Vlak plný příšer a Odložená smrt

Vlak plný příšer a Odložená smrt https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/515153/bmid_vlak-plny-priser-a-odlozena-smrt-HEy-515153.jpg 4 19 5

Ú.P.V.O.: Peklo na zemi série

< 4. díl >

Ektoplazmatický člověk Johann Kraus vede speciální jednotku vojáků přes severozápadní lesy plné příšer, aby vypátral muže, kterého viní z toho, že je z něj opět pouhý duch. Na jihozápadě agent Devon a předtuchami obdařená Fenix musejí uzavřít křehké spojenectví, aby unikly hordě obřích netopýřích oblud.

Žánr:
Literatura světová , Horory , Komiksy

Vydáno: , Comics Centrum
Originální název:

The Devil's Engine & The Long Death , 2012


více info...

Přidat komentář

FireOfFilth
09.07.2023 4 z 5

V této knize máme dva odlišné příběhy.
Vlak plný příšer je takový survival horor, kde Devon s Fenix unikají a schovávají se. Pěkně nakresleno.
65 %.
Daleko zajímavější příběh je Odložená smrt, kde se setkáváme s kapitánem Damienem. James Harren předvedl krásnou kresbu, která se hodí do toho univerza.
75 %.

Norri
17.06.2023 3 z 5

Tato kniha je takovým přešlápnutím na místě. Výplň mezi důležitějšími událostmi. První příběh Vlak plný příšer je spíše jen takovou příhodou během cestování. Nic důležitého. Důležitější spíše bude to, co se tam odehrávalo na pozadí v druhé dějové lince. Na kresbu Tylera Crooka v této sérii jsem si už zvyknul. Je trošku jiná než Pochmurném kraji, ale je pěkná.

Je těžké říct, jaký bude mít dopad druhý příběh na budoucí děj série. Konec příběhu Odložená smrt je jiný, než jaký jsem očekával. Doufal jsem v něco jiného. Znovu se zde také setkáváme s agentkou Carlou Giarocco, o které určitě ještě hodně uslyšíme. Kresba Jamese Harrena je zde parádní.


memphisz
15.06.2023 3 z 5

Kniha přináší dva příběhy, které jsou pokračováními již rozehraných dějových linií. Ve Vlaku plném příšer agent Devon cestuje s Fénix postapo krajinou a v patách mají další monstra, se kterými si musí poradit. Příjemné, ale nic překvapivého. V Odložené smrti se agent Johann Kraus vrací na místo mise z první knihy série, kde nyní probíhá tuhá zima. S jednotkou agentů pátrá po vražedné příšeře, která dříve bývala člověkem. Nicméně v lesích se skrývá ještě něco dalšího. Osobní msta se tím změní ve smutný konec jedné ztrapené duše.

DennisMoore
13.06.2023 5 z 5

Za to tragické, ale krásné zakončení (?) osudu mého milovaného kapitána Daimia v povídce Odložená smrt děkuji, ale co mě překvapilo, ona ta povídka obstojí i jako samostatný kousek. A Vlak plný příšer, který se zároveň opírá o dvě stále víceméně nové postavy, zrovna tak. Jak jen to Mignola s Arcudim pořád dělají? Obyčejný smrtelník nedokáže napsat krátkou povídku, inspirovanou něčím, co má rád, aniž by to okamžitě nevykrádal, ale tihle dva si půjčí něco tam, něco tam a něco ještě jinde, spojí to... A já to pak čtu a s potměšilým úsměvem jim všechno baštím i s navijákem.

Terva
07.06.2023 3 z 5

Moje tetička furt mele
o konci všech dní
a možná není
tak úplně mimo.
(Odložená smrt)

Tento svazek obsahuje dva příběhy. Vlak plný příšer a povídku Odložená smrt. Tak že jsme se zase dostali do fáze, kdy čtenářům není předložen kompletní příběh, ale kniha je rozdělena na dvě krátké povídky. Neříkám, že se mi příběhy nelíbí, ale to kouskování mě strašně štve. Mike Mignola tak vytvořil další dokonalý tah, kterak získat více peněz z jeho fanoušků.
A další věc, která mi vadí, je, že Liz je nezvěstná, Abe na pokraji smrti, o Helloboyovi ani nemluvím, a tak fanouškům nezbývá nic jiného, než se spokojit s podřadnými agenty Ú.P.V.O.

Citát: To tě napadlo teď nebo jsi to plánoval od začátku? (Vlak plný příšer)

Tím prvním je ektoplazmatický agent Johann Kraus a tím druhým je Andrew Devon. No řekněte, když si koupíte Ú.P.V.O. s Hellboy univerza, co čekáte? Inu, odpovězte si sami. A tak tedy odložme zatím smrt a vyražme za příšerama. Třeba to bude stát za to. Protože vlastně obě povídky navazují na předcházející děje, a zvědavý čtenář by rád zjistil, jak to všechno dopadne. Zaměřme se zatím na kresbu. Je to nic moc. Hlavně druhá povídka, kterou nakreslil James Harren. Ze všeho nejhezčí jsou předěly kapitol. Všechny je nakreslil Duncan Fegredo. Další postřehy a informace si můžete přečíst v komentářích u povídek v sekci části díla u této knihy.

https://www.databazeknih.cz/povidky-z-knihy/u-p-v-o-peklo-na-zemi-vlak-plny-priser-a-odlozena-smrt-515153

Co se týče scénáře, tam je to docela v pohodě. Když opominu ten výše uvedený fakt o hlavních postavách, je příběh prostě klasika. A klidně bych si třeba místo Devona představil Abe Sapiena. (I když vlastně Devon jde po osobě, která právě Abeho vyřadila ze hry) Například ve Vlaku plných příšer by si podle mého poradil lépe než Agent Devon. Co se týče Johanna Krause, ten si tak jede za svým. Chce prostě zabíjet. Myslím, že Hellboy by s ním zas tak nesouhlasil. Musel by ho někdo třikrát nasrat, aby se rozhodl zabíjet.

Citát: Na tu misi jsem se přihlásil kvůli pomstě. (Odložená smrt)

Štítky knihy

mytologie

Část díla

Autoři knihy

Mike Mignola
americká, 1960
John Arcudi
americká

Kniha Vlak plný příšer a Odložená smrt je v

Přečtených22x
Knihotéce21x
Chystám se číst4x
Chci si koupit1x
dalších seznamech1x