Třináctá komnata

Třináctá komnata
https://www.databazeknih.cz/img/books/55_/55725/mid_trinacta-komnata-tYc-55725.jpg 4 355 355

Někdy stačí málo, aby se život obrátil naruby. V případě sympatické studentky Lindy je to jedno neopatrné prořeknutí mámina přítele – a najednou je všechno jinak. Zprvu odmítá uvěřit, pak se začnou objevovat pochybnosti. Je možné, že jí táta s mámou tolik let lhali? A pokud oni nejsou její rodiče, komu se vlastně narodila? Kdo ji přivedl na svět – a proč se jí zřekl...? Linda se snaží najít odpovědi na znepokojivé otázky, pokouší se rozluštit tajemství svého původu, aniž by tušila, co všechno může přinést otevření třinácté komnaty. K tomu všemu ji čeká náročné studium medicíny a neméně náročný vztah s jedním víc než skvělým klukem, se kterým by to mohlo být úplně super, kdyby... Kdyby si totéž nemyslely i jiné holky. Především Tomášova bývalka...... celý text

Přidat komentář

Amneris
04.07.2023 5 z 5

Tato kniha mě jako náctiletou minula, od Lenky jsem četla spíš knihy staršího data. Byla jsem zvědavá, o čem kniha bude. Linda mi byla od začátku sympatická, chápala jsem její potřebu zjistit, kdo vlastně je. Příběh je čtivý, pohodovka na dvě odpoledne :-)

Lucissia
23.06.2023 4 z 5

Taková jednohudbka, na odpočinutí. :-)


uzivatel83509
11.06.2023 4 z 5

Krásný příběh o nové lásce, dávné adopci a bývalých láskách.
Kniha plná náhlých událostí a zvratů.
Jen tu mám malou poznámku ohledně toho konce knihy: "Jako fakt takový konec? Linda je asi úplně blbá!" - kvůli tomu konci ubírám knize hvězdičku (měla jsem chuť vzít hned dvě hvězdičky)

Ella161
25.04.2023 4 z 5

Konečně jsem se dostala k přečtení nějaké knihy! Moc mi to chybělo, ale bohužel učení na maturu mám až nad hlavu, takže nemám vůbec čas na tuhle mojí zálibu. Při čtení téhle knihy jsem si ale uvědomila, jak moc mi to chybí a jak moc se těším na prázdniny, kdy budu mít snad klid. No a po mé delší pauze jsem si vybrala knihu právě od Lenky, protože její knihy prostě miluju.
Nemohla jsem si vybrat lépe! Tenhle příběh mě fakt bavil a nemohla jsem se od něho odtrhnout. Lindu jsem si oblíbila, ačkoliv mě trochu štvala její obrovská žárlivost. Každopádně si asi myslím, že na jejím místě bych na tom nebyla jinak, takže jsem jí to neměla za zlé. Toma jsem ze začátku měla ráda, ale pak mě začalo štvát, že nebere na Lindiny city moc velké ohledy. Ruku na srdce, komu by se líbilo, že se furt schází se svýma bývalkama? Už Nela byla moc, když jsem se dozvěděla, jak to mezi nimi vlastně bylo, ale ta Karin? To je vrchol! Pomáhat jí s postelí, schovávat si jejího uměláka (jak tam nazývali) ROK v šuplíku, chodit neustále někam ven a dokonce jet někam do Alp na hory! Asi by mě trefil šlak a ten kluk by mě už nikdy neuviděl. Jako ono by to nebylo tak hrozné, kdyby mezi sebou měli čistě kamarádský vztah, ale když se furt scházeli a rozcházeli? Hlavně mezi tím spolu i spali? Já bych mu teda moc nedůvěřovala. A když jsem se dozvěděla, jakou má minulost? To je hrozný. Myslím si, že Petr by byl mnohem lepší partie.
Každopádně kniha svůj úkol splnila. Díky ní jsem na chvíli zapomněla na tu hnusnou realitu, která mě doma čeká, tedy neustále učení. Krásně jsem si odpočinula a určitě si přečtu i další autorčiny knihy. Díky bohu, že jich má tolik!

proni
04.04.2023 3 z 5

Svého času má oblíbená autorka..tato kniha mi moc nesedla.. má lepší..

