jen tým nadpřirozených agentů, kteří mají řešit výskyt nadpřirozena, což v této knize znamená střílení po velkých zubatých nestvůrách. To bohužel za mě nestačí, takže start série je vlažný.

Norri
11.04.2023 5 z 5

Boží! Série Ú.P.V.O. má spoustu dobrých dílů a pár opravdu špičkových dílů. 'Nový Svět' patří k těm špičkovým. Je to jízda od začátku do konce. Svět pustoší sopečné výbuchy a obří monstra, a Ú.P.V.O. je pod trvalým dohledem OSN. Tým speciálních agentů je notně prořídlý, unavený a hlavně hrozivě rozhádaný. Jeden by řekl, že to všechno směřuje do pekel. Ale v příběhu nejsou jen negativní emoce. Do příběhu se totiž vrací dvě oblíbené postavy, které mě potěšily. To vše tvoří silnou emoční nálož, která mě strhla.


FireOfFilth
15.03.2023 3 z 5

Musím říct, že docela vlažný začátek nové série. Hádání se z Kate mi přišlo docela dětinské a hraničilo to skoro z nějakou telenovelou. Linka v kanadských lesích byla docela zajímavá. Copak to má za "hezké" miminko? Setkání se starým známým potěšilo, super postava.
Jinak kniha mě relativně zklamala, čekal jsem více.
Hodnotím 60 %

Fuckenbrau
03.03.2023 4 z 5

Dost dobrá první kniha nové série! Trochu jsem se obával, že téma už bude po všech těch spin-offech vyčpělé (tohle je vlastně spin-off spin-offu), ale ono to má koule! Atmosférické, hutné, jednoduchý tah na kmoru, dostatečně napínavé. A k tomu perfektní kresba!
Těším se na další!

DennisMoore
25.02.2023 5 z 5

Země je, velmi eufemisticky vyjádřeno, v pytli. A jestli jsme si doteď mysleli, že agenty Ú.P.V.O. potřebujeme, teď už budeme muset doufat, že brzy naberou i nějaké posily, protože pánové Mignola, Arcudi a Davis jim pořádně zatopí. První kniha nové série ukazuje, že bude zase oč stát, a kromě monstrózních záležitostí opět slibuje i docela komorní, o nic méně působivé věci. Těším se na obojí.

Terva
22.02.2023 4 z 5

„Jsem nehmotný oblak
s německým přízvukem
ve skafandru.“
„Vážně myslíte,
že já texasany uklidním?“

Klasická série Ú.P.V.O. je ukončena. Kdo se zajímá, ví, že měla sedmnáct knih. Teď nastala nová éra pod názvem „Peklo na Zemi.“ Opravdu se píše Zemi s velkým Z. Na konci v Epilogu to píše sám Mike Mignola. Jinak, pokud máte problém s uspořádáním a čtením těchto svazků z „Hellboy Univerza“, mohu vám doporučit stránky nakladatelství CC, kde v „Menu“ najdete odkaz na článek, „Jak číst Hellboy universum“. Jsou tam uvedeny nejen všechny knihy, co byly vydány, ale hlavně, jsou tam časově seřazené. Tak neváhejte, jděte, klikněte a čtěte.

Citát: . . . i ve slepé uličce se dá něco zjistit.

A teď se vraťme na Zem. Nový svět a Peklo začíná.
Kresba je sice dobrá, ale nedělal jí Mike Mignola. Ten měl na starost jen námět a scénář. Celé mu to nakreslil jiný borec, jenž se zove Guy Davis. Tento člověk už na Hellboy universu dělal nesčetně příběhů a kreseb. Avšak není to klasický Mignola. Tvary základních postav zůstávají. Abe Sapien, Dr. Kate Corriganová, Johann Kraus, Panya, Daimio a třeba Andrew Devon jsou „stejní“ a s přehledem je poznáte. Mění se okolí. Guy Davis má pozadí veselejší a barevnější. (Barvy: Dave Stewart) Příběh se tak může zdát méně ponurý. Ale zdání klame. Je to prostě peklo.

Citát: Kterej idiot si postaví rodinnej barák bez zadního vchodu?

Co se týče scénáře, na pomoc k námětu si Dave Mignola vzal Johna Arcudiho. Tito dva borci jsou naladěni na jednu notu a tak žádný problém nenastal. Příběh se odehrává po „Žabích válkách“, které se „konají“ v původní sérii. Došlo k posunu. Úřad Paranormálního Výzkumu a Obrany se tak nemusí věnovat ničení žabího kultu. Díky tomu se na světě objevují jiné hrozby. Těžko říci, zda byly ty hrozby i za časů „Žabího kultu“, ale prostě na ně nebyl čas. Ten čas teď nastal. Agenti maj spoustu práce. Trochu víc slov a politikaření, ale jinak akční jízda. Epilog na konci s názvem „Seatlle“ navnadí na další díly.

Citát: Nevím, proč se tyhle věcí dějou, ale vím, že to jen tak neskončí.

Autoři knihy

John Arcudi
americká
Mike Mignola
americká, 1960

Kniha Nový svět je v

Přečtených24x
Knihotéce22x
Chystám se číst4x
Chci si koupit1x
dalších seznamech1x