Tokijský ghúl:re 12

Tokijský ghúl:re 12 https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/486023/bmid_tokijsky-ghul-re-12-Cmk-486023.jpg 5 24 5

Tokijský ghúl:re série

< 12. díl >

Zhrzený Mucuki se pouští do práce a jeho činy mají dalekosáhlé důsledky – především pro Kanekiho a Tóku, ale i pro nic netušící Joriko chystající svatbu s inspektorem Takeomim Kuroiwou. Intriky na velitelství ÚPG mezitím pokračují a Kanekiho organizace GOAT se ocitá pod ohromným tlakem...

Přidat komentář

DarthSoren
01.05.2023 5 z 5

Je vůbec potřeba něco dodávat? To, co v minulém dílu Tóka slíbila, to dodržela :) A emočně je celá ta scéna skvěle napsaná i nakreslená. Klobouček. A co pak dopad toho všeho? Noooo... řeknu to takhle: co jsme celou dobu chtěli, to jsme konečně dostali. Akorát že místo Kanekiho jsme to chtěli být my, protože jak furt říkám, Tóka je kus =DDD
Kaneki si uvědomuje, že něco není v pořádku nejenom s ním a strategie ÚPG je čím dál víc brutálnější. A doplatí na to všichni. Konec je takové to "ticho před bouří" - hodně mi to připomnělo velkou párty Zionu před útokem sentinelů v Matrixu. I zde se veselí (z dobrého důvodu) a za dveřmi číhá nevhynutelná válka. Kresba je nádherná. Konstantně, v celém díle. Bravissimo.

yonda
17.04.2022 5 z 5

(SPOILER) Pro mě velmi hezké. Pozor spoiler! Bude svatba.


Terva
25.02.2022 5 z 5

„Vypadají jako lidé,
avšak ve skutečnosti
jde o bytosti živící se
výhradně lidským masem.
Jedinou výjimkou je káva...“

Ještě není konec, ještě se musí udělat spousty práce. Soužití ghúlů a lidí je zatím jen čirým snem. Kaneki a jeho GOAT jsou v nesnázích. Jedna malá svatbička trochu zromantizuje tento dvanáctý příběh. Zato Macuki provádí, skoro až děsivé činy. Opět spousty krve, soubojů, ale i lásky a napětí. A pozor v kapitole #125, která je celá kreslená na černém podkladě, najdete i spoustu sexu. Čestný ghúlský.

Citát: Měl jsem předem zjistit, kolik vteřin je potřeba, aby to supersivum zaúčinkovalo.

Ještě čtyři knihy do samotného konce, ale osudy všech zúčastněných jako by byly stále nejasné a mlhavé. Opět perfektní scénář a působivá kresba. Jsou zde zase vidět kresby dosahující svou vyzáží podobu fotografiím. Krasný příklad najdete na stranách 35 až 37. Ale i dále v příběhu se tyto „fotokresby“ vyskytují. Toto je první kniha v příběhu, které dávám plný počet hvězd.

Citát: Jsem docela obyčejný člověk...

orangerose
14.02.2022 5 z 5

Další pokračování ze série tokijsky ghul : re, knížka je akční čím víc, bavila mně, už se těším ba 13 díl, ti bude dlouhá doba až vyjde dubnu :)

p3tris
02.02.2022 4 z 5

(SPOILER) Kenovi docházejí síly a každá proměna v ghúla je pro něj oslabující. Ale pomalu začíná poznávat, že bez boje lidi a ghúly nespojí. Konečně také dojde k intimnímu naplnění vzájemných sympatií s Tókou. Jenže s následky, se kterými nepočítal. Stejně jako s nimi nepočítá většina mladých kluků. A tak zatímco ÚPG připravuje na organizaci Goat past, v podobě popravy Joriko, některým inspektorům v čele s Uriem a Saiko začíná docházet, že to oni stojí na té špatné straně.

Autorovy další knížky

Sui Išida (p)
japonská, 1985
2016  85%Tokijský ghúl 1
2016  86%Tokijský ghúl 2
2017  87%Tokijský ghúl 3
2017  86%Tokijský ghúl 5
2019  85%Tokijský ghúl:re 1