Tři mocné ženy

Tři mocné ženy https://www.databazeknih.cz/img/books/44_/44817/bmid_tri-mocne-zeny-Ifb-44817.jpg 3 20 4

Román Tři mocné ženy vypráví o silném vzdoru hrdinek a o jejich snaze uchovat si důstojnost v patriarchální společnosti. Úspěšná advokátka Norah nachází dostatek sil, aby se postavila původci rodinného neštěstí a tak dokázala, že ženská hrdost se nedá snadno pokořit. Bývalý středoškolský profesor Rudy žije v nešťastném vztahu s manželkou Fantou, s níž musel před lety prchnout z její vlasti, čímž ji připravil o možnost pokračovat v úspěšné kariéře. Mladá a bezdětná vdova Khady je zavržena rodinou svého manžela a donucena vydat se na cestu do Francie. Co všechno nás spojuje a co nás rozděluje? Jak pevně nás kořeny, zapuštěné přes půl zeměkoule, drží v jedné kultuře, ačkoliv jsme vyrostli a žijeme v kultuře odlišné? Je možné sám sebe i s kořeny vyrvat a bez úhony žít jinde a jinak?... celý text

Literatura světová Romány
Vydáno: , Jota
Originální název:

Trois femmes puissantes , 2009


více info...

Přidat komentář

janinca
07.08.2020 5 z 5

Celkem mě zaráží tak nízké hodnocení. Knihu jsem si přinesla z knihovny a popravdě zas až tak moc se mi do ní nechtělo (díky hodnocení).
Ale teď jsem ráda, že jsem ji přečetla.
Příběhy sice nemají strhující děj, ale vnitřní svět hlavních hrdinů strhující je!
Jak shrnula sama autorka: "Ty ženy nejsou mocné, protože měly ve světě nějakou moc, protože by byly důležitými, vlivnými osobami; jsou obyčejné, ale mají moc měnit svět, skutečnost okolo sebe."

bookemma
11.04.2019 3 z 5

Bezprostředně po dočtení se moje pocity mísí v jednu velkou bouři. Lítost, znechucení, bolest, nenávist, strach, něha, smíření...Těžko říct, který z těchto pocitů převládá. Poslední příběh byl jednoznačně nejsilnější, výpověď ženy, která nemá nic, nic neznamená, nikdo nezná její jméno, jen ona sama, a to jí možná dává sílu se nevzdat. Ona je Khady Demba. A i když to nikdy jiný neví, pro ní je to dostatečný důvod k boji. Nestává se nikým, ale zůstává Khady Dembou, která bojuje za svůj život.


Šárka_D
15.09.2014 3 z 5

Moc zajímavý pohled na osudy tří původem afrických žen, které žijí nebo se snaží žít v odlišné kultuře. Hodně se mi líbil hlavně příběh a pomalu odhalované rodinné tajemství.

KKlara
29.12.2013 5 z 5

Prvni dve novely tak pluji, ctenar si sklada pribeh z malych stripku. Treti novela ty prvni dve dokresli ve vsi hruze.

Od knihy necekejte dej, zadny spad. Ale ne vsechny knihy musi byt takove. Ja se diky teto zamyslela nad hromadenim statku (cetla jsem ji behdm Vanoc), kdyz existuji necivilizovane zeme, chude, s realnymi lidmi a jejich sny dostat se do blahobytne Evropy.

Štítky knihy

francouzská literatura

Autorovy další knížky

Marie NDiaye
francouzská, 1967
2010  69%Tři mocné ženy
2007  56%Čarodějnice
2021  80%Ladivine
2022  %Pomsta mi patrí

Kniha Tři mocné ženy je v

Přečtených29x
Čtenářské výzvě1x
Doporučených2x
Knihotéce24x
Chystám se číst20x
Chci si koupit4x