Tři strašidelné povídky | Drei unheimliche Geschichten

Tři strašidelné povídky | Drei unheimliche Geschichten https://www.databazeknih.cz/img/books/15_/153282/bmid_tri-strasidelne-povidky-drei-unheimliche-geschichten-153282.jpg 4 3 2

Jazyková úroveň: Pokročilí Kniha je určena pro pokročilé studenty němčiny, kteří chtějí zábavným způsobem rozšířit své znalosti německého jazyka. Obsahuje tři hrůzostrašné příběhy z 19. století, které pocházejí od různých německých autorů. Může být užitečnou pomůckou jak při samostudiu, tak i v hodinách s lektorem pro zpestření výuky. V publikaci najdete: - zkrácené příběhy v jazyce originálu, - zrcadlový český překlad, - okomentované gramatické a lexikální jevy, které se vyskytují v textu, - kontrolní otázky, kterými si ověříte porozumění německému textu, - vysvětlivky k německé výslovnosti, - německo-český slovníček v závěru. K tomuto vydání knihy patří také audionahrávka, která tyto tři příběhy obsahuje jako poslechový text. Každá z povídek je namluvena ve dvou verzích: jako audiokniha, kde text je čten jen jedním mluvčím, a jako dramatizace s více mluvčími. Povídky plné napětí a strašidelné atmosféry vám pomohou proniknout do tajů německého jazyka, obohatit slovní zásobu a zdokonalit se ve výslovnosti.... celý text

Literatura naučná Učebnice a slovníky
Vydáno: , Edika
Originální název:

Drei unheimliche Geschichten


více info...

Přidat komentář

los
17.05.2018 4 z 5

dobrá, poutavá četba spojená s nenásilnou výukou
praktické zrcadlové vydání s poznámkami pod čarou a výkladem obtížnějších pasáží gramatických i lexikálních (není třeba v knize listovat dozadu)

kirkous
29.08.2013 4 z 5

Skvělá pomůcka k výuce němčiny. Je fajn, když se člověk učí na textech, které ho zároveň baví. A zvlášť, když si to může i poslechnout. Jen ty dramatizace za moc nestojí. Ani bych je vlastně dramatizacemi nenazýval.
Z Hauffovy Lodě strašidel / Das Gespendsterschiff na mne dýchala trochu naivní romantika příběhů o pirátech, Gerstaeckerova povídka Germelshausen zato byla pro mne něčím novým, možná to vychází z nějakých pověstí, rozhodně zajímavé, pointu prozrazovat nebudu. A Stormův Bulemanns Haus / Bulemannův dům, to je taková klasika.