Ten, který ovládá tvé tělo

Ten, který ovládá tvé tělo https://www.databazeknih.cz/img/books/87_/87668/ten-ktery-ovlada-tve-telo-87668.jpg 4 18 6

Neal dostává náramek. Velice zvláštní náramek. Umožňuje nositeli vstoupit do jiného člověka, vidět jeho očima, vnímat jeho smysly. Ale Neal má zároveň velký problém. Střelený muž není mrtvý. A prahne po pomstě. Nejprve dokončí rozdělanou práci na ženě. Potom vyrazí za Nealem.

Literatura světová Horory Fantasy
Vydáno: , Classic
Originální název:

Body Rides , 1996


více info...

Přidat komentář

eraserhead
11.03.2018 4 z 5

No to mě... Musím říct, že po přečtení jiného románu a několika povídek od Laymona jsem tedy čekal něco brutálnějšího, nechutnějšího a perverznějšího. A dostal jsem "jen" obyčejný mysteriózní fantastický thriller s letmými náznaky očekávaného a čehosi horrorového. Ale sakra neskutečně strhující a pohlcující. Jko by si Laymon řekl, ukážu, že se umím věnovat i příběhu. Ano, ten příběh je svým způsobem brakový, jednoduchý a narazíte v něm na několik fakt neuvěřitelných a okatě náhodných věcí, ale co na tom, když vás to strhne, dojme, sežvejká? Ta kniha má přes 500 (pět set) stran a já ji přečetl v podstatě za dva dny. Horror je tady omezen na minimum, pár náznaků Laymonovy obliby bezuzdného sexu a brutálního mučení zde je, ale je to spíše napínavý než děsivý příběh. Ač díky tomu román nabobtnal hned o několik scén, které v něm vlastně ani nemusí být, potěšilo mě Laymonovo rozhodnutí trochu se věnovat i povaze onoho náramku, jeho fungování a dovolit si několik příběhových odboček (část s Karen). Jsou svým způsobem zbytečné, ale pořád fungují. Možná bych měl být zklamaný, že jsem nedostal to, co jsem čekal, ale já jsem spíše rád, že jsem si prošel strhujícím příběhem a zjistil, že Laymon když chce, dokáže napsat i něco poutavého, co vás vtáhne a drží.

PAVEL z BRNA
31.03.2015 3 z 5

Tak to byla třetí Laymonovka za tři týdny a vypadá to, že jsem se tímto autorem předávkoval. Když se horor pozvolna měnil do erotického románu nějak mě přestával bavit, i když jsem chápal, že Laymon je nejen mistr hrůzy ale i absurdity a komických situací, kterými se román hemží až k překvapivému závěru.


trudoš
06.03.2015 5 z 5

Richard Laymon je Král. Tak prosté to je. Je mi jasné, že jsem si tímto výrokem právě podepsal ortel smrti u všech literárních kritiků. Protože o (ne)umění Richarda Laymona lze říct jen jedno - je to tak mimo, že se to vymyká osnovám. Román Ten, který ovládá tvé tělo přináší vše, co od braku můžete očekávat. Jednoduchá, až prostinká zápletka psaná zcela impulzivně, kdy se autor moc nezabývá osnovou. Strhující děj, jenž často paradoxně stagnuje třeba i sto stran, které však i přesto přečtete jedním dechem. K tomu přihoďte ještě nějaké to soft porno plus násilí toho nejhrubšího kalibru a ste doma. Přitom nejde ani o žádnou dekadenci, neogotiku či jiné zhůvěřilosti. Něco tak hloupoučkého si prostě buď totálně zamilujete, nebo absolutně odvrhnete. Víc možností není.

senseifails
18.07.2014 1 z 5

Laymon se propadl do hlubin toho nejrozvláčnějšího braku bez jakékoliv gradace a pointy.Tu jednu hvězdu uděluji za tu nepravděpodobnou trojku,což byla asi také nejnapínavější část příběhu.

kormoran78
14.01.2014 4 z 5

Tak nějak nevím, co si o tom mám myslet. Richard Laymon je, jak se zdá, trochu specifický autor. Četl jsem jeho Sklepení a bylo to zvláštní. Ovšem román "Ten, který ovládá tvé tělo" je zase někde jinde. Chvílemi jsem si říkal, že je to hrozná pitomost a váhal, zda pokračovat, ale za chvíli mi to nedalo a byl jsem zvědavý, co bude dál. Místy se děj neuvěřitelně vleče, načež za chvíli je to dějová jízda. Některé části naopak patří spíš do červené knihovny. Hodnotil bych mezi třemi a čtyřmi hvězdičkami. Ale protože je to dílo, které se pro mě stalo etalonem braku, dávám čtyři :-)

Catherine
11.06.2013 4 z 5

Musím uznat není špatná ale některé části jsou až zbytečně zdlouhave. Jinak super :-)

Autorovy další knížky

Richard Laymon
americká, 1947 - 2001
2012  75%Lunapark
2009  72%Sklepení
2010  72%Putovní upíří show
2010  84%Jedné deštivé noci
2011  80%Ten, který ovládá tvé tělo

Kniha Ten, který ovládá tvé tělo je v

Právě čtených1x
Přečtených19x
Čtenářské výzvě1x
Knihotéce11x
Chystám se číst6x
Chci si koupit2x
dalších seznamech1x