To mi zaplatíš

To mi zaplatíš https://www.databazeknih.cz/img/books/36_/365467/bmid_to-mi-zaplatis-BOs-365467.jpg 4 145 54

Měl to být takový kanadský žertík, jaké k letním táborům patří. Vedoucí dívčího oddílu Monica O'Nealová celou dobu všem lezla na nervy, a tak se ji teď ostatní rozhodnou trochu vystrašit. Nic se jí nestane, jen se pořádně vyleká. Vždyť co by se mohlo zkazit? Bohužel všechno. O dvacet let později vyšetřuje detektiv Lucas Dalton nález lidských ostatků na pozemku bývalého tábora. Lucas to místo dobře zná – jeho otec tábor vedl a Lucas tam pracoval onoho osudného léta, kdy beze stopy zmizely dvě dívky. Jedna se podle všeobecného mínění stala obětí uprchlého zločince, druhá se utopila. Lucas ví, že by měl případ s takovou mírou osobní zainteresovanosti odmítnout. Vždyť už teď je jeho kariéra v ohrožení. Ale možná nastal čas, aby konečně někdo odhalil, jak to tehdy všechno bylo. Do místa konání tábora přijíždějí další bývalé vedoucí, aby se společně pokusily poskládat události osudové noci. Každá z nich něco ví. Každá z nich slíbila, že si to nechá pro sebe. Nyní se rozhodnou tento dávný slib porušit. Jakmile se ale do toho pustí, přijde všem vzkaz s jednoduchým výhrůžným sdělením: To mi zaplatíš. A pak se začne znovu vraždit.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Thrillery

Vydáno: , Domino
Originální název:

You Will Pay , 2017


více info...

Přidat komentář

Kira747
09.03.2024 4 z 5

Jak ja jsem rada za ten konec!! Skvelej pribeh, pekne napsany, par postav teda prisernych...docela dost nez par, haha. S autorkou se doufam setkam casteji.

postrach
01.04.2023 3 z 5

Čtena jako e-kniha.Průměr.Kniha se zbytečně táhla.Komentáře od allfonsa a SilvieSisinka jsou trefné.Musela jsem se nutit.


BlueTer
30.07.2022 4 z 5

(SPOILER) Mě se kniha líbila. Samozřejmě jsou zde hluchá místa, jako třeba, že někdo přežije pád ze skály, vydrží ve vodě a pak má tolik energie, že si najde šaty a uteče nebo třeba že všichni spí s každým, ale každý maličký detail se tady počítá a je nakonec důležitý. Zpočátku pro mě byl problém se orientovat v postavách a čase, ale když jsem dávala opravdu pozor, všechno mi to začalo dávat smysl. Pohled všech postav je důležitý, protože dávají dohromady celý příběh. Jednu vraždu jsem věděla a tu druhou jsem tušila. Posledních 100 stran byla naprostá pecka. Myslím si, že největší problém této knihy je, že veškerá akce se odehrává v posledních 200 stranách a tech prvních 200 jsou prostě obkecávačky, co nás mají navést na stopu. Pro mě příjemné a nakonec i velmi překvapivé čtení.

allfonsa
09.01.2021 3 z 5

Strašně zdlouhavá kniha, záživná zhruba na posledních 100 stranách. Mnoho postav a ještě rozděleno na současnost a minulost. Ztrácela jsem se v tom kdo je kdo...

SilvieSisinka
27.12.2020 2 z 5

Nemohla jsem dočíst.Nebavilo mě to.

Bablu
25.12.2020 2 z 5

Nějak jsem se nemohla začíst, patří spíš do podprůměru autorky.

malýčtenář
29.11.2020 4 z 5

Zpočátku jsem byla na základě recenzí na rozpacích, ale vydržela jsem a celkem se mi kniha líbila. S napětím jsem čekala rozuzlení. O překvapení nebyla nouze. Celkem doporučuji.

Katulinka69
03.10.2020 4 z 5

Tak za mě teda super,jediné mínus za zbytečné zdlouhani.

martin3554
22.09.2020 3 z 5

Spíše by názvu knihy slušel "Tábor tajemství" či "Tábor smrti", opět další z knih a la J.P.Delaney, střídání minulosti se současností. Všichni tehdejší vedoucí tábora měli své tajemství, nyní se po dvaceti letech vracejí namísto, aby podali výpověď. Tehdy lhali, aby zatajili těhotenství, jinou orientaci, špehování nebo vraždu. Komu patří nalezené ostatky v jeskyni? Dvě z vedoucích se ztratily, Monika a Ella, stejně jako jeden pomocník. Lucas Dalton syn majitelé tábora a jeden z tehdejších vedoucí, nyní pomocník šerifa, musí znovu otevřít případ, ale i on má co skrývat..

ctenarkaEva
15.09.2020

Jiné knihy této autorky se mi líbí, ale tato mě bohužel nezaujala. Nedokázala jsem se začíst a vzdala jsem to.

