Krize jako šance

Krize jako šance https://www.databazeknih.cz/img/books/18_/188066/bmid_krize-jako-sance-188066.jpg 5 10 5

KRIZE JAKO ŠANCE Jak řešit krize a napříště se jim vyvarovat Vystoupit z vlastního popela jako bájný pták Fénix Krize v sobě mívají něco znepokojivého, často nás dokážou úplně vykolejit. Co bylo v jednu chvíli ještě v pořádku, v tu další o tom už pochybujeme. Místo abychom se novou situací nechali zdolat, měli bychom se spíš chopit šance a prostě nově nastavit „výhybky“. Autor nás informuje o tom, jak krize vznikají a jak se na nás projevují. Bere přitom v úvahu různé podoby problémů, do nichž se můžeme dostat, jako například ve vztazích, v profesi, vývojové nebo také duchovní krize. Předkládá možnosti řešení jak je úspěšně zvládnout. Teprve poté nad sebou získáme opět kontrolu a jsme schopni jednat, místo abychom pouze „odpovídali“ na podněty.... celý text

Literatura naučná Osobní rozvoj a styl
Vydáno: , Noxi
Originální název:

Krise als Chance , 2011


více info...

Přidat komentář

Atalera
21.01.2023 5 z 5

Skvělé.

ditul
26.04.2022 5 z 5

Člověk musí "dozrát" do stavu, kdy začne brát krizi jako výzvu a pak sám rozhodne, zda ji přijme a vezme si z ní nějaké ponaučení anebo se začne více utápět ve své lítosti..
*Všechno utrpení vzniká proto, že nesouhlasím s tím, co se děje, že tomu říkám NE, a tak se a životem střetávám.
Jestliže se stavím proti životu, můžu skončit jedině druhý. Zatímco když se bez jakýchkoliv podmínek svěřuji proudu života a všechno přijímám s vděkem, najednou cítím, že mě život nese, že jsem obklopený bezpečím bytí. Potom prožívám svůj život jako zcela individuální cestu zasvěcení a učím se přitom číst stále lépe v knize stvoření. Jsem pořád skromnější, neboť kdo skutečně ví, ten je také skromný.


FaeleenFairy
11.12.2021 2 z 5

(SPOILER) Citace, která je v knize zmiňovaná hodnekrat :"Všechno je tu pro mé dobro, všechno je tu pro mě a chce mi jen sloužit a pomáhat. " Tyjo...vážně? Tomu opravdu někdo věří? Vážně je někdo tak sebestredny? Hodně slepá duchovní ulička... Vesmíru je jednotlivec jedno, jen odpovídá na vaši energii a je mu u p*****, jestli je to pro vaše dobro...:D Nedělá to ani aby vám ublížil, to ne, ale je prostě neutrální...

Safienka
26.08.2014 5 z 5

Moje první kniha od Kurta a musím říct, že jsem nadšená! Obsahuje spoustu praktických věcí, myšlenek, návodů a pravdivých citátů. Málokdo pochopí krizi jako dar, jako šanci, která mu je dána, aby se mohl zastavit a poté se posunout někam dál. Určitě se ke knížce budu vracet.

Morsie
15.01.2014 5 z 5

Pana Tepperweina jsem si oblíbila už docela dávno. Proto jsem se na jeho novou knihu opravdu těšila - vždycky po přečtení jakéhokoliv autorova díla se dokážu na věci dívat trochu jinýma očima!
Krize jako šance není výjimkou a zklamaná jsem z ní ani trochu nebyla. Ba naopak, možná můžu říct, že se řadí mezi jeden z nejlepších titulů, co jsem od autora četla. Je to opět kniha plná životních zkušeností a především rad, které - když to dovolíte - vám opravdu změní život. Změní vám ho k lepšímu.
Myslím, že Krize jako šance přišla mezi lidi v pravý čas - jen kdyby si ji ti, co to nejvíc potřebují, vůbec přečetli...