Mrchožrout

Mrchožrout https://www.databazeknih.cz/img/books/41_/415546/bmid_mrchozrout-lwL-415546.jpg 4 486 178

Timothy Blake série

1. díl >

Cestou ze školy se ztratí čtrnáctiletý chlapec. Jeho zoufalá matka obdrží žádost o výkupné. Hodiny tikají a policie nemá žádná vodítka. Proto na scénu vstupuje Timothy Blake, konzultant FBI, který dokáže rozlousknout i neřešitelné hádanky, ale za svoje služby požaduje zvláštní odměnu. Za každý život, který zachrání, jeden vezme, aby ukojil hlad, který jen tak tak drží na uzdě. Tentokrát je ale únosce natolik prohnaný, že je na něj možná krátký i Blake. A navíc Blakovi v FBI přidělili zvláštní agentku, kterou by si měl v jejím vlastním zájmu držet dál od těla. Nehledě k tomu, že za žádnou cenu nesmí dopustit, aby někdo odhalil jeho strašlivé tajemství... celý text

Literatura světová Romány Thrillery
Vydáno: ekniha , Kalibr
Originální název:

Hangman , 2018


více info...

Přidat komentář

Avila
07.04.2024 3 z 5

Tak pro mě kniha zrovna žádná "BOMBA" není...
Mě to přišlo občas dost nudné, jindy zase překombinované a vesměs hoooodně nereálné ( i když se to u knih snažím neříkat.... Protože to už knihy občas bývají...)
Tak dvě a půl*

stesti.s.knihou
27.03.2024 odpad!

TOHLE
BYLO
STRAŠNÝ
!!!

Jako pardon, ale muž, který působí jako civilní konzultant pro FBI a za každý vyřešený zločin dostává za odměnu vězně odsouzeného na doživotí, kterého může sníst???
Navíc má super schopnosti přijít na všechno a vyřešit všechno pouze se základním vzděláním? Bez hlubšího vysvětlení, proč je tak inteligentní a schopen řešit problémy lépe než studovaní detektivové?
Co je moc, to je příliš. Pokud čtete mé recenze, víte, že mám ráda uvěřitelné příběhy. Stejnou měrou si však užívám příběhy s prvky fantastiky či magického realismu. Tohle je ovšem naprostý nesmysl, který pokud měl být uvěřitelný, tak pro mě nebyl; pokud měl být vtipný, pro mě nebyl. Tohle bylo čisté utrpení a jedna z nejhorších knih, co jsem kdy četla (řadím do poličky k sérii After).
1/5, NEDOPORUČUJI.


dencazrnu
09.03.2024 4 z 5

Možná to vypadá jako jedna z dalších obyčejných detektivek, ovšem to by Timothy nesměl být kanibal! Od FBI nedostává výplatu, ale odsouzence k smrti na večeři :-) To si myslím, že může být velké lákadlo pro milovníky pěkně krvavých thrillerů a detektivek. I samotný příběh mě bavil, bylo to promyšlené a o zvraty zde nebylo nouze. Já jsem částečně odhadla, co se tady děje, ale samotného pachatele podle mě dokáže trefit málokdo. Upřímně se však přiznávám, že Timothy byl na mě tak trochu moc. Místy se mi v knize opravdu dělalo nevolno a v tomhle asi nejsem úplně cílová skupina. Každopádně po dějové stránce to bylo velmi povedené a určitě si přečtu i druhý díl, na který se moc těším :-)

Leena87
02.03.2024 5 z 5

Tohle byla skvělá kniha! Ano, místy nechutná, ale to se dalo očekávat dle anotace, která zmiňuje kanibalismus. Timothy mi vlezl pod kůži, hodně inteligentní kanibal se svědomím a vědomím, že to co dělá není dobré. Ale ten jeho hlad..! Zápletka byla skvělá, musím dát za pravdu, že místy to bylo už překombinované, ale i tak mě to bavilo, nevěděla jsem co mě čeká v další kapitole a takové rozuzlení jsem vubec nečekala! A ta jemná romantická linka mě potěšila a moc jsem si přála, aby i přes všechny Timothyho problémy, to klaplo.. Hádanky na začátku každé kapitoly parádně dokreslovaly atmosféru.

LenčaH
01.03.2024 odpad!