Deminka20
23.08.2020 2 z 5

Napínavá kniha, návraty do minulosti mi nejprve vadily, ale pak jsem si zvykla.

RonnieSmithx
20.03.2020 1 z 5

No, co bych k tomu řekla. Dá se k tomu vůbec něco říct? Začalo to jako nějaký ovulační tábor. Ne, fakt, vážně jsem čekala, že nakonec bude těhotná každá dívka, co se tam objevila. Příběh prostě dle mého názoru dost kolísal.
Ze začátku jsem si musela zvykat na styl autorčina psaní. Nebylo mi ze začátku úplně příjemné. Nijak moc mě to nebavilo, ale odvážně jsem se pasážemi protloukala. Měla jsem několik momentů, když jsem si prostě řekla: „Co?" a to nemyslím zrovna v tom dobrém ohromujícím smyslu. Spíš mi to přišlo jako kravina. Celé to bylo přitažené za vlasy a s vyřešením zápletky jsem moc spokojená nebyla. Hlavně ten konec byl jednoduše stupidní.
Jiné autorčiny knihy jsem nečetla, takže nevím, jetsli ty budou o něco lepší, ale s lehkostí na srdci můžu říct, že tahle kniha mě na její další díla rozhodně nenavnadila. Za mě jsou to slabší dvě hvězdičky, což je příhodné, protože když to píšu, tak jsou zrovna dvě ráno.

Verunka045
22.01.2020

Knížka, kterou jsem odložila po cca 80. stránkách. Stále jsem čekala, že se rozjede ale bohužel.

moudivlacek
22.12.2019 3 z 5

Není to klasický thriller, spíš velmi slušná detektivka. Je pravda, že jsem odhadla hodně lumpů a je pravda, že jsem věřila správným osobám. Každopádně je to o tom, že i člověk věřící může být lump nejvyššího kalibru. A je pravda, že mládí neomlouvá nezodpovědnost ani jejich lži. Pravda se zde dlouho schovává, ale po letech nakonec vypluje na povrch.

Sejna1955
15.12.2019

I když jako všechny její knížky mají stejný postup, tak tato knížka se mě nejvíc líbila

Schamila
24.11.2019 3 z 5

Kdyby byla kniha poloviční, asi by to bylo víc jak 71 %, zbytečně obsáhlé, i když to mělo fajn příběh, zkrátka někdy méně je více

laura
10.11.2019 3 z 5

Nebyla úplně špatná, ale že by mě to položilo do kolen, to tedy taky ne... Nevadilo mi množství postav ani střídání časových os, ale tak nějak mě zklamalo, kam příběh vygradoval. Asi jsem čekala něco jiného, navíc jisté vysvětlení postrádalo logiku, nebylo uvěřitelné. Prostě pochybuji, že by se to takhle ve skutečnosti mohlo opravdu stát - ale třeba mohlo. Kdo ví?

Celkově to na mě působí jako slabý odvar toho, co autorka dokázala s příběhem dřív. Čtivé to nicméně bylo, i když - časté opakování jedné a téže věci jen jinými slovy mě dohánělo k šílenství... Už jsem přece věděla, nad čím tak která postava přemýšlí, nepotřebovala jsem to číst podruhé, potřetí, popáté. Takže souhlasím, kdyby byla kniha kratší, vyznělo by to lépe, s vyšším počtem stran totiž příběh ztrácel dech i napětí.

V jednu chvíli tajíte dech a nevíte - a vzápětí víte téměř všechno. Nevím, působilo to na mě jako by najednou autorka už nevěděla jak dál, tak prostě vyložila karty na stůl a doklopýtala do cílové pásky z posledních sil.

Celkový dojem? Trošku obehrané, trošku nudné, trošku zklamání, ale na druhou stranu, pořád přece jen čtivé, dost na to, abych chtěla vědět, jak to dopadne...

zdendula31
21.09.2019 4 z 5

Trošku jiná než ostatní knihy od autorky,ale líbila se mi..

JaninaV.
06.09.2019 3 z 5

Knížky od Lisa Jackson nikdy nezklamaly. Knihy od této spisovatelky mám strašně ráda, ......bohužel u této jsem měla problém se zorientovat v postavách, děj se vlekl a zajímavých snad posledních cca 100 stran. Četla jsem od ní lepší. Za mě takový střed.

Mandlevest
21.07.2019 3 z 5

Knížku zachraňuje, dle mého, posledních , docela napínavých, 100 stran. Chtělo by to zkrátit, hlavně rozvleklý začátek, ve kterém se v podstatě na 300 stránkách nic moc neděje, akorát je zalidněn vícero postavami, které se ve finále špatně pamatují a pro mě jsou tam úplně zbytečně a jejich psychologické sondy prostě detektivce ubírají spád a nemají, dle mého, pro samotný příběh, žádný význam.