TGM

TGM https://www.databazeknih.cz/img/books/22_/225454/mid_tgm-225454.jpg 4 7 3

Nová kniha o prvním československém prezidentovi T. G. Masarykovi obsahuje kromě základního textu také různé zajímavosti a především nově objevené písemnosti vlastnoručně psané TGM. Kniha je doprovázena množstvím obrazového materiálu a vychází v roce stého výročí vypuknutí první světové války, která ve svých důsledcích vedla k rozpadu Rakousko-Uherska a vzniku samostatné Československé republiky, na čemž se Masaryk aktivně podílel.... celý text

Přidat komentář

veronika4001
06.03.2024 5 z 5

Kniha, o níž bych spíše řekla, že se jedná o skicu neboli "náčrt" či osnovu, je souhrnem života T. G. Masaryka; lehce čtivá, zaměřená na důležitá a poměrně známá fakta a fotografické ukázky.
Velice přehledná stručná biografie.
Hovory (Karla Čapka) s T. G. M. jsem před mnoha lety četla, a teď si nějakou chvíli počkám na Novou Evropu, která mě snad přivede na Masarykovy myšlenky o jednotném státě - Československé (demokratické) republice.
Knihu TGM od Fr. Emmerta doporučuji už kvůli fotografii dopisu, který v plynulé češtině napsala Charlotte Garrigue.

Roberta
21.12.2017

Tak mi to prislo napsano trosicku horkou jehlou, styl ucebnice.


radekk33
04.01.2016 5 z 5

Moc pěkná kniha pojednávající o jedné z největších osobností českých dějin. Kniha je psána velmi stručně a jasně, velmi dobře a rychle se čte. Dle mého názoru se jedná o základní kostru života T. G. M. Jsou v ní obsaženy nejznámější kauzy a události spojené s jeho životem. Potom je na každém, aby si ke konkrétnímu tématu našel podrobnější a rozsáhlejší literaturu.