Tři prasátka

Tři prasátka https://www.databazeknih.cz/img/books/32_/320259/bmid_tri-prasatka-x6e-320259.jpg 5 17 2

Bylo – nebylo… Kdo už dnes ví? Ale vyprávěla mi to stará moudrá sova, která všechno viděla na vlastní oči, takže to musí být pravda. Žila jednou tři prasátka, která spolu jedla, pila a také hospodařila. Jednoho dne je napadlo, že by si mohla postavit dům. Panečku, to by byla krása! Zamilujte si zas a znovu klasický příběh, tentokrát v prostorovém provedení slavného českého výtvarníka Vojtěcha Kubašty, na jehož knihách vyrůstaly generace dětí v České a Slovenské republice.... celý text

Přidat komentář

Aknel26
01.03.2019 5 z 5

Krásná knížka s prostorovými obrázky a několika posuvnými prvky, na které mě překvapilo, že je od českého autora a vznikla už v 70. letech. Drobná kritika směřuje k poslední straně, která mi přijde zbytečná, jde jen o detailní popis toho, jak se zvířátka s vlkem vypořádala; není tu ani žádná vychytávka. Synovi jsem ji pro jistotu dala až skoro ve třech letech, kdy nehrozilo, že ji poškodí. Kubíček ji miluje a takhle vypadá příběh v jeho podání:
Byly jednou tři prasátka a ty si chtěly postavit dům, ale nemohly se dohodnout jakej. První prasátko chtělo dům ze slámy, druhý prasátko ze dřeva a třetí prasátko z kamenů. A tak se rozešly.
První prasátko šlo na pole a nasbíralo si tam slámu a postavilo si domeček. A ten domeček byl moc hezkej a přišel vlk a chtěl se dostat dovnitř. Ale prasátko ho nepustilo, tak se vlk „ožužil a ten domeček uošlapal“. A prasátko jen tak uteklo.
Druhý prasátko šlo do lesa a tam si nasbíralo dřevo a postavilo si domeček. A ten domeček byl moc hezkej a přišel vlk a chtěl se dostat dovnitř. Ale prasátko ho nepustilo, tak se vlk „ožužil a ten domeček uošapal“. A prasátko jen tak uteklo.
Třetí prasátko šlo do kamenolomu a tam si nasbíralo kameny a postavilo si domeček. A ten domeček byl moc hezkej a přišel vlk a chtěl se dostat dovnitř. Ale prasátko ho nepustilo, tak se vlk „ožužil“ a ten domeček chtěl taky „uošapat“. Jenže ten domeček byl moc pevnej, a tak si vlk řekl, že se dostane dovnitř komínem. Ale prasátka byla chytrá a rozdělala oheň a vlk spadl do ohně a popálil se. A všechny zvířátka se na něho smály.

whale77
21.03.2017 4 z 5

Pěkný jednoduchý text známé pohádky doplněný hezkými prostorovými obrázky. Prostorovými – tedy knížka vhodná jen pro děti bez demoličních sklonů.


Kniha Tři prasátka je v

Přečtených17x
Čtenářské výzvě2x
Knihotéce7x
Chci si koupit3x
dalších seznamech1x