Za mě příšernost. Ač Dextera mám hodně ráda, tak tohle byla trapná rádoby kopie. Úseky, kde jí lidi byly až trapně nechutně napsaný, kdyby v knize nebyly asi by bylo lépe, navíc na ně autor dával mnohem větší důraz než na krimi zápletku. Co se týká kriminální zápletky, ta mě bavila zhruba do třičtvrtě knížky závěr jí ovšem poslal úplně do háje. Krásně bylo vidět, že pokaždé když autorovi došel dech tak tam něco fláknul co absolutně nedávalo smysl. Jestli to napsal v tech 13 letech, tak musím souhlasit, že ta mentalita by odpovídala. vysoké hodnocené nechápu. Ani literárně nemůžu říct, že by to bylo čtivý. Jestli chtěl autor šokovat ... kámo, na to jsou tu jiné knihy a rozhodně jsi nedokázal vytvořit atmosféru na nějaké šokování, spíš to bylo nechutný

Lucciella_L
30.01.2024

Tak tohle teda bylo čtivo.... Nic pro slabé žaludky :)

Musím přiznat, že postava Tima pro mě byla sympatická, až na jeho choutky..... Ale vášeň pro hlavolamy přidává knížce hvězdičku (kapitoly s hádankami byly super!).

Timothy je konzultantem pro FBI, kterému to neskutečně pálí a proto si účtuje i "náročný" honorář.... Přesto všechno se dokáže popasovat i s únosem chlapce, který vlastně nebyl tak docela sám.... Jen si myslím, že to on sám mohl to rozzuzlení poodhalit o něco dříve ;)

U této knížky raději nejezte, možná radši ani nepijte. Pravděpodobně totiž nebudete mít chuť ani na svačinu.

petrzel
16.01.2024 5 z 5

Dobrá kniha.

andante
14.01.2024 3 z 5

Antihrdina je zajímavě odpudivý, ale nedává moc smysl. Pochopitelně musí mít mimořádné schopnosti, když se při svém způsobu života nenechal chytit, ale ke konci už je z něj vyložený superman - a přesto je zároveň líčen jako člověk, který nedokáže získat zaměstnání a živoří v chudobě. Samotný zločin je dost přitažený za vlasy a nemůžu se zbavit pocitu, že padouch měl daleko snazší způsoby, jak to celé sehrát.

Criosphinxx
12.06.2023 3 z 5

Na obálce je napsáno: Pro fanoušky Dextera a Hannibala Lectera a to pro mne bylo dosti velikým lákadlem, protože Dextera mám dost rád. A musím tedy potvrdit, že to není jenom lákadlo, že to tak opravdu i je. Tak do poloviny knihy bych i přidal pro fanoušky Sherlocka Holmese, ale pak mi přišlo, že ze schopného pozorovatele se stává nesmrtelný a chybně a nesmyslně konající člověk.

Knihu jsem četl opravdu dlouho a přiznám se, že za to mohlo málo času a čtecí krize. (Jak se tomu v našem knižním světě říká) Ale neřekl bych, že za to mohlo jen to. Dalším důvodem bylo, že ten příběh mi přišel místy napínavý a místy zase nudný a já neměl zase tak velikou motivaci to otevřít a číst dál. Neříkám, že se tam nic neodehrává, ba naopak je tam toho až moc! Hlavní postavě se furt něco stává, ať v přítomnosti nebo minulosti a mě přišlo, že to prostě už bylo až příliš a stalo se to tím nudným faktorem.

Příběh je zamotaný a myslim si, že nemáte šanci odhalit vraha. Když se to dozvíte, budete překvapení, ale až budete vědět jeho/její motivaci, budete zklamaní.

Hodnotím průměrem, protože mám z toho rozpolcené pocity. Na jednu stranu zábavné čtení, na stranu druhou moc překombinované a motivace vraha byla fakt hloupá.

Ačkoliv to mám s Mrchožroutem pade na pade, tak se do druhého dílu pustím.

Ještě dodám, že hádanka před každou kapitolou byla takovým zpestřením a dávalo to v té knize i smysl.

Duchoslp
13.04.2023 4 z 5

Zrovna jsem knížku dočetla a jsem trošku na rozpacích, děj, zápletka a Timothy jsou super. Knížka má spád, je tady spousta zvratů, ale nějak se nemůžu přenést přes ty masožravé scény. Rozhodně nic pro slabší povahy

Liss93
21.03.2023 5 z 5

Po dlouhé době thriller, u nějž jsem neměla tušení, co mě s další kapitolou čeká. A když už jsem si myslela, že vím, kdo za vším je, tak se všechno převrátilo o 180°. Doporučuji, ale upozorňuji, že to není nic pro slabší povahy (a žaludky).

Holly.W
10.02.2023 4 z 5

Tohle bylo dobrý. Zase něco trošičku jiného, než ty spousty thrillerů, jimiž jsou narvaná knihkupectví. Pro mě je tato kniha příjemné překvapení. Sympatický, i když ne úplně normální hlavní hrdina. Děj je svižný, rychle ubíhá, je plný překvapivých momentů a čtenář se ani na chvilinku nenudí. Určitě v četbě této série budu pokračovat!

Buchtičkajani
10.09.2022 3 z 5

Pro mě to bylo divné a nechutné. On mi
byl chvílemi i sympatický. Konec byl nepředvídatelný a pachatele jsem do poslední chvíle neuhodla. Ale můj šálek kávy, to nebyl.

Sonča2
11.06.2022

Po padesáti stranách odloženo, hlavní hrdina mě ničím nezaujal, stejně jako jeho případ. Srovnání s Dexterem je mimo mísu, to jsem zvládla všechny knihy.

WaN635
02.05.2022 5 z 5

Takže jednoduše a výstižně - byla to síla. Netradiční thriller, čtivý, napínavý. Při Timothyho stravovacích návycích jsem několikrát v průběhu čtení znechuceně krabatila čelo.
Kniha se ovšem ani tak nedala odložit. Konec překvapivý.
Jinak pro mě bylo i překvápko, že autor je poměrně mladý člověk a většinou píše knihy pro mládež. Třeba nám zde roste nový Chris Cartera. Doufám, že série bude pokračovat nejen druhým dílem.

Pajic21
25.04.2022 3 z 5

Chápu, ze autorův záměr byl spíše šokovat a odlišit se, ale na můj vkus moc překombinované a scény o kanibalismu spíše úsměvné a nerealistické. Závěr mě zklamal. Ale velké plus bylo, ze se v knize pořad něco dělo.

Kekik
20.04.2022 5 z 5

Tato kniha jen tak nezapadne.
Nejsem fanynka lidožroutů, a až do odhalení, proč se z něho stal kanibal, jsem Blakeovi nemohla přijít "na chuť". Ale pak vše konečně zapadlo na své místo. Byť stále je ta představa odporná.
Není to ale kanibalismus, který knihu odlišuje od jiných thrillerů. Autor se nedrží dle klasické šablony. U jiných tak nějak podvědomě tuším, co přijde. Zde jsem byla často překvapená. Ne z odhalení pachatele, ale z celkového vývoje události. Nebo alespoň mně to tak připadá.
Stále nevím, co si o Blakeovi myslet.
Určitě si přečtu další díl. Tento první skončil dosti zajímavě.
Autor na mě působí moc sympaticky. Všestranně nadaný člověk.

Bar16
23.02.2022 3 z 5

Hodně jsem přemýšlela, jak ohodnotit tuto knihu, protože byly chvíle, kdy mě fakt bavila a chvíle, kdy se děj trochu táhl. I přesto, že byl konec dobrý, jsem se rozhodla dát zlatou střední cestu - tři hvězdy. Námět knihy se mi ale líbil, některé pasáže se mi sice zdály přehnané, ale na to jsem asi už zvyklá. Dejte autorovi šanci, já se na druhý díl určitě jednoho dne vrhnu. :-)

Django
17.02.2022 4 z 5

Příjemné překvapení. Svižné, originální, netlačí příliš na pilu. Hlavní hrdina se chová racionálně (v rámci mezí své závislosti). Balancuje na hraně sympatičnosti, tudíž čtenáři vesměs nevadí, když se mu děje i nějaké to příkoří. Těším se na další díl.

Yumecz
04.01.2022 3 z 5

Hlavní hrdina, který je jak dobrák, tak i záporák. Hned po prvních stránkách bylo zřejmé, co je tajemná hlavní postava zač. Lehce přitažené za vlasy, ale budiž.
Dalo mi hodně práce se pročíst do poloviny knihy, kde se teprve začal rozjíždět hlavní děj. Ostatní do té doby byla omáčka, která nám měla trochu osvětlit život hlavní postavy, ale bohužel se tato část dle mého názoru nepovedla. Občas jsem se přistihla, že jen letmo projíždím očima řádky, abych se už konečně posunula v příběhu dál.
Druhá poloviny knihy byla konečně akce, ale nic co bych nečekala. A když už pro mě byl určitá dějová linka zajímavá a přineslo by trochu šťávy do příběhu, to se ve výsledku vůbec neřešilo a měla jsem pocit, že autor hodně spěchá, aby dohnal to, co v první polovině zameškal.
Závěrem hodnotím knihu: ani neurazí a ani nenadchne. Ale považuji jako mimo porovnávat tento počin s Dexterem.

Štítky knihy

thrillery FBI kanibalismus

Autorovy další knížky

Jack Heath
australská, 1986
2019  80%Mrchožrout
2021  85%Lovec

Kniha Mrchožrout je v

Právě čtených10x
Přečtených621x
Čtenářské výzvě75x
Doporučených35x
Knihotéce335x
Chystám se číst261x
Chci si koupit41x
dalších seznamech4x