Tiché dítě

Tiché dítě https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/472566/bmid_tiche-dite-3Ra-472566.jpeg 4 170 50

Její syn zná pravdu. Co mu brání promluvit? Šestiletý Aiden zmizel při povodni. Jeho tělo se nenašlo a Emma se musela smířit s tím, že svého syna už nikdy neuvidí. O deset let později je připravena založit rodinu s novým partnerem. Aiden se však zjeví jako přízrak z minulosti a zranění na jeho těle vypovídají o tragickém příběhu, který nikdo neuslyší. Chlapec totiž nemluví. Jeho mlčení je pro matku daleko trýznivější, než kdyby se konečně dozvěděla, kdo jejího syna unesl.... celý text

Literatura světová Thrillery
Vydáno: ekniha , Motto
Originální název:

Silent Child , 2017


více info...

Přidat komentář

ma-angel
28.02.2024 4 z 5

To tedy bylo něco. Příběh mě pohltil a unášel jako rozvodněná řeka Ouse a ani na chvíli nenechal spočinout. Nemohla jsem se od Aidenova osudu odtrhnout, tolik jsem bažila po odpovědích, přestože už zhruba od poloviny příběhu se dalo vytušit, kdo je únoscem. To mi vůbec nevadilo, autorka se snažila šikovně mást a odvádět pozornost jiným, neméně zajímavým směrem. Po té spanilé jízdě byl překombinovaný konec zklamáním a zanechal rozpačitý dojem. Finální brutální "bitva" se zloduchem byla v knize tohoto typu naprosto zbytečná, stejně jako zapojení některých osob (nebudu spoilovat). Při zpětném objektivním ohlédnutí čtenář napočítá těch nepochopitelných a nelogických věcí víc, to ovšem nic nemění na skutečnosti, že při čtení jsem byla natolik pohlcena dějem, že jsem je vůbec nevnímala a tak to má být. Proto nakonec 4 hvězdy.

MiraRunaway
27.11.2023 4 z 5

Čtyři hvězdy za strhující čtění. Nad přehnaností, nereálností a překombinovaností přivírám očko, protože se to četlo velice dobře. V knize se sešlo tolik osob s nepředvídatelným vzorcem chování, že rozuzlení uhodnout nešlo. Právě proto je to asi tak zábavné. Zajímavá je i těhotná hlavní hrdinka, které můžeme jen závidět neskutečnou fyzickou kondici v pozdním těhotenství. Chvílemi jsem protáčela oči, ale třeba to tak někdo má :) Nevím :)


anovy64
31.10.2023 4 z 5

Kniha se četla dobře, námět zajímavý, ale závěr trochu překombinovaný a ztrácel na realitě, škoda.

Nikusha
02.08.2023 4 z 5

Nemůžu říct, že by mě to nebavilo. Zajímavé téma, od začátku to odesejpá, člověka to přiková a čte pořád dál. Ale pak se to začne trochu omílat, konec kapku překombinovaný. Každopádně do poslední chvíle si nejste jistí kdo je ten padouch.

PolBara
14.07.2023 4 z 5

Rozhodně zajímavá knížka, vtáhla mě do děje. Dobře se četla. Během čtení jsem napjatě čekala, kdy už se Aiden nějak projeví, promluví. Jen konec poněkud zvláštní, trochu překombinovaný.

rilajaan
23.06.2023 4 z 5

Kniha určitě stojí za přečtení, ale mám smíšené pocity - hlavně z vylíčení hlavní hrdinky. Přišlo mi to jako by to byly dvě osoby.

kalache
27.03.2023 4 z 5

...asi by mně taky nebylo do řeči,což?...

Hvězdinka
25.07.2022 3 z 5

Kdyby měla kniha o sto stran méně, vůbec by to nevadilo. Vleklo se to. Promluví / nepromluví? No a závěr, toto se zvládne v 9. měsíci??? Tečka, a dokonce sladká tečka.

Martiiiik
22.07.2022 4 z 5

Tak to byla zvláštní kniha :-) Na jednu stranu dobré téma, bylo tu i hodně napětí a emocí.. ale tak nějak mi tam neseděly odbočky do budoucnosti a vlastně i Aidenovo chování.. Bylo to mírně zvláštní.. I dost věcí tam moc nesedělo.. Tak za to hvězdičku dolů, ale jinak to nebylo vůbec špatné počtení :-)

escapelle
15.06.2022 4 z 5

Kniha mě bavila. Celou dobu jsem si myslela, že vím kdo Aidena unesl, takže závěr mě trochu překvapil. I když jsem dotyčného z nekalostí podezřívala právem.
Jako jo,bylo to takové trochu přitažené za vlasy, ale bavilo mě to.