Knihomolka506
17.07.2021 5 z 5

Oficiálně přečteno v době kamenné. Rereading po letech. Hlavní hrdinka Linda mi tak trochu přirostla k srdci. Kromě náročné školy, učení, vyhlídek na budoucích 5 let studia a rozvodu s klukem ji osud dává celkem zabrat. Kdy ? V okamžiku, když se maminčin přítel prokecne, že Lin, Linduš jak ji doma říkají není jejich vlastní. Jmenuje se vůbec Linda nebo má úplně jiné jméno? Tak jak to tedy je!? Dvacetiletá holka hledá pravdu...

tittanie
14.05.2021

Když jsem knihu četla poprvé, tak se mi asi líbila více. Teď mě hrozně štvala Linda, která si vůbec nevěřila, co se týče školy a pořád vysvětlovala, že ne až bude doktorka, ale jestli, a pak většinu zkoušek nebo zápočtů udělala na A. Postava Tomáše mi moc sympatická nebyla. Jana a Šárka jsou takové podivné kamarádky. Lindin život není moc veselý.
Co se mi ale líbí, je jak má autorka vymyšlené města a místa v nich. A taky jsem byla ráda, že jsem se dozvěděla něco o vztahu Mikyho a Moniky ze série Zašeptej.

Ennie
20.10.2020 2 z 5

Tak tohle bylo pro mě zklamání. Knihu jsem si chtěla přečíst kvůli Tomášovi (oblíbila jsem si ho v Postel plná růží) a tady na mě zase působil jako frajírek. I příběhy jednotlivých postav mi nesedly, vůbec mě kniha nevtáhla do děje.

Ygrayne
12.09.2020 3 z 5

Tak tady mi ten otevřený konec vadil snad úplně nejvíc ze všech jejích knížek...

Aknel26
21.08.2019 4 z 5

Zajímavý námět a ještě lepší vykreslení mně cizího prostředí studentů stomatologie. Linda prožila velký šok, když se dozvěděla, jak to s ní bylo, a úplně chápu její aktivitu. K rodičům, hlavně k tátovi, se ovšem chovala jak puberťačka. Plusové body dávám za sympatické postavy, pár vtipných situací i návrat Tomáše Koubka a dalších známých.

JancaMia
07.06.2019 3 z 5

Knížka volně navazuje na předchozí dvě knížky bří. Koubkových , Linda byla moc fajn holka a tahle knížka od autorky je jedna z propracovanějších . Na Lanczové jsem vyrůstala a mám jí téměř kompletní tzn. 60 knih. Snad se jednou bude líbit i dcerkám . Ale poslední dobou oceňuju její tvorbu pro dospělé, je to trošku něco jiného.

Cleo De Nile
06.06.2019 4 z 5

Jedna z těch lepších a propracovanějších knih Lenky Lanczové, kde se objevuje téma adopce. Během celé knihy jsem se ani chvíli nenudila, a hlavní hrdince Lindě jsem moc fandila - tohle Lanczová opravdu umí, většina jejích hlavních hrdinek mi byla sympatická, nebo jsem alespoň dokázala pochopit, proč se chovají tak, jak se chovají. Bylo to čtivé a vcelku dobrodružné, určitě neuděláte chybu, když po knize sáhnete. Jen nečekejte nic hlubokého, přeci jen je to kniha pro mladé dívky.

hanka8827
09.04.2019 4 z 5

Moc hezka knizka jen jsem frochu cekala jiny konec ;)

hrosik3
05.03.2019 3 z 5

Kniha na jedno odpoledne, od autorky jsem četla lepší. Beru to jako odpočinkovou četbu, takže svůj účel splnila.

MarKy95
02.12.2018 5 z 5

Četla jsem znovu po delší době, a skvělá knížka. Hlavně Tomáš, to je prostě láska. :)

LeeLoo32
26.10.2018 5 z 5

Tak tuhle knížku jsem slupla jako malinu! :)

Leona91
09.12.2017 5 z 5

Tomáš je má srdcová záležitost takže jsem si knihu velmi oblíbila, ale pouze díky němu.Doufám,že se konečně i on dočká svého šťastného konce. Linda mi moc k srdci nepřirostla. Dokážu si k němu představit lepší partnerku. Velmi pozitivně hodnotím i malou zmínku o Monice a Mikim ze série šeptej. Jsem ráda, že jsou nestálé spolu.

zsykorova
21.08.2017 5 z 5

Kniha se mi četla moc dobře. Děj je hodně zajímavý. Vážně skvělá kniha.

marwinmh
26.07.2017 4 z 5

Typická "lanczovka", četla se příjemně, děj byl svižný, ale - Linda se ke svým rodičům chovala víc než hnusně, ano, neměla to doma růžové, přesto bych od 20leté vysokoškolačky, čekala víc; Tomáš a jeho "je to kamarádka a nevidím na svém chování nic špatného" byl skutečně ze života (pár jemu podobných znám), hodně sympatická mi byla spolužačka Bára, a naprosto nesympatická mi byla Jana, Mili a v závěsu za nimi Šárka.

pavlinkaa
25.03.2017 4 z 5

Lindu jsem chápala, když pátrala po svých biologických rodičích. A k Tomášovi? Jak jsem si ho v knize ,,Postel plná růží,, oblíbila, tady se mi zprotivil. Když nemá vyřešený vztah s bývalou, nemá si začínat nový. Já bych ho hnala ....