To je má Země

To je má Země https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/508694/bmid_to-je-ma-zeme-TBf-508694.jpg 5 4 3

Osudem zavátá na druhý konec světa, do Kalifornie, Indigo Montecourt, osamělá v cizím prostředí a manželství, najde nový domov a přátele v poušti na hranici států Arizona a Utah uprostřed pustých skal, ve vyprahlém údolí obydleném Indiány a divokými mustangy. Stejně jako vítr a slunce vytesaly ikonické skály v Monument Valley, tak putování do pouště a přátelství s Indiány Klahem a Olathe pomohly Indigo najít její pravou identitu. Dobrodružné vyprávění o autorčiných cestách do rezervace indiánského kmene Navaho zavede čtenáře do magického světa původních obyvatel amerického jihozápadu, kde se víra v pouštní božstva a černou magii proplétá s moderní civilizací, která nemilosrdně dobývá indiánské tradice.... celý text

Přidat komentář

ivulka15
08.04.2024 5 z 5

Hezká a zajímavá kniha. Doporučuji.

pajaroh
03.06.2023 5 z 5

Za mě vcelku nečekané příjemné překvapení, ke knize jsem přistupovala opatrně, ale tento příběh české ženy nacházející se v pustých částech Ameriky mě oslovil od první kapitoly. Trochu mi to připomínalo záznamy z cest Patti Smith (jinak opravdu nesrovnávám), hledání svého místa, setkávání se se zapomenutými lidmi i opuštěnými kouty země... Vyprávění má lehce melancholický nádech a naštěstí je bez jakéhokoliv patosu či romantizace indiánů.
Opravdu škoda, že kniha není více známá (stačila by desetina medializace jiných českých superplodných autorek, které si to podle mě ani nezaslouží). Na druhou stranu by tomuto příběhu a myšlenkám masová popularita neslušela.


manka71
23.03.2023 5 z 5

Moje první kniha od Martiny Skaly a musím říct, že se mi fakt líbila. Příběh se odehrává v indiánské rezervaci a tipla bych, že je to příběh samotné autorky, navíc je doplněný autorčinými malbami a fotografiemi. Kniha dává nahlédnout do současného života severoamerických Indiánů, kteří jsou stále vyděděnci ve vlastní zemi. Obdivuji statečnost a vnitřní sílu hlavní postavy - autorky.

Kniha To je má Země je v

Přečtených8x
Knihotéce5x
Chystám se číst21x
Chci si koupit3x