PetraBery
09.05.2022 3 z 5

Zmizelé a nalezené dítě - námět, který je zpracován ve více knihách. A v této to není úplně marné, bavilo mě postupné odhalování pachatele i lidí okolo. Kdo Aidena unesl jsem začala tipovat v době, kdy se osoba v knize objevila. Ale celkově dobré čtení.

Danago
29.04.2022 4 z 5

Za mě to nebylo vůbec špatné. Na začátku to připomíná často zpracovávané téma, kdy vrací dítě, které je již 10 let považováno za ztracené a prohlášeno za mrtvé , Chlapec , který se podle všech utopil při povodni. Děj mě překvapoval od samého začátku a nutil mě k zamyšlení , co bude dál? Kniha ukazuje že návrat ztraceného synka po deseti letech nemusí být jen štěstí. Jeho rodiče už se vzdali svou vlastní cestou a najednou tak obrovská změna. Chlapec nemluví, proto se rozbíhá vyšetřování a podezřelý je úplně každý. Emma matka hocha se dostává do stavu, kdy už nikomu nevěří a chlapec se také chová velmi zvláštně. Desetileté věznění se podepíše na každém. Samotný konec je trošku překombinovaný, přesto mě pachatel nenapadl vůbec, osobně jsem jej moc neregistrovala. Za mě napínavé a zajímavé čtení s prvky psychologického thrilleru.
Hon novinářů za každou i nepotvrzenou senzací je odstrašující.
Místy je děj trochu kostrbatý, proto o jednu hvězdičku méně.

Belanna
27.03.2022 4 z 5

Vůbec to nebylo špatné. Zajímavý námět, dobře propracovaná psychologie, začátek a konec napínavý. Sice jsem od poloviny knížky tušila, kdo za tím stojí, ale nevadilo mi to a nezkazilo celkový dojem.

lapagerie
25.02.2022 3 z 5

Emmin život bych žít nechtěla. Rozbil se jí na kousíčky a to ne jednou, ale hned dvakrát. Ztráta dítěte, nový život. Pak obrat o 180 stupňů a všechno je zase pryč. Během dvou tří týdnů se Emmin svět obrátí naruby, jistoty mizí a následuje jen chaos, strach a zoufalství. Konec částečně překvapí.

Micha-Él
18.02.2022 2 z 5

Hvězdičky dávám především za slibný začátek a jakžtakž napínavý konec, kde se vše vyjasní. Podle mě kniha nemá s thrillerem mnoho společného, prostředek se nekonečně táhnul, opakovaly se situace i věty a vůbec to působilo jako pouhá vata. Co chci ale podotknout, je, že kdyby autorka příběh zpracovala lépe, rozhodně by mohl vzniknout napínavý psychothriller. Takhle se veškeré napětí smrsklo na pár kapitol na konci, škoda...

ZuzkaMolko
29.01.2022 2 z 5

Kniha je napsána velmi čtivě. Čte se velmi rychle a děj dobře plyne. Bohužel již od půlky tušíte, kdo je pachatel, což ubírá knize na napětí. Ke konci knihy jsem četla už tak nějak bez emocí a po dočtení knihy ve mně nezůstal žádný pocit. Žádná z postav mi extra nepřirostla k srdci.

asterixka
29.01.2022 1 z 5

Tato kniha byla jedna velká tragédie; zejména stylem psaní, příběhem a v neposlední řadě chybami v překladu. Nedoporučuji.

Zunka616
27.01.2022

Pro mě byla skvělá nečekala jsem ten konec dobře napsaná doporučuji všem

martina.culik
16.01.2022 3 z 5

Musím přiznat, že jsem měla trochu problém s překladem, resp. s chybami, které v knize byly. Pokud je v knize více než 5 překlepů nebo chyb, odvádí mě to od samotného děje. Za tyto nedostatky korekce proto ubírám část hodnocení.
Samotný příběh se ale četl velice dobře.

micha-ella
22.12.2021 3 z 5

Ze začátku se zdálo, že to bude knížka na pět hvězdiček. Psychologicky výborně rozjetý příběh, ovšem v jeho polovině už jsem jednu hvězdičku ubrala a pak další za naprosto nezdařený, doslova pitomý závěr. Autorka možná sama nevěděla, jak z toho ven, chtěla zřejmě naplnit thrillerovou šablonu, ale úplně to tím zkazila.