Gangréna

Gangréna https://www.databazeknih.cz/img/books/41_/415975/bmid_gangrena-9PB-415975.jpg 4 219 57

Brutálny bombový útok, ktorý si vyžiadal niekoľko obetí, otriasol celým Švédskom. Polícia má podozrenie, že išlo o teroristický čin, preto sa do vyšetrovania zapája aj Národné operatívne oddelenie. Zakrátko sa podarí zatknúť podozrivého, lenže ten jednoznačne popiera, že by krvavý čin spáchal. Technické dôkazy však svedčia proti obvinenému mužovi. Olivia Rönningová a komisárka Mette Olsäterová sa obávajú, že by mohlo dôjsť k justičnému omylu, a preto obnovia vyšetrovanie prípadu. Prvý raz ho samostatne vedie Olivia. Ocitá sa vo svete, kde sa muži dopúšťajú sexuálnych zločinov a v záujme udržania moci sú schopní čohokoľvek. Tom Stilton sa zdržiava v meditačnom centre v Thajsku. Potrebuje sa pozbierať a spamätať zo zločinu, ktorého sa nedávno dopustil. V centre ho kontaktuje neznáma Švédka, ktorá potrebuje jeho pomoc pri hľadaní muža. Údajne žije na riečnej lodi v Zlatom trojuholníku, odkiaľ pochádza veľká časť svetovej produkcie heroínu. Tom Stilton ponúkanú prácu prijme a vyšetrovanie vedie k nečakaným odhaleniam.... celý text

Literatura světová Romány Thrillery
Vydáno: , Ikar (SK)
Originální název:

Gangrene/Kallbrand , 2018


více info...

Přidat komentář

kaca1530
15.03.2024 4 z 5

Naprosto nepravděpodobné množství náhod, přesto skvělá a čtivá knížka! A jinak se nám to tam od začátku hemží dost neprofesionálními policisty.

Privilegius
06.02.2024 4 z 5

Tentokrát to bylo malinko jiné, místy trochu přehnané, ale děj docela odsýpal a nakonec se mi to docela líbilo.


Lolila
01.12.2023 5 z 5

Ďalšia téma, ktorá hýbe svetom. Dej sa odohráva vo Švédsku a aj v Thajsku, ale nebudem zachádzať do podrobností. Napínavé, s rôznymi odhaleniami. Možno sú nejaké situácie tak trošku prehnané, ale aj táto časť bola veľmi dobrá.

Timkim
08.11.2023 5 z 5

Tak tento díl mě bavil prozatím nejvíc. I když ze začátku jsem si ohledně Olívie říkal, jak někdo může být tak pitomý a naivní. Chovala se jako husa. Kdežto Tom, to bylo jiné kafe. Jeho linka byla perfektní.
Pěkně vymyšlené, i když několik nelogických věcí by se našlo. Za mě dnes spokojenost. 90%

mataj
27.10.2023 4 z 5

Děj knihy se střídavě odehrává ve Švédsku a v Thajsku. Olivia pátrá po člověku, který nastražil bombu do auta známé švédské státní zástupkyně, kdy při výbuchu zemřela celá rodina a Tom v Thajsku hledá neznámého muže s temným tajemstvím. Napínavé čtení, při němž dojde k mnoha neuvěřitelným odhalením.

Čmeláček
30.09.2023 5 z 5

Tohle je řada, která nemá chybu a dá se číst pořád a v podstatě bez přestávky :). Ani tenhle případ nemá chybu, je prostě výborný a nedá se odložit. No ale teď si musím dát chvilku pauzičku a přečíst si něco oddechovějšího :).

Nuttelka
20.08.2023 5 z 5

(Audiokniha)
Co díl, to perla.. I já si dala hned dva díly za sebou a teď si musím dát oraz, co si budeme povídat, každý případ je tu dost těžký, náročný, zapeklitý, propletený.. Ale navíc byl tento díl i dost nápor na city.. hodně dojemných věcí, situací a událostí.. Tato dvojice autorů mi dává docela zabrat :-) Ale v dobrém slova smyslu, opravdu moc povedená série a děkuji Martinovi Stránskýmu a Anitě Krausové, že jí vdechli život.

m_martina
29.07.2023 5 z 5

Hned po čtvrtém dílu jsem si přečetla tento pátý s názvem Gangréna. A bylo to zase výborné čtení, které jsem jen těžko dávala z ruky. Doporučuji, ale teď si dám chvíli pauzu, než si přečtu pokračování.

nicoolka25
03.07.2023 3 z 5

Kniha přečtena díky čtenářské výzvě. Místy nelogické, sem tam jsem měla chuť knihu odložit- něco tam chybělo, ale konec dobrý-dočteno.

Kerberos
21.06.2023 3 z 5

Asi půjdu proti proudu, mě se zdá vše překombinované,občas nelogické,sice se řeší závažné trestné činy,ale něco tomu chybí.

dlabikk
31.05.2023 5 z 5

(SPOILER) Pátá jízda opět na 1 s * :o) Namluvené Anitou Krausovou a Martinem Stránským nemá chybu. Zdánlivě dva samostatné případy se propojí v jeden a začíná strhující vyšetřování. Není nutno se nijak víc rozepisovat, abych se zbytečně neopakovala (autoři pěti hvězdičkových komentářů to již napsali za mne). No a ten konec byl suprovej. Co je na této sérii skvělé, že co díl to větší zážitek, což se mi u delších sérií moc nestává. Jo ... a pro skvělý zážitek je opravdu nutné číst postupně, jinak ten WOW efekt nenastane. Mrzí mne ale, ze se loučíme s Mette. Snad si vyžádají aspoň ke konzultacím v dalších případech :o)

janina66
24.05.2023 5 z 5

Já jsem opět velmi spokojená. Jako předešlé jsem vyslechla audio. Tato série si pořád drží vysokou laťku.
Líbí se mi, že 2 vyšetřování na různých místech, vedou v jedno. Dalo by se říci 2v1.
Tento díl se mi líbil více, než předešlý. Hodně pestré.

Gibis
18.05.2023 4 z 5

(SPOILER) Pořád mě tuto sérii baví číst, i když od přečtení prvních dílů již uplynulo několik let. Líbilo se mi propojení dvou na první pohled nesouvisejících případů, kdy je jeden vyšetřován ve Švédsku a druhý, který je mnohem záhadnější, v Thajsku. Bylo tam sice pár nějakých nesrovnalostí, či nelogičností a asi nejvíce přitažený za vlasy mi přišel Dechův výslech, kdy měl popálené a ohořelé celé tělo, ale v klidu s vyšetřovateli seděl u stolu při výslechu, ale přesto mě to bavilo a těším se na další díl.

SimonaP
07.04.2023 3 z 5

No nic moc. Spousta nelogičností. Časová posloupnost s Dechou na parníku a ve Švédsku? Švédská policistka v důchodu vede vyšetřování vThajsku a zařídí letenky? Nevím, bylo to prostě divné.

hana1039
24.03.2023 5 z 5

Audiokniha:
Další skvělý díl, fakt moc dobrý...v tomto příběhu nastane pro Olivii zlom ve své kariéře, vyřeší se více věcí, nejen bombový útok a zneužívání dětí v Thajsku...

INCOGNITOREADER
13.03.2023 5 z 5

Tahle série mě opravdu neskutečně baví. Co je zajímavé, že to co se píše v anotaci hned na začátku je tak zhruba v polovině knihy. Všechny hlavní postavy jsem si oblíbil. A díky tomu i když děj skáče od jedné k druhé tak vám to vůbec nevadí. Chvíli si užívate jednu a za chvíli zase druhou. Tohle se moc často nedaří a většinou je vždy jedna z dějových linek slabší, ale tady to neplatí. Rozhodně sérii doporučuji.

martineknatasa
11.03.2023 5 z 5

Ani tento díl mě nezklamal. Moc jsem si všechny vystupující postavy oblíbila. Jdu číst další díl a už se na něj moc těším.

85098211
22.10.2022 5 z 5

Za sebe mám takový pocit, že tato série určitě nestagnuje, pokud jde o kvalitu ;-). I tento v pořadí již pátý díl byl podle mého názoru vynikající, přestože jsem se na začátku musela opravdu hodně soustředit, abych pochopila jednotlivé souvislosti. Knihu jsem opět poslouchala jako audio v němčině a to bylo (jako ostatně vždy) načtené na jedničku! Ale také já bych doporučila ostatním - stejně jako například už Šánka přede mnou - číst jednotlivé knihy postupně, protože na sebe docela navazují. Teď již ale nebudu odbočovat a konečně se s vámi podělím o svůj názor k tomuto případu ;-).
Mette musí odejít do důchodu a skoro se toho bojí. Tato silná žena a skvělá komisařka, která všechno drží hezky pohromadě, která i v tom největším chaosu zachovává klid a objektivitu, si musí zabalit a jít? No, to snad ne! ;-) Pak ale dojde k bombovému útoku a Mette se ocitá zase přímo uprostřed dění. Paralelně k tomu se Tom snaží v Thajsku odpočívat se svou kamarádkou Lunou a nevlastní sestrou Aditi, cvičit jógu a najít vnitřní rovnováhu. Ale takový život není nic pro něj, Tom se izoluje a stává se stále nepřístupnějším. Proto, když ho jedna Švédka pověří pátráním po jisté osobě, je pro něj tato práce více než jen vítaná, přestože mu při ní půjde dokonce i o život... Tyto dvě zdánlivě nesouvisející dějové linky autoři nakonec bravurně propojí a čtenář ani nestačí zírat, jak promyšlené a originální to nakonec všechno bylo :-). A také Olivia zde nepřijde zkrátka - to jako samozřejmě ;-). Za sebe nemám tedy opravdu co vytknout, kniha se mi líbila moc a časem se budu zase těšit na další případ...

Arwen777
18.05.2022 5 z 5

Moje druhá kniha od této autorské dvojice a moc se mi líbila. Sice se mi nepodařilo číst sérii od začátku, naskočila jsem někde za prostředkem, ale co se dá dělat.
Tento díl se mi skvěle četl. Začíná pomalejším rozjezdem a dvěma nesourodými a spolu nesouvisejícími linkami a postupně se přeměňuje ve strhující dobrodružství v thajské džungli, zatímco ve Švédsku se vyšetřuje a uzavírá bombový útok. Do poslední chvíle nepřijdete na rozuzlení a propojení, které, uznávám, je poněkud nepravděpodobné, zato však velice čtivé a uspokojivě zakončené.
Další díl na mě vykouknul v knihovně, tak se mám na co těšit. A Vám zatím doporučuji tento.

lenkavildomcova
05.04.2022 5 z 5

Skvělé, dala bych i více než 5.

Autoři knihy

Rolf Börjlind
švédská, 1943
Cilla Börjlind
švédská, 1961

Kniha Gangréna je v

Právě čtených3x
Přečtených272x
Čtenářské výzvě17x
Doporučených13x
Knihotéce206x
Chystám se číst113x
Chci si koupit21x
dalších seznamech3x