Tokijský ghúl:re 11

Tokijský ghúl:re 11 https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/481324/bmid_tokijsky-ghul-re-11-0om-481324.jpg 4 24 5

Tokijský ghúl:re série

< 11. díl >

Haise Sasaki je mrtev, ať žije Ken Kaneki v roli Jednookého krále! Jenže ani přes značnou podporu svých přátel to nebude mít s bojem za mírové soužití lidí a ghúlů lehké. ÚPG pod velením úlisného inspektora Furuty totiž blokuje každý pokus o vyjednávání – ať to stojí, co to stojí...

Žánr:
Literatura světová , Komiksy

Vydáno: , Crew
více info...

DarthSoren
DarthSoren
30.04.2023 4 z 5

Po desátém čísle TG:re jsem si dal kratičkou pauzu (téměř rok =D), nicméně jsem si opět našel na mangu čas. A úpřímně... v první třetině tohohle dílu jsem byl absolutně ztracený. Nemohl jsem se dostat do příběhu i přesto, že jsem si zopáknul co se stalo naposled. Skákání v čase a prostoru v úvodu bylo hodně zmatečné a akční sekvence, jak už je zvykem, spotřebovali hodně mé fantazie, abych je dokázal nějakým způsobem uchopit. Když se ale zpomalilo a přibudlo dialogů, četlo se mi tohle číslo mnohem lépe. Dialogy jsou něčím, co prostě musíte v TG:re ocenit. Tohle je asi jeden z aspektů, kvůli kterému dostávala anime inkarnace takové kapky. Co se zřejmě nedostalo, nebo nepovedlo v anime, je zde napsáno krásně - ať už jde o dialog Kanekiho a Amona, nebo Amona a Akiri, nebo Kanekiho a Takizawu, Tóky a Akiri... je toho hodně dobrého. No a závěr tomu nasadil korunu, protože dialog Kanekiho s Tókou je něco nezapomenutelného a opět je zde vylíčen mnohem lépe než v anime. Škoda toho začátku.

yonda
yonda
17.04.2022 5 z 5

Bez komentáře.. další pokračování sem!


Terva
Terva
22.02.2022 4 z 5

„V tom případě
jí může nejvíc pomoci
právě ta osoba,
která jí nejvíc
nenávidí.“

Kaneki se snaží, ale není to lehké. Chce spojit lidi s ghúly. Ale Jednooký král neustále naráží na překážky. Pár pěkných soubojů, klasická kresba a opět bravůrní scénář. Obálka se také povedla. Je trochu brutálnější, a v obsahu této knihy zjistíte proč tomu tak je. Brutální první kapitola vás nenechá na pochybách, že tohle bude maso.

Citát: Žili jsme jen pro spravedlnost a takhle jsme dopadli.

Zase jsem v příběhu našel několik kreseb, které mě oslovily. Například pohled na město na straně 115. Jakoby takovéto kresby do tohoto světa ani nepatřily. Jsou skoro jako fotografie, a oproti těm, mnohdy až dětským postavičkám a obličejům, působí uhrančivě. Mám rád kresby a fotky domů i sídlišť, stromů a vše, co k tomu patří. Pak otočíte na další stranu, uvidíte Kanekiho a furt máte pocit, že do toho světa nepatří, nebo se tam nehodí. Další povedený díl.

Citát: Já jsem tady šéf!!!!!!

orangerose
orangerose
03.12.2021 5 z 5

Pěkně akcí nabitá knížka nového dilu ze série tokinsky ghul :re, sakra čekání na další pokračování - sakra to bude dlouhá doba

p3tris
p3tris
29.11.2021 4 z 5

(SPOILER) Kniha, ve které je znovu upozaděna akce, aby jsme se posunuli zase někam dále. Což znamená, že jako u podobně laděných dílu, je potřeba věnovat čtení větší pozornost. Protože děj skáče sem tam nejen v místě, ale i v čase. Konečně se nám v sérii vyprofilovala hlavní záporná postava. A budete jí opravdu nenávidět, protože zneužívá nejen svoje postavení, ale díky novodobému "doktoru Mengele" i tvoří nové poloviční ghúly. Z dětí. O to více to bude mít Ken Keneki těžké, ještě navíc, když se konečně se svými city vyslovil Tóce.

Autorovy další knížky

Sui Išida (p)
japonská, 1985
2016  85%Tokijský ghúl 1
2016  86%Tokijský ghúl 2
2017  87%Tokijský ghúl 3
2017  86%Tokijský ghúl 5
2019  85%Tokijský ghúl:re 1

Kniha Tokijský ghúl:re 11 je v

Přečtených31x
Čtenářské výzvě1x
Doporučených4x
Knihotéce25x
Chystám se číst7x
Chci si koupit4x
dalších seznamech